Oddílový přebor

2 k oddil

Sice ještě zbývá pár kol do konce oddílového přeboru. Ale už teď je vidět, že je to zajímavé a pár překvapivých výsledků se zrodilo. Podle bodů je taky vidět, že Vlastik Oharek udržel tlak, který byl na něho vyvíjen, protože měl každý obrovskou chuť ho porazit. A v turnaji se umístí nejhůře druhý, protože jeho pronásledovatelé ještě hrají mezi sebou. Takže závěr přeboru bude ještě zajímavý.

Tady Vám přináším průběžné stavy.                                                                                                                                                                                                                                    Příjmení                    body             zbývá odehrát zápasů

  1.  Oharek                       16,5                          1
  2. Podškubka                 10                             5
  3. Hala                             10                            3
  4. Javor                           10                             4
  5. Moštěk                         0                              0
  6. Ficenc                          13,5                         3
  7. Pavelčík                       12                            1
  8. Kadlčík M.                  11                             2
  9. Kadlčík P.                   4                               4
  10. Žižka                            8,5                           1
  11. Kužela                         3,5                           1
  12. Holeček                       3                               5

OharJavor KadlHolecek

IMG_2338 IMG_2399

Rothschildové, jedna z nejmocnějších rodin v dějinách lidstva věděli, že informace jsou nad zlato! Investovali obrovské peníze do armády, vyzbrojení armády Napoleona a zároveň platili armádu jeho protivníků. Dokážete si představit, že platili tolik peněz, kolik si nemohl dovolit tehdejší Francouzský císař a Anglický král dohromady a věděli dobře proč. Bitva u Waterloo byla jejich vítězství. Zemřelo neuvěřitelné množství vojáků, neuvěřitelně lidí bylo zmrzačeno, spousta lidí do konce života poznamenáno a Rothschildové se smáli. Jako první na světě věděli jak dopadla bitva a věděli že Napoleon prohrál. V době kdy neexistoval telefon,internet, fax řekli v Londýně že Napoleon vyhrál a že do několika hodin bude invaze do Anglie!! Co bylo dál je poučné. Chaos, zmatek, lidi prodávali domy, majetky, zlato……Král prodával hrady, šlechta se zbavovala půdy, měšťané prodávali zlato, Anglie jako stát prodával dluhopisy a to vše za zlomek své reálné ceny. Rothschildové vše ve velkém kupovali…….rychle a levně………Až vše koupili, dostala se do Anglie pravda, že Napoleón prohrál a že nebude válka – během pár dnů vše prodali zpět, ale za reálné ceny!! Informace, která Rothschildům zajistila nesmrtelné bohatství!

Tak bohužel takovou informaci pro Vás dnes nemám, mám pouho pouhé info jak pokračuje přebor oddílu, ale i tak, získáme informaci o chybách, o prohrách, o výhrách a slabinách, o pořadí, o favoritech a překvapeních. Dáme k tomu nějaké rozbory a záleží jen na Vás jak tuto informaci zhodnotíte! Pamatujte na Rothschildy jak dokázali využít informace, zkuste se i Vy poučit a minimálně šachově zlepšit!!

 IMG_2393 3 HalOha

1 komentář u „Oddílový přebor“

  1. páni rozhodčí,přečtěte si pravidla,nemožný tah se počítá jako prohra.několik hráčů takto bylo bylo poškozeno.

    Odpovědět

Napsat komentář