ZKP – jaké ambice napovídají soupisky této soutěže?

index

Soupisky na ZKP jsou známé, dnes napíši svůj soukromý názor, který mě napadl při pohledu na soupisky a pokusím se tipnout kdo bude bojovat o záchranu, kdo bude černý kůň soutěže a kdo se popere o postup. Je to hodně soukromý názor, možná máte jiný a tak diskuze je otevřená!

 

Výsledek obrázku pro kromeříž logo

1. Slavia Kroměříž C  – Rtg prům.:2002

Kroměříž je hodně zkušené mužstvo, hráči mají zkušenosti z druhé a první ligy. Poměrně mívají dobrou docházku, tipuji toto družstvo do první pětky. Nevěřím ale v boje o postup ale určitě promluví hodně silně o to, kdo postoupí, protože Kroměříž může porazit v této soutěži kohokoliv.

Výsledek obrázku pro zlin logo

2. ŠK Zlín B Rtg prům.:1962

Zlín staví ruce a nohy do první ligy, která je jeho prioritou. Pak to jde vidět na nižších soutěžích a byly doby kdy Zlín hrál první ligu, druhou ligu a vše níž. Dnes hraje Zlín první ligu, druhou nemá a tedy jeho B tým je v ZKP. Sestava napovídá, že kolize s první ligou znamenala přednost první lize a Zlín bude mít podle mě tento rok zachanářské práce.  Mám Zlín rád, ale tipuji je mezi poslední čtyři družstva této soutěže.

Výsledek obrázku pro valašské meziříčí logo

 

3. TJ Valašské Meziříčí A Rtg prům.:1948

Val Mez, kde na první hraje Pavel Lev a to je hodně silný hráč má soupisku co do ELA poměrně slabší, tedy slabší v porovnání ostatních oddílů a tipuji je na spodní polovinu soutěže. Sestup se jim podle mého tipu vyhne, ale bude to boj!

Výsledek obrázku pro vlčnov logo

 

4. TJ Vlčnov A Rtg prům.:2189

Vlčnov – tedy my. Nováček sooutěže a na papíře největší průměr na hráče. Co říct k našim ambicím? Je to postup? Možná budete překvapeni, ale postup není hlavním cílem. Cíle se budou dělat kolem Vánoc, tedy to jsou cíle na umístění. Větší cíle budou ale zapracovávat více a více domácích hráčů do sestavy, tak aby rostly a měli sílu na tuto soutěž. Proto máme tolik hráčů.  Umístění v tabulce není na prvním místě, tedy mimo sestupu, na druhou stranu chceme vyhrávat a to s kýmkoliv.

Související obrázek

5. ŠK Staré Město C Rtg prům.:2017

Starák čeká dle mě klidný střed tabulky. Kluci si v pohodě zahrají a sestup b jim neměl hrozit, i když ELA jsou zrádné a hodně bude záležet na začátku ročníků. Tam se ukáže kdo bude lovec a kdo bude lovná zvěř.

Výsledek obrázku pro holešov logo

 

6. ŠK Holešov A Rtg prům.:1984

Holešov tipuji na záchranářské práce. Bude záležet na začátku, jak chytnou první zápasy, i když bych jim přál záchranu, protože je lepší jezdit do Holešova než daleko do Beskyd, na druhé straně při pohledu na sestavy to budou mít kluci těžké. Nikomu nepřeji sestup, ale kdybych měl někoho tipovat, tak Holešov v tom bude namočený a bude záležet na individuálních výkonech každého, protože to dokáže mnohdy více než Elo na papíře.

Výsledek obrázku pro borsice logo

 

8. SK Boršice A Rtg prům.:2040

Boršice – hodně silné družstvo, které má navíc než na tuto soutěž. Slušela by jim druhá liga mnohem víc než tato soutěž. Boršice vidím jako černého koně soutěže. Budou schopni vyhrát s kýmkoliv, ale aby měli šance na postup, neměli by ztrácet z týmy, které výkonostně na ně nemají.

Výsledek obrázku pro vsetín logo

 

9. ŠK Zbrojovka Vsetín B Rtg prům.:2076

Vsetín, minulý vítěz této soutěže. Podle mě a ze začátku nikdo moc nevěřil Vsetínu, že tuto soutěž vyhraje. Ale zahráli jako tým, měli parádní individuální výkony a v loni vyhráli. Soutěž je hodně vyrovnaná a nevěřím že Vsetín vyhraje tuto soutěž dvakrát po sobě, určitě bude hodně nahoře ale vsadím se, že nevyhraje. Hodně napoví už první zápas ve Vlčnově,  kde Vsetín ukáže své ambice.

Výsledek obrázku pro napajedla logo

 

10. TJ Fatra-Slavia Napajedla A Rtg prům.:2040

Napajedla sestavou jasně říkají o co hrají, na prvním stole Petr Bažant, tipuji na tři zápasy  a s jasným cílem, zachránit se. Když P.Bažant nastoupí na správné zápasy a tyto zápasy Napajedla vyhrají, bude to klidný střed, když ne bude muset tento hráč nastoupit ve vícero zápasů.

Související obrázek

11. ŠK Staré Město D Rtg prům.:2018

Další SM, tentokrát mladíci. Jednou je uvidíme všechny hrát první ligu, ale tento rok to vidím na střed tabulky. Na druhé straně, jendou a už možná hodně brzo uvidíme tyto děti hrát hodně vysoko a budeme se od nich učit. Tento rok ale to ještě nebude a tipuji střed.

Výsledek obrázku pro francova lhota logo

 

12. ŠO TJ Sokol Francova Lhota Rtg prům.:2051

Určitě nabité družstvo, v loni hráli o postup a nepostoupili. Jeden z favoritů soutěže a adept na postup.

 

index

 

Závěrem bych chtěl říct toto: vyhrát nakonec může kdokoliv a spadnout i to nejlepší družstvo. ELA jsou hodně subjektivní. Hned napíši jak to myslím. ELO je statistické číslo, které říká jak jste za poslední období dokázali hrát – teda jaký maximální výkon jste dokázali podat. Vemte si, že hraji spolu dva hráči. Jeden ma 2200 a druhý 2000, zeptám se Vás, je favorit hráč 2200? Na papíře ano, ale když hráč 2000 zahraje na 100% své výkonosti a tedy podá výkon na úroveň 2000 a hráč 2200 podá výkon na 90% své výkonnosti, ztrácí sílu 10% a to je 200 Bodů!! Potom jsou si oba soupeři rovní a výsledek může být jakýkoliv!

 

Výhrý a prohry nejsou v ELU, ale v tom kdo podá maximální výkon, maximální koncentraci a o tom to dnes je. Právě proto může kdokoliv vyhrát a kdokoliv prohrát. A jestli si tady neodporuji v tom co jsem psal? Vůbec ne! je to otevřené a je to sport! Tímto článkem jsem jen chtěl popřát všem hodně úspěchů a ať nám šachy dál přináší radost!

 

Napsat komentář