Vlčnov D – SM H – 2,5-2,5.

images-3

Remíza po zápase plný chyb. Remíza a bod pro každého. Remíza a z pohledu Vlčnova jde to opravdu lépe! Pojďme se dnes podívat na fotky, partie a uvidíte že dnes kvalita hry trochu kulhala ale i tak to může být dobrý příklad na ponaučení se pro příště….

img_2629

Marek ze zahájení získá výhodu ve vývinu. Podle Kasparova jsou výhody stálé ( materiál, dva střelci) a nestálé ( vývin). Výhoda, která je nestálá se musí využít, protože když se nevyužije, přicházíme o ní. Marek mohl dát do hry poslední figurku a otevřít pozici, kde by mohl dokazovat pravdivost těchto slov, namísto toho ale asi parkoval autobus na své poslední řady  a zkušený soupeř po dalším zaváhání neměl moc práce. Škoda, ale na ukázku jak hrát s nestálou výhodou dobrý příklad!

img_2624

Mira získá ze zahájení lepší pěšcovou strukturu. Rozhodne se vynechat střední hru a jít rovnou do koncovky. Koncovka byla náročná, ale oba dva borci jí hráli tak jistě až Mira stál na výhru a vyhrál.

img_2625

V této partii rozhodl čas soupeře, ale čas k partií patří. Peťa zahrál hodně solidně, líbí se mi u něj poctivý vývin figur a příprava na boj. Dnes pozice nebyla úplně jasná a rozhodoval věk a čas soupeře. 

 

 

img_2624

Pavelčík nastaví figuru, partie potom je jen o tom, jestli soupeř dokáže vyhrát a nebo ne a soupeř to nakonec vyhrává a tímto výsledkem podepisuje výsledek zápasu na 2,5-2,5.

 

Pohled kapitána Žižky:

img_2624

Tentokrát přijelo tabulkově podle ela nejsilnější družstvo St.Město-H mírně oslabené,takže to vypadalo,že bude vyrovnaný souboj.První skončil Pepíček remízou,i když v dobře rozehrané partii se remíz nenabízí a hraje se do konce Pepa měl po dvou porážkách obavy.Jako druhý skončil Mira Ž. Poměrně rychle vyrovnanou partii vedl do koncovky,kde Mira uplatnil volného pěcha na nekrálovském křídle,kterého musel soupeřův král bránit a Mira získal převahu na královském křídle,kterou využil k vítězství.Jako třetí skončil Marek K. proti Studenému. Marek se dlouho držel vyrovnaně a bránil jak lev, ale soupeř prostě byl lepší a po ztrátě kvality Marek vzdal. Čtvrtý skončil Petr K. po vyrovnané partii soupeři pochyběl čas a Petr skóroval. Vedli jsme 2 1/2 ku 1 1/2 a vše záleželo na Jardovi P. Jarda,který na trénincích hraje výborně a podle Koutného poučkách tak dnes mu to nešlo ač s bílýma se ztrátou kvality a se
třemi pěchy navrch v koncovce to projel.Takže zasloužená remiz. Kapitán děkuje všem hráčům za snahu a příště více bojovat.Komentář napsal MŽ.

Napsat komentář