Víte, při čem se Estonsku nemůžou hrát šachy? – aneb podivné zákony ve světě….

stažený soubor

Pro pousmátí, pro pobavení a pro pochopení že jiný kraj – jiný mrav Vám dnes přinášíme oddychový článek, nad kterým se jde pousmát a říct si, že nejsme jediní komu zákony vymýšlí líní Poslanci. Zaměřte se na Estonsko, kde to opravdu musela být hlava pomazaná, co prosadila tento zákon:)

 

 

 

Itálie

Na oblíbeném turistickém ostrově Capri zapomeňte na dřeváky. Klapat jimi na ulici je tady totiž přísně zakázáno. V sicilském Palermu se zase mohou ženy opalovat úplně nahé, ale muži ne. Muži mají také zakázáno drbat se na veřejnosti v rozkroku. Za hrad postavený z písku hrozí na pláži Eraclea nedaleko Benátek pokuta až 6000 tisíc korun.

 

USA

V USA je v některých městech zakázáno tahat o víkendu mrtvého koně po zemi. V Ohiu nesmíte opíjet ryby. V Utahu zase platí zákaz lovu velryb (i když nemá přístup k moři) a zákaz usnutí v továrně na sýry. V Hartfordu nesmíte přecházet ulici po rukou.

 

Mississippi zakazuje objet náměstí více než stokrát po sobě. V Baltimoru není dovoleno brát s sebou do kina lva. V Pensylvánii si smí muž koupit alkohol pouze tehdy, má-li k tomu písemný souhlas od manželky. Několik států omezuje koupání kvůli tomu, že ve vodě je možné se utopit.

 

Estonsko

V Estonsku je zapovězeno hrát při sexu šachy.

 

Velká Británie

K anglické královně se nesmíte přiblížit bez ponožek a do parlamentu nesmíte v brnění. V Parlamentu je také zakázáno umírat. A nalepení poštovní známky s obrázkem panovníka hlavou dolů se rovná velezradě. Pokud leze Velšan po hradbách a je středa, můžete ho zastřelit, ale jen kuší. Těhotná žena si může ve Spojeném království ulevit, kdekoli ji napadne, dokonce i do policejní helmy.

 

Je nezákonné neříct bernímu úředníkovi něco, co nechcete, aby věděl, ale je legální neříci mu informace, o kterých jste si mysleli, že je zná. Hlava mrtvé velryby nalezená kdekoli na britském pobřeží se automaticky stává majetkem krále, ocas zase majetkem královny. A v Liverpoolu se povoluje chodit nahoře bez pouze prodavačce v obchodě s tropickými druhy akvarijních ryb.

 

Švýcarsko

V některých švýcarských městech nesmíte splachovat záchod po šesté hodině.

 

Thajsko

Zde nesmíte chodit bez spodního prádla ani řídit bez trička.

Rusko

V Moskvě si musíte dát pozor, jak špinavé auto řídíte, třeba v okolí Rudého náměstí je řízení špinavého auta přísně zakázáno. Zákon sice přesně nedefinuje, jak špinavé znamená „špinavé“, ale pokuta může dosáhnout v přepočtu až výšky 1900 korun.

 

Kanada

V Kanadě je zakázáno platit ve velkém drobnými mincemi. Při

aplikaci tohoto zákona nikdo nedefinoval, kolik je rozumný počet mincí při placení. Prodavač v obchodě má nicméně právo neprodat zboží zákazníkovi, který chce velkým počtem mincí platit.

 

Švédsko

Zde je zakázáno fotit se nahý ve fotobudce, proti fotografii nahoře nebo jen dole bez však zákon nic nenamítá.

Napsat komentář