Partie Déčka a malý bonus

images
Poslední den se článkem ode mne, od zítřka už bude opět od Petra nebo Libora. Na konci článku je jako bonus můj trest za tak ostudnou prohru rozbor přeložený do češtiny z videa Romana Dzindzichashviliho, jehož rozhodně doporučuju si poslechnout, pokud máte základní znalost angličtiny (navíc když už z těch zahájení budete mít plnou hlavu, tak se u toho dobře usíná)

img_20161009_090444

img_20161009_090450

img_20161009_090502

****************************

Zdroj: www.youtube.com

wp_20161009_10_09_16_pro

6 komentářů u „Partie Déčka a malý bonus“

  1. Důvod proč bych tuto partii nevybral jako partii víkendu je, že ta partie (z mého osobního agresivního stylu hraní) je strašně bezzubá, když nepočítám výměny tak jednou figura přešla na polovinu soupeře, oba hráči se tak nějak spokojili s remízou. Chyběla mi tam jakákoliv bojovnost. Např. tu koncovku 2xS vs 2xJ bych tahal velmi rád a dlouho. Ale chápu, že Marek měl v očích, že hraje se silnným a i remiz bude úspěch, takže na tu remiz hrál.

    Odpovědět
    • jojo, ale hrál proti ELOvě brutálně lepšímu hráči, hrál nerozehraný a po létě, kdy na šachy nemá čas! Z pohledu na jiné výkony to byla hodně solidní partie! Mě se líbila a jsem zvědavý co ukáže Mára příště…….

      Odpovědět
    • Věřím, že se ti to marku ta partie nelíbila víme že ty hraješ a umíš hrát agresivně a útočně a už v druhém tahu obětovat figuru za nevím co a upřímně jsem nečekal, že takto klidně a strategicky umí MK taky hrát jeho styl bych hry na trénincích bych přirovnal spíše k tobě. Já se snažím se naučit více strategického cítění právě díky tréninku s literaturou a lehkou taktiku (diagramy), abych neztratil figuru za 2-3 tahy a abych uměl získat při soupeřově chybě taky figuru s nějakou taktikou, ale spíše hrát strategicky a pozičně bez rizika v tuto sezónu.

      Odpovědět
  2. partie Máry Kadlčíka je dost dobrá, prvním pohledem vypadá dobře!! Rozbor zahájení snad pomůže ostatním a je tady před námi víkend!!

    Odpovědět
  3. Chtěl bych dneska pochválit Marka Kadlčíka za dobře zahranou partii, určitě tam jsou nějaké slabší chvilky, ale když se na tu partii podívám bez rozboru a jen si ji přehraji tak je vidět že každý tah má svůj smysl, dobrá aktivita figur v koncovce to se mi líbilo asi nejvíc ta koncovka byla dobře záhrána, ale jak se říká neusnout na vavřínech. Kdyby byla soutěž partie týdne tak by tato partie byla velkým kandidátem. Partii Milana jsem neviděl, ale zde vidím pěknou čistou hru bez komplikací zbytečných. Snad jsem nebyl daleko od pravdy.

    Odpovědět
  4. Peekny rozbor zahajeni Marku,pripomina mi to partiji Javora z nedele.jinak zapas decka,jak se divam z fotek,je sama perla.toto je vec kapitana,pripadne zastupce,aby zahajil zapas tak jak je zvykem a pravidlem.to je k zamysleni toto!!!

    Odpovědět

Napsat komentář