Bleskový den Mirka Jurky

jurka

Dne 8. 6. 2016 se konal v Brně tradiční turnaj Bleskový den Mirka Jurky. Našeho oddílu se zúčastnili dva hráči a to Petr Koutný s Honzou Moštkem. Až jsem se díval na průběžné výsledky, tak jsem mezi 84 účastníky narazil i našeho bývalého spoluhráče Víťu Bařinu, takže se podíváme i na jeho výsledky.

 Jak už jsem vzpomínal, tak se turnaje zúčastnilo 84 hráčů a hráček, kteří se švýcarským způsobem utkali v 15. kolech. Turnaj byl do posledních kol velmi vyrovnaný a o vítězi rozhodlo až třetí pomocné hodnocení. Vítězem se tedy stal  IM Martin Červený, s druhým místem se musel spokojit IM Aco Alvir a třetí místo obsadil FM Jiří Kočiščák. Jak byl turnaj silně obsazen se můžete podívat ve výsledkové listině, ale pro představu páté místo obsadil IM Vojta Plát, který byl velkým favoritem.

Teď se podíváme na to jak se dařilo našim svěřencům.

Koutný tur

Mostek tur

Vit tur

Konečné pořadí turnaje

A poslední slovo nechám na Petrovi Koutném.

Zdravím Vás z Rozvadova, po cestě do Belgie. K dnešnímu turnaji, Honza hrál poměrně solidně a bylo radost na něj koukat, já po krátké výhře se IM Šimáčkem ( e4 c5, Jf3 Jc6, d4 cxd4, Jxd4 Jf6, Jc3 g6, Se3 Sg7, Jxc6 dxc6,e5 Jg8, Se3 Da5 varianta na kterou jsem zkoušel stokrát všechny ve Vlčnově Pavel zahrál Da5 a já Sc4, partie pomalu končí, Pavel je na tahu……Sxe5, 0-0 Jf6 , Ve1 Sxd4, Dxd4 Kf8, Vxe7 Df5, Vxf7 1-0,) Víc nic se mi nepovedlo a s lepšími hráči jsem nechytl rytmus a pokaždé prohrál, tempo jsem nechytl do konce turnaje a výsledek tomu odpovídal. Nicméně pěkný turnájek, spousta známých tváří a pěkný den. Po turnaji honem odjezd směrem Holandsko-Belgie a před sebou noc za volantem…ale stálo to za to…………
Protože web ještě není okoukaný, upozorním na nové videa na pravé straně, je tam rozhovor s IM Vojtou Plátem hned jak vyhrál titul mistra ČR a je tam i pěkný film……Partie z pátečního přeboru jsou rozebrány a určitě se ukážou na webu!!
Tak, pěkný den přeji.

Petr

PS: za týden v Sobotu krajský přebor v bleskovkách – kdo by chtěl jet, pošlete mi email, propozice na Zlínském krajském webu!!

6 komentářů u „Bleskový den Mirka Jurky“

  1. Ahoj kluci, turnaj byl kapánek trochu silnější, ale nakonec dobrý. Jenom mě mrzí, že iks kol jsme měli s Honzou stejně bodů, ani jednou nás nenalosoval dohromady, to by byl mač jak prase-:).
    Jinak trochu pro zasmátí s posledními dvěma hráči co jsem hrál jsem vždy vedl o figuru (kůň a věž) a dopadlo to …-:(

    PS: jinak jsem dostal instrukce od Petra, jak mám klikat-:), tak snad Vám to pomůže-:) Jo a budu se těšit až za dva roky si to v 2 lize rozdáte s Jihlavou-:)

    Víťa

    Odpovědět
  2. Zdravím pánové, jen chci připomenout, že dnes zemřel Velký Hráč světového šachu, přímo velikán 64 polí LEGENDA Viktor “ hrozný“ Korčnoj. Čest jeho památce

    Odpovědět
  3. ono to je jedno, díru do světa asi neuděláme:) tak aspoň dobře si zahrajeme, zažijeme legraci a uvidíme jak dopadneme, ale vyhrát to jistě nejdeme:)

    Odpovědět
  4. Jak říkám můžeme se domluvit snad až na místě, jen bych řekl, že pan Macura jako zkušenější hráč udělá určitě na taktické 4.pozici více bodů, jako já jen myslím, ale upřímně jak řekne kapitán týmu tak to bude.

    Odpovědět
  5. Je super, že jezdí na turnaje v okolí víc a víc Vlčnovjáků, mimochodem vypadá to, že by nám mohlo vyjít tento rok Pardubice družstva, kde už jsme zaregistrování, je možné že Honzu prohodíme s Emilem, potvrzení registrace mi dnes došlo emailem!

    1. Petr Koutný
    2. Marek Staňa
    3. Emil Macura
    4. Jan Moštěk

    Odpovědět
  6. Díky za zhodnocení, že jsem hrál celkem solidně 🙂 mrzí mě jen jedna partie, v které jsem nevěděl plán a nešlo z toho rychle vybruslit jinak já jsem byl velice spokojen s výsledkem, jak blesky nehraji úplně bravurně 😀 tak některé pozice se mi povedli hrát i se silnějšími hráči vyrovnaně 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář