Turnaj dětí Velká cena Vlčnov 2018

 

 

 

 

Dne 10.11.2018 se konala 2.velká cena okresu UH ve Vlčnově. Celkem se jí zúčastnilo 46 dětí. Ve starší kategorii hrálo 19 hráčů. V mladší kategorii 27 dětí. Ve starší kategorii byl nejvýše nasazeným hráčem Vlastik Babula, který ve svých 12 letech atakuje hranici 2000 elo ! Svoji roli favorita potvrdil a získal 7 bodů ze 7!

V mladší kategorii zvítězil Delgerdalai Bayarjavkhlan, se ziskem 6 bodů, když prohrál se Zapletalem Matyášem z ŠO Kunovic. Matyáš hrál turnaj pěkně a Kunovice mají na čem stavět do budoucna. Dalgerdalai má 8 let a teď již potvrzuje, že bude velkým talentem. Za vzpomínku stojí i jeho nedávný triumf v Mistroství Moravy a Slezska, kde v kategorii H10 obsadil 1. místo

 

 

 

 

mistr Moravy a Slezska v kategorii H10 ! (uprostřed)

Turnaj se hrál na 7 kol. Start turnaje se trochu opozdil. Již po prvních partií bylo jasně vidět, kdo bude atakovat přední příčky. Velmi pěkné partie hráli již zmiňovaní Babula a Delgerdalai, které jsem měl osobně možnost sledovat a jen se divit, jak v takovém věku dokáží najít ty nejlepší tahy !

 

 

 

 

( Zleva hrající Vlastimil Babula)

Vlčnovští hráči ještě musí hodně trénovat! Často chybují a dávají figury zadarmo! Problém vidím, že opravdu každý, ale každý vlčnovjan hraje šachy příliš rychlo! Chtělo by to trochu zpomalit, ale věřím, že je to pouze věkem a až čím budou starší, tím budou víc přemýšlet. I tak jsem rád, že Vlčnovjané můžou stavět na mládeži.

V kategorii mladší dívky získala Jančová Pavla Julie ( Vlčnov) krásné 2. místo a tímto gratuluji.

 

 

 

 

( Z leva hrající Delgerdalai Bayarjavkhlan )

Chtěl bych na závěr poděkovat všem zúčastněným. Účast celkem slušná. Poděkování taky patří Petru a Marku Kadlčíkovi, za ochotu, za připravenost sálu a za celkovou obětavost. Taky všem rodičům za za podporu svých dětí na turnajích.

Chtěl bych taky poděkovat Pavlu Růčkovi za pomoc s programem při losování.

Díky všem zúčastněným a snad příští rok zase !

Výsledky :  http://chess-results.com/tnr391411.aspx?lan=5 – mladší

                    http://chess-results.com/tnr391415.aspx?lan=5 – starší

Napsat komentář