Blokáda pozice + perlička navíc

 

 

 

 

Dobrý den, jmenuji se Moštěk Jan a vytvořil jsem si zajímavé a ukázkové pozice z knížky od Nimcoviče – Blokáda, která je zajímavá a jsou zde i zajímavé partie na dané téma. Já jsem vytvořil další tréninkové video, kde se můžete podívat na ukázkové pozice z dané knížky a věřím, že díky těmto hlavním pozicím toto téma pochopíte… A nebojte se ještě vás čeká i šachová perlička ve formě překrásné šachové partie…

 

 

 

 

 

Proč jsem si vybral tyto 2 fotky velmi silných šachových velmistrů??? Protože toto je ta šachová perlička, kterou jsem přidal do videa na konec, kde se můžete podívat na velmi pěknou partii těchto dvou hráčů… Utkání SSSR proti zbytku světa se konal v roce 1970 v jugoslávském Bělehradě.

Čtyřkolový zápas na deseti šachovnicích mezi tehdejší sovětskou šachovou elitou (pět mistrů světa) a výběrem zbytku světa. Pořadí hráčů na šachovnicích bylo dáno předem a náhradníci se museli alespoň jednou nasadit. Na prvních pěti šachovnicích byl sice sovětský supertým jasně přehrán (zvítězil Larsen, Fischer, Portisch i Hort), ale výkonnostní nevyrovnanost zbytku světového výběru nakonec rozhodujícím dílem přispěla k sovětskému vítězství 20,5 : 19,5.

Napsat komentář