Nejkrásnější partie

Mám pro Vás dnes tři krásné partie, které každý kdo má rád šachy musí mít rád. Kasparov a Topalov a úžasná oběť věže,  partie mladého Bobbyho Fischera kdy překrásně obětuje figuru a partie Karpova, kdy svým krásným stylem ukáže jiný rozměr této hry. Je tady krásné menu, stačí ochutnat…

Kasparov v nejlepších letech, Topalov před vrcholem své kariéry a partie, kde nic není nemožné. Pojďme se podívat na další partii, která šokovala svět, pojďme se podívat na krásu, kterou my šachisti tak na této hře milujeme a pojďme si i potrénovat, protože co může být lepší na trénink, než partie, která má v sobě všechno. Dynamika, taktika, řešení špatných figur, omezení figur, mezitahy, epidemie, propočet, strategii a i chyby…..Toto vše nabízí tato partie.

 

Krásná partie, která opravdu šokovala Ameriku a kde svět začal tušit, že se začíná přepisovat šachová historie. Černými hrál 13. letý Bobby a proti němu hrál silný IM D. Byrne. Pojďte se podívat na partii, která je určitě právem považována za jednu z nejkrásnějších partií 20. století a pojďme obdivovat talent, který spolu s pracovitostí změnil šachový svět.

 

Napsat komentář