Partie, které se hráli a které na webu nebyli – Marek, Javor, Jaroušek a Ondrůšek

stazeny-soubor

S pomocí Libor a Marka jsme rozluštili zbývající partie. Nebylo to tak těžké jak bylo těžko rozluštit kód ENIGMA, ale i tak to dalo zabrat. Tedy dnes je tady další porce partií z minulého víkendu. Rozbory dělal Marek, Libor a já.

 

wp_20161106_10_56_48_pro-1

104

Partii rozebíral Libor

 

110

106

4 komentáře u „Partie, které se hráli a které na webu nebyli – Marek, Javor, Jaroušek a Ondrůšek“

  1. Tak partie Vychra se mi zdála pěkně zdechla. Z mého pohledu dva střelci proti dvěma jezdcům v otevřené pozici je prohrané. Ten kůň co rozhodl se neměl do konce partie hnout, protože byl na kraji a neměl žádného tahu. Ale je to věc názoru. Důležité je, že Vychr uhral důležitý bod :-).

    Odpovědět
  2. Libore, zajímavý komentář, škoda jen že je z neúplné partie, škoda že Jenda neumí psát čitelné partiáře. Po 28 tahu bych typoval pozici s kvalitou proti pěšci na remízovou. Ale spíš by zajímalo jak čaroděj Jenda dokázal postavit pozici černého, K e2, V f1, p d3, p e4 . Býlí K g3, Věž někde na b sloupci a p f1, ostatní myslím nejsou podstatné. Nevím co přesně se stalo, proč soupeř nepostupoval do dámy, mám dojem, že se ulakomyl na jedovatém pěšci f2 a po V b2 to mohl vzdát. Snad by to mohl Jenda upřesnit, v čem se mýlím. Chci tím jen naznačit, že zahájení je jedna věc, pozice druhá, ale hlavní je pokračování, uplatnit výhody nebo nevýhody a o tom ty šachy jsou. Škoda, že nemáte partii Vychra, moc se mi líbila otevřená, aktivní.

    Odpovědět

Napsat komentář