Vsetín 2016 – 6 kolo

vsetín

 

Utíká to rychle a po dnešním dni náš čeká už poslední třetina. Druhá třetina, když použiji hokejové slovo, tak Honza dostal gól  a musí zabrat, ale stále má poslední třetinu a každý správný fanoušek ví, že to je rozhodující třetina a na ní záleží jak se bude historie dívat na tento turnaj. Já ( Petr Koutný) jsem gól dal a jdu do poslední třetiny s mírným náskokem, ale i tady platí to samé, historie se neptá na to kdo vyhrál nebo zahrál dobře první dvě třetiny, ale na to jak dopadl zápas.

Mě dnes čekal největší krajský a možná i republikový talent Saša Skalský a když jsem viděl včera los, nebylo mi moc do zpěvu. Už od prvního kola jsem si nepřál nic jiného, než se mu vyhnout, protože je opravdu dobrý a slovo dobrý nestačí, je každým dnem lepší a lepší a tedy hrát s ním a prohrát není těžké a vyhrát někdy skoro nemožné. Dnes vše vyšlo, příprava kde jsem soupeře překvapil, pak jsem si všiml že se dostává hodně do časových tísní a tam dělá slabší tahy, tak jsem zvolil bláznivé tempo, které mělo vliv na úrověn mojí hry a sami uvidíte, že chyb tam bylo dost a málem jsem za to zaplatil. Určitě doporučím video!

 

 

 

 

Honza dnes bojoval o první místa a jak to říct? S mrtvolou se nedá vyhrát a ani bojovat a o čem mluvím? V rozboru si všimnete figury Jh6, to je kostlivec který stál Honzu partii a poučení pro nás co dostáváme tuto informaci zadarmo?? Nechme kostlivce soupeři, protože kostlivci do naší armády nepatří!!!

 

los na 7 kolo: B turnaj

3 1 Macura Emil 2004 Laurincová Kristýna 1791 7
6 15 Moštěk Jan 1755 4 4 Nytra Ondřej 1612 39

A turnaj

5 14 Havelka Ondřej 2111 4 4 Koutný Petr 2124 12

4 komentáře u „Vsetín 2016 – 6 kolo“

  1. není absolutní pravda a žádné poučky neplatí vždy a všude, stejně tak i moje rozbory nemusí být 100% správné. Ty materiály jsou z knížky od velmistra pro velmistry, je důležité abys ty šachy hrál ty Jako Honza a tak se je i učil hrát a ne abys je hrál jako nějaké GM, protože se ti to nikdy nepodaří:)

    Odpovědět
  2. Dobře ale nevím od koho máš ty krásně spracované materiály v chessbasy podle kterých jsi dělal náš trénink na zahájení caro-can, ale prostě jsem se připravil podle nich a proto to zahrál. Ale je pravda ze po dobrání na Sx5 Jxf5 jsem prostě měl zahrát h5 pak g6 nebo h4 jak jsi říkal když zkusí h3 a stojím prostě parádně já si nemyslím že tah Jb8 byl chyba když ho tam nechám on mi dá pak okamžitě Vc1 b5 a sloupec má on ten Jc6 jsem myslel že tam nemá žádnou prácí a že ho převedu pak Jd7 Jf8 a třeba Jg6 plán tam byl ale Jh6 byla největší a jasná chyba, takže díky za rozbor, ale jak se říká někdy je těch poučekat netahat pěšci tak moc že jsem teda rači potáhl figurou a prostě to tak dopadlo. Nevadí příště budeme chytřejší jak je to v tom filmu českém…

    Odpovědět
  3. poslouchej sám sebe, jak vnímáš pozici, když budeš poslouchat chessbasku, budeš jen kopírovat obsah bez pochopení pozice, když budeš poslouchat mě, bude dělat to samé, zkus to hrát podle sebe a to je nejdůležitější!!

    Odpovědět
  4. Zde bych chtěl jen napsat k výměně na cxd4 jsem šel podle teorie v zahájení Shortovi varianty, kde se to opravdu bere a napětí se okamžitě zbavujeme sice není zahrán tah f4 ale to mě přišlo že je jen trochu jiná varianta, takže upřímně nevím teď koho poslechnout jestli trenéra nebo chessbasy…

    Odpovědět

Napsat komentář