Zápas Kunovice C – Vlčnov C

Kapitán týmu postavil opět vražednou sestavu, chtěl pojistit předposlední zápas, aby v posledním zápase už byl klid a postavil opět podle mě tým snů Dream team. Protože jsem nakonec byl zavolán opět já (Moštěk Jan), abych jistil poslední šachovnici… Ráno před odjezdem do Kunovic jsme si koupili proviant a pití ve vlčnovském obchodě a mohli jsme v 8:35 vyzarit z Vlčnova do Kunovic v 1 plném autě, zbytek týmu jel po druhé ose Libo Ficenc a Jirka Kolouch… Všichni jsme se potkali v Kunovicích v herní místnosti a hnedka na začátek všichni říkali, že Kunovice nastoupili ve slabší sestavě než se čekalo….

Hnedka po zahájení rozhočím Pavlem Růčkou jsme se jako první dozvěděli, že český národní hokejový tým vede 1:0 proti Švýcarsku a tak se hnedka hrálo lépe. Velmi rychle po zahájení okamžitě využívá chybu soupeře velmi rychle stoupající hvězda Petr Kadlčík, který velmi rychle míří na výkonnost cca 1700. Takže vedeme 1:0 a o chvíli potom se uzavře partie smírem na 3.desce, kde Libor Ficenc remizoval s Pavlem Růčkou a kluci nás po rychlé hře brzy osputili a jedou domů… Opět vím pouze, jak stál Marek Kadlčík a já (Moštěk Jan), kde další dohrál po povolené remize Jirka Kolouch, který nám velmi pomohl počas celé sezóny, za což mu hrozně děkujeme, že nám pomohl udržet tým Vlčnova v Krajské soutěži… Jako další dohráli hnedka po sobě Ondra Podškubka a Jan Ondrůšek, kteří své partie dohráli ještě před skončeným 20. tahem, což znamená v uvozovkách výhra ze zahájení nejspíše… Jako další jsem vyhrál já, kde soupeř neviděl v opravdu odporné pozici po zahájení jednoduchý taktický motiv, ale opravdu ta pozice byla odporná i bez této ztráty figury, jen vám popíši jak stojí černému figury. Černé figury stojí Jg6 (nejlepší figura černého), Se7, Jg8, Dd8, Sc8, Ke8, Vh8 a Va8 pěkně jsem zatlačil figurky černého opět zkoro do úvodního postavení. V mé pozici bylo více dobrých možností a já si vybral tu strategickou, kde jsem se pokoušel soupeře co nejdéle podržet v této špatné pozici a že ho budu postupně napadat a ve vhodnou chvíli otevřu hru, protože mám lepší figury na otevření pozice… Takže dohrávám a odjíždíme z Kunovic za stavu 5:1 pro nás, kdy jsme zatím soupeřům povolili jen 2 remizy. Jako poslední dva dohrávají Marek Kadlčík a Javor Jan, kde kapitán (Kadlčík.M) nakonec po špatném prostokladu soupeře získává věžku a nakonec vyhrává a pan Javor v lepší pozici černými nakonec povoluje soupeři remis a jede se rychle domů. Na závěr chce kapitán (Kadlčík.M) říci pár slov.
Slovo kapitána (Kadlčík.M) na závěr, kdy chce poděkovat celému týmu ne jenom v tomto důležitém zápase, ale hlavně po celou sezónu, kde C-tým opravdu podržel tým-B, kterému se ve vyšší soutěži vůbec nedaří a to hlavně stavit stabilní sestavy… Ještě jednou tedy chci poděkovat Jirkovi Kolouchovi, který nám v této sezóně velmi pomohl. A věřím, že v posledním zápase už si zahrajeme jen pro zábavu a pro radost k šachu a uděláme nějakou oslavu…

 

5 komentářů u „Zápas Kunovice C – Vlčnov C“

  1. Tak tam už jeden Marek kapitánem je. Ale říkám si jestli by se neměl po úspěchu posunout do B týmu :-).

    Odpovědět
  2. Taky bych rád poděkoval kapitánovi, protože vím jak je to někdy těžké poskládat tým a kolik telefonátů to stojí. Ale Marek to zvládl na jedničku a odměnou mu snad je, že splnil cíl :-).

    Odpovědět

Napsat komentář