Zlaté šachová pravidla – nejhorší figurka a pěšcový souboj!

Jsou prostě věci, které musíme umět. Jsou prostě šachové zákony, které musíme znát! Jsou šachové techniky, které musíme využívat! A je šachová síla, kterou můžeme mít! Jsou tady dvě šachová zlatá pravidla, první říká o důležitosti si zlepšovat svojí nejhorší figurku a je důležité si to pořád a stále opakovat a druhé pravidlo říká, že pěšcový souboj/pěšcový kontakt je základním prvkem šachového boje! Umíte? Znáte? Zopakujete si? Naučíte? Pochopíte? Je to tady jen pro Vás!

3 komentáře u „Zlaté šachová pravidla – nejhorší figurka a pěšcový souboj!“

  1. Dík Honzo, dnes máknu na přípravě na trénink, takže se máte na co těšit!! určitě pojedeme na několik fází, první fáze bude totální šachové vyčerpání, přidáme pod kotlem a až se budete hroutit vyzkoušíme pravidlo z vojny, které říká, že když už nemůžeš, tak ještě můžeš:)
    Tak zítra v 19:00

    Odpovědět
    • Super budu se těšit jen ty diagramy bych asi postavil všechny na šachovnice ať fakt jsme v časovém presu těch 45 minut třeba, jak jsi nám to dával minule po 2 na obrazovku tak to takové nebylo ten pres jsme přemýšleli nad všemi stejně dlouho.

      Odpovědět
  2. Parádní video a výborný trénink a hlavně pěkně s pohodlí domova a myslím, že jak říkal Philidor (pěšci jsou duší hry), tak já říkám podle pěšcové struktury se tvoří správné plány, ne jenom kam směřuje pěšcový šíp, ale i převahy pěšců atd…A těším se po páteční zkoušce dopoledne na trénink v 19:00 v šachovně…

    Odpovědět

Napsat komentář