SM E – Vlčnov B – ZKS západ, Reg UH – Kunovice C – Vlčnov D – aktualizováno o pohled kapitána B týmu!

images-7

Je tady poslední pohled na Vlčnovské zápasy. Blíží se Vánoce a tak se podíváme na tyto výsledky trochu netradičně. Nebudeme vytýkat špatné tahy, nebudeme řešit špatné výsledky a nebudeme chválit pěkné výhry. Vánoční čas, poslední kolo tohoto roku si zaslouží příjemnou atmosféru. Není dnes důležité kdo vyhrál, kdo prohrál ale je důležité že jsme měli možnost prožít pěkný den, potkat skvělé lidi a u toho si zahrát šachy! Je tady poslední pohled o šachových soutěží tohoto roku!

 

images-2

Pohled Vlastíka Oharka

Očima kapitána B týmu

V neděli 11.12 2016 naše B družstvo jelo na horkou půdu do Starého Města proti tamnímu E družstvu v krajské soutěži hrát 5 kolo.
Naše sestava byla velmi oslabena, když ze soupisky z prvních 5 hráčů chyběli 4 hráči, a z první 8 hned 5 hráčů.
Nicméně se tím pádem dala možnost hráčům, kteří si krajskou soutěž mohli vyzkoušet poprvé.
Tato možnost se dostala Markovi Kadlčíkovi, pro kterého to byl křest v krajské soutěži.
Jeli jsme s pozicí, kdy chceme soupeře překvapit, protože , jak se ukázala soupiska soupeře, role favorita byla jednoznačně na jeho straně.

Po půlhodině hry jsem zaregistroval u Karla Bartoše ztrátu figury, Jenda Javor měl pika navíc, situace napovídala že by mohl získat i druhého.
Ostatní stáli vcelku vyrovnaně. Další klíčový moment bývá u časové kontroly a situace se měla takto, Emil Macura měl remiz, Marek Kadlčík po konzultaci vzal remiz, měl horší čas, Karel Bartoš byl prohraný. U jendy Javora se situace otočila měl kvalitu méně. Pak prohrál Ondra Podškubka se silným a zkušeným panem Krčou. Moje partie se mě hodně líbila, stál jsem opravdu malý krůček od výhry, jenomže přišel můj čas 38 tah a minutu na hodinách a pak chyba, takže tady budu musel zapracovat, protože od 38 do 40 tahu jsem už prohrál stovky partií. Následně zkušeně vyhrál pan Hala, který těžkými figurami zaútočil na otevřeného soupeřova krále a byla to naše jediná výhra. Na konec remizoval Jenda Ondrůšek sice s pěšcem méně, měl ale své piky na obrácené barvě než soupeřův střelec, a tak soupeř neměl tlak. Takže jsme prohráli zaslouženě 2 a půl ku 5 a půl.
 Na závěr chci všem popřát  hezké prožití vánočních svátků a Nový rok.

Mám ještě jedno přání, protože ve Vlčnově  máme velmi hezký vánoční turnaj na Štěpána, podle počtu hráčů se stává více obsazený a možná i oblíbený, dle statistik z domácích hráčů nehrává tento turnaj více jak 10 hráčů, i když máme v klubu přes 30 registrovaných, tak bych si přál aby si domácí  hráči i hostující udělali na Štěpána čas a přišli si letos zahrát ve větším počtu, je to takový vlčnovský šachový svátek s dobrou atmosférou, kde se můžeme všichni potkat, zahrát si a pobavit se.

 

Prvním pohledem, Vlčnov nestaví zrovna tu nejlepší sestavu a jestli má mít každý zápas svůj význam, tak první zápasy se hrají na splnění cíle. Vlčnov dostal svůj cíl a tím je záchrana v soutěži, podle výsledků to vypadá na to, že se to podaří a tak myšlenka tohoto zápasu byla zabudovat do družstva ostatní hráče, kteří nemají zkušenosti s touto soutěží a tímto krokem se už připravovat na příští ročník. Proto dnes nehrál Petr Koutný, Peťa Partyš, Milan Flekač, Marek Staňa a dostal třeba svojí příležitost Kadlčík Marek! Podle výsledků obstál, hráč má +200 Elo bodíků víc a premiéra v tomto družstvu určitě nebyla derniéra!  Marek dobře hraje v nižších soutěžích a tak bylo jen otázkou času, kdy dostane příležitost i v této soutěži. Podle výsledků a reakcí ze zápasu, to určitě nebyla poslední příležitost. Z doslechu ze zápasu vím, že Vlastík kazí v časové tísni a prohrává, ale cítí že to byla jeho nejlepší partie tohoto roku, to je hodně pozitivní zpráva! Pan Hala z doslechu co vím, pěkně vyhrává a tím mu chci blahopřát! Ondra Podškubka měl silného a zkušeného soupeře, ale s Ondrou počítám výhledově do A družstva a tyto zápasy jsou pro něj tou pravou školou, kterou když vystuduje, bude silným hráčem o soutěž výš. Emil Macura , pro mě největší legenda Zlínského šachového kraje dostal další příležitost ukázat a předat Vlčnovským hráčům své zkušenosti, ukázat bojovnost a lásku k šachům! Kluci, važme si toho že takový PAN hráč hraje za nás!

