Konec dobrý, vše dobré….jak to dopadlo na Slovensku

Včera jsem napsal článek o jednom zápasu v jedné 2.lize na Slovensku a snad ani nečekal takové reakce, se spousty lidmi jsem si psal na Facebuku a to nejlepší bylo, že jsme si psali s Jožkou Hudáčkem i s Jurajem Matejovičem a jak píši, konec dobrý…vše dobré…protože to dopadlo opravdu nejlépe jak mohlo a už teď je úplně jedno jak rozhodnou ve vedení soutěže, protože oba dva si zaslouží respekt a ten určitě i od Vás získají….co říkáte?

 

 

Reakce Jožky Hudáčka….. říkal mi že ať mu věřím, že se bavil o sobotní partii, ale uznává že  to mohlo rozhodit  soupeře a že to nebylo úplně správné, ví že se to nemá dělat, ale nebyl v tom úmysl, prostě chlapi…bavil se se Standou Stáncem a on v sobotu nehrál, Jožka vyhrál a tak se bavily o sobotě, bere na sebe část viny a omlouvá se tímto…. tedy Jožka poslal omluvu Jurajovi a Juraj odpověděl

 

Reakce Juraje…Ja tiež tým pádom sa ospravedlňujem. Určite keby nemám podozrenie, tak si niečo také nedovolím za žiadnych okolností. Tak v tom prípade súhlasím aby bolo 4:4 a partia išla na rating.

 

Té komunikace bylo opravdu hodně, děkuji Denisovi Nemšákovi, děkuji Marku Šefčíkovi, Patriku Šímovi, Juraji Baričákovi, Andrej Královič, Taťána Šeráková, Kristýna Novosadová, Tomáš Petrík a všem dalším kdo komentovali, kdo mi poslali zprávu na messenger a kdo mi volal….

 

takže jak to dopadlo….? Podle mě skvěle, hráči s respektem k druhému projevili respekt, uznali každý svůj podíl viny a šachy opět jednou zvítězily. Samozřejmě, ještě asi musí rozhodnout vedení druhé ligy, ale toto rozhodnutí už není důležité, důležité je to že lidsky to skončilo opravdu krásně, protože uznat svojí chybu, omluvit se umí opravdu jen člověk, který si zaslouží respekt a ten můj určitě má. Oba dva vyřešily tuto věc dobře a já mám zase jedno ponaučení……dvakrát mysli, než něco napíšeš:), ale i tak mám radost, že svět je ještě normálním místem pro život a lidi jsou stále ještě lidmi a že všichni máme rádi šachy……

 

pěkný den všem

 

Petr

Napsat komentář