Soupisky Vlčnova – 2 stůl IM Milan Babula

index

 

IM MIlan Babula hráč Třince bude další posilou našeho oddílu. Překvapení? Možná, ale cesta do Vlčnova a nebo možná navrácení se do Vlčnova není až tak překvapivá a dává docela smysl. Rád vysvětlím a tímto článkem rád přivítám Milana mezi námi. Slovo posila nechci používat. Protože Milan je mnohem víc, pro mě legenda a bude čest s ním hrát a tím si splním a doufám že nejenom já další životní sen, hrát s Milanem v jednom družstvu.

 

 

Na turnaji ve Vsetíně, jsem si s Milanem popovídal. Tehdy to byl pro mě ještě pan Babula, ale tykání přišlo rychleji než bych čekal. Prostě od prvních okamžiků, od prvních slov kde jsem se zaposlouchal jsem věděl, že se děje něco mimořádného!

 

Milan měl maminku v Uherském Brodě, o níc vyjde článek hned za chviličku. Maminka se dožila 100 let a bohužel už není mezi námi, ale 100 roků je požehnaný věk. Poslední roky se o ní staral a šachům se moc nevěnoval. V Brodě po mamince mu zůstal byt a byt je starost, musí se vytápět, musí se o něj starat a musí se za ním jezdit. Tedy ano z Třince je to do Vlčnovu daleko, ale z Brodu do Vlčnovu to už není tak daleko, je to docela blízko.

 

Když k tomu přidám vzpomínky Milana na Brod, na Vlčnov tak bych mohl říct, že Milan je víc Vlčnovjákem než já, protože sebe považuji za přistěhovalce z Jeseníku a tak slovo dalo slovo a já se moc těším na setkání s Milanem, na jeho příběhy , na jeho přednášky a bude pro mě zážitek s ním hrát v jednom oddíle, potažmo když to bude Vlčnov!!

 

images

 

Takže můžu ukázat první dvě šachovnice…

 

  1. GM Robert Cvek
  2. IM MIlan Babula

kdo bude třetí, napovím až za týden…..

1 komentář u „Soupisky Vlčnova – 2 stůl IM Milan Babula“

  1. Dobrý den, k dnešnímu dni jsem začal dělat nové partie klasiků tento týden jde o W.Steinitze prvního mistra světa tak kdo bude mít zájem zabrouzdat do minulosti a nechat se chochat hrou tohoto mistra tak tento týden mám v tréninkovém plánu právě ho ta se můžete podívat na partie na tomto odkaze https://youtu.be/jJmHSzloXhs

    Odpovědět

Napsat komentář