ŠK Staré Město E   TJ Vlčnov B
Skalský Alexandr (ZV) 2095 ½ ½ 1917 Macura Emil (H)
Mrkus František (ZV) 1980 1 0 1750 Oharek Vlastimil (Z)
Krča Milan (ZV) 1979 1 0 1754 Podškubka Ondřej (Z)
Horsák Antonín (Z) 1874 1 0 1630 Bartoš Karel (Z)
Nekarda Jan 1671 ½ ½ 1729 Ondrůšek Jan
Štefaník Petr 1643 1 0 1657 Javor Jan
Mikuláštík Jiří 1669 0 1 1676 Hala Jaroslav
Jungman Petr 1645 ½ ½ 1488 Kadlčík Marek
  :

Hodnocení tohoto zápasu i přes porážku nemůže být negativní. Je hodně pozitivní. Vlastík hraje vysoko a nabírá sebedůvěru, Emil ukazuje celému oddílu jak jsou krásné šachy, Ondra získává zkušenosti v partii se silným hráčem, Karel Bartoš i když vím, že se mu partie nepovedla určitě ukázal klukům, že se na něj oddíl může spolehnout a že je kdykoliv připraven za nás bojovat a to se cení! Jenda Javor prý prošel cestičkou blízko k výhře a nakonec prohrává, ale i Jenda vidí, že stále umí hrát šachy a že to jde a půjde“ Pan Hala, jestli je Emil legendou tak pan Hala je další legendou! Pro mě je vždy zážitek vidět tohoto hráče hrát šachy! A Marek Kadlčík? Si okusil tuto soutěž, neprohrál a prý stál moc dobře a měl své šance! Co může být lepšího než si vyzkoušet tuto soutěž a kdo ví, možná Marek vyroste, myslím výkonnostně tak vysoko, že tato soutěž mu bude brzo malá? Je to na každém z nás!

 

Ale jak píši, každý zápas má svůj význam a v tomto zápase jsme si zkusili zabudovat hráče do sestavy, dali jsme šanci všem zahrát si z silnými protihráči a získat nové zkušenosti! I přes prohru, tento zápas splnil svůj úkol a možná tato prohra, může být dobrou investicí do budoucnosti Vlčnovského oddílu!

images-4

ŠO Kunovice C   TJ Vlčnov D
Krmíček Antonín (ZV) 1697 ½ ½ 1482 Kadlčík Petr (Z)
Růčka Pavel (Z) 1593 1 0 1537 Pavelčík Jaroslav (Z)
Hráček Jiří (Z) 1466 0 1 1309 Žižka Miroslav (Z)
Bílek Jaromír (Z) 1471 1 0 1197 Holeček Dominik (H)
Vaňková Marie 1282 0 1 1309 Moštěk Petr
  :

Vlčnov D a Kunovice C. Peťa Kadlčík a pěkná remíza na prvním stole se silnějším hráčem! Ale proč vyzdvihovat jedince? Jsou Vánoce a tato soutěž je jen o tom, dát možnost zahrát si všem kdo chtějí hrát, dát šanci každému si zahrát a ukázat co umíme a je tady Vlčnov C, Vlčnov B a Vlčnov A a je na každém z nás, za které družstvo budeme příští rok hrát a moje slova potvrzuje Kadlčík Marek, hraje dobře na prvním stole této soutěže a dnes hrál za Vlčnov B, tedy o dvě soutěže výš!

 

jsou Vánoce, svátky klidu a míru, odpočinku a pohody! Odpočiňte si, naberte nejkrásnější zážitky, prožijte čas s rodinou, s přáteli a když Vám budou chybět šachy, tak nezapomeňte že 26/12/2016 je ve Vlčnově tradiční Šachový turnaj!

img_20161211_090738 img_20161211_090738_0 img_20161211_090742 img_20161211_090747-1 img_20161211_090747 img_20161211_090752 img_20161211_090752_0 img_20161211_090759

 

 

 

Pěkné Svátky Vám přeje TJ Vlčnov!

bůdy

 

Napsat komentář