Partie Béčka

images

Malenovice – Vlčnov B – dnes partie, jedna komentovaná a další čekají na Váš komentář. Můžete se podívat tímto článkem do tohoto zápasu, kterým jsme zahájili novou sezónu. Vlčnov B porazil Malenovice a jako rozdílový faktor bych řekl, že to byla bojovnost. Ale co bych říkal, pojďte se sami podívat na článek, který si pro Vás parádně připravil Marek.

 

wp_20161009_10_08_46_pro
wp_20161009_10_12_56_prowp_20161009_10_08_13_pro
wp_20161009_10_08_55_pro




9 komentářů u „Partie Béčka“

  1. Já si myslím, že ta rosada po výměně dam není už tak důležitá. A někdy to může být i výhoda, ale záleží kdy se přejde do koncovky. Je to tedy věc názoru.

    Odpovědět
  2. Ahojte, Vlastikova partie byla zajímavá …. 1. d4,d6 2. c4,e5 3.dxe5,dxe5 4. Dxd8,Kxd8 … Zde je jasně vidět, že černý již nezahraje rošádu, nevím jak vy , ale já to vidím jako za bílého velkou výhodu v zahájení..

    Odpovědět
    • právě že omyl!! Ondro, to je stará finta, třeba v e4 e5 d4 d6 dxe5 dxe5 Dxd8 Kxd8 – a černý snad stojí lépe!! Stejně jak s Vlastíkem – proč? Černý jde do koncovky, kde mu nevadí král v centru!! Dokonce mu to vyhovuje!! Neříkám, že na to černý vyhraje, ale jsou zahájení na tom postavené, třeba Philidor a hrává to Vojta Plát….e4 e5, Jf3 d6 , d4 c6, a opět se nabízí výmena dam a přitom to je špatné za bílého jít do této koncovky!! Minimálně když do ní půjde, musí znát perfektně postavení figur, které musí dosáhnout…..bez toho a to byl případ Vlastíka to opravdu nejde hrát a když tuto pozici nabízí černý, tam mi Ondro věř, že ví do čeho jde a že to nekončí výměnou dam……….opravdu to není jendoduchá pozice a bílý jí musí dobře umět!!!

      Odpovědět
  3. Tak to je škoda. Chtěl jsem se poučit. Ale je to Vlastikovo rozhodnutí. Díky za vysvětlení. Přeji ti šťastnou cestu zpět.

    Odpovědět
  4. Libore – partie Vlastíka nebude, protože jak říkal Vlastík, tak on snědl partiář aby se nikdo nemohl podívat na jeho partii:).
    Honzo – tvá partie byla solidní, nebyla v ní velká chyba a byla dobrá……ale abys měl nějakou výhodu, tedy větší šanci tuto partii vyhrát, tak bys měl prosadit průlom d5 nebo kontakt b5. Je5 nakonec vede a vedlo jen k výměnam na volném sloupci, kdes neměl potom žádné šance na výhru. Ale jak jsem psal, partie byla ok.

    Odpovědět
  5. Já si myslím, že to na první zápas byly solidní partie. Už se těším na partii Vlastika, kdyz ho soupeř nachytal v zahájení, tak to se muselo hrát něco neznámého. No uvidíme. A co je nejdůležitější, že se podařilo vybojovat 3 body. Ty jsou pro psychiku na začátek soutěže hodně důležité. Jen tak kluci dále.

    Odpovědět
  6. Díky za komentář k partii Petrovi nad 8.tahem Je5 jsem přemýšlel a jasně je to 2x stejnou figurou to je proti tomuto tahu na druhou stranu je to tah do centra (Nimcovič i videa od tebe) a za další je to opěrný bod a silné pole pro bílého. Ztráta tempa to není jelikoz když ho chce černý vyměnit musí zahrá Jbd7 a Jxe5 2 tahy taky stejně jako já plus já po výměně pěšcem napadám jezdce tedy tempo. Upřímně hrál jsem tuto partii jednoduše bez nějakých hrozeb a hlavně počítání, byl jsem a ještě jsem nemocný což jsem cítil i u partie a hlavně bolení hlavy. Tak to beru jako solidní partii bez rizika. A díky za připomínky tím se zlepšujeme…

    Odpovědět
  7. U Ondruška si myslím, že 23 tah vypustil velkou výhodu a mohl hrát f3+f2 i s obětí pěšce a stál by hodně dobře, možná je ta pozice už vyhraná. Soupeř hrál ale moc pěkne, protože parádně uhnul králem z nejtěžšího ohně a jeho obrana mě opravdu překvapila, říkal jsem si, že na své mládí tu pozici neudrží.

    U Honzi se mi nelíbí 8 tah, je to dvakrát stejnou figurou, když není dokončený vývin, podle mě je to zbytečný risk, jaký je vlastně plán v této pozici? jsou dva….ano jsou to pěšcové kontakty, nejlepší je plán se pokusit prorazit tahem d5 a nebo nabourat černého tahem b5. Černý je hodně pasívní a neměl by nikde bílému škodit……tah Je vede jen do výměny, pak do výměn na volném sloupci, doporučím Honzovi na youtubu video o skanddidávské, tam to je pěkně ukázáno…

    U Javora si myslím, že po d3 ( cca 5 tah) je špatně vzít Dxd3, ale lepší je Db3! kdy soupeř musí Ja5 napadne dámu s střelce, přijde Sxf7+ Kf8 Da4 Kxf7 Dxa5, pik na d3 stejne padne a černý král je hodně otevřený, to by mělo být hodně dobré…..tady to byla nevyužitá šance!

    K zápasu, Vlastík ukázal svojí největší slabinu a to je zahájení, tam Vlastík musí zabrat! Marek byl nerozehraný, tak dostal za úkol týden články na webu:) což mu jde parádně, ale i to ho snad probudí:) Ondra hrál solidně, Jenda nevyužil své šance a pak musel makat, ale jeho výhra znamenala důležitý bod k cestě za 3 body, Gary hrál moc dobře, remiz ani moc nechtěl vzít, ale bojoval a největší borec byl Milan, makal a vedlo to k 3 bodům.

    Pěkný první zápas, bylo pěkné jej prožít a hrát za Vlčnov!

    Odpovědět

Napsat komentář