Šachová bohyně Caissy na naší straně!!!

Zdravím šachové přátele a fandy našeho oddílu Tj Vlčnov doma jsme hráli 27.1.2019 opět dvojkolo, kde hrál doma tým Vlčnova A i B, takže parádní nedělní zážitek. Na tento zápas jsme nastoupili v silné sestavě bez výborného hráče, kteří za nás hostuje Tomáše Psotky, který se omluvil. I tak jsme šli do tohoto zápasu, jako slabší tým, i-když v naší silné sestavě. Nakonec, ale Staré Město E nepřijelo v úplně nejsilnější sestavě a tak jsme se pokusili zabojovat, jako v zápasu s Boršicemi B. Podíváme se na tento zápas mými očima (Honza  Moštěk).

Na 1. šachovnici jsem hrál já (Honza Moštěk) a čekal jsem, že soupeřili přijedou v silnější sestavě a že budu hrát buď s panem Bláhou nebo s panem Krčou nakonec bílými Radovan Studený, kde jsem rozehrál solidní zahájení s dvojicí střelců, ale soupeř neměl ve svém táboře žádnou slabinu a dobře centralizovaného koně na pevném opěrném bodě. Přišla nabídka remizu na 3. šachovnici, kde ji po chvíli Libor Ficenc vzal a jelikož jeho soupeř byl i řidič dostal jsem ji já nabídku remisi od svého soupeře. Já ještě čekal jestli někdo náhodou rychle něco nepokazí a nakonec jsem po rozhovoru se spoluhráčem remis přijal.

Na 2. šachovnici hrál černými Milan Flekač, kde rozehráli na začátku partie jedno zahájení, které na konec přešlo do úplně jiného zahájení a po remíze na 3.desce a remíze na 1. desce nabízí soupeř Milana taky remisu a Milan po rozhovoru se mnou remis vzal, takže první desky zápas nerozhodnou…

Na 3. šachovnici hrál bílýma Libor Ficenc, kde zahájili partii dost agresivně a dostali se po zahájení do pozice, kde jsem opravdu nevěděl, kdo bude stát za pár tahů lépe a kdo na prohru. Soupeř Liborovi nabízí remis Libor ještě chvilku čekal, jak se zápas vyvine a po konzultaci se mnou remis vzal.

Na 4. šachovnici hrál černými Vlastik Oharek, kde jsem viděl, že může být zle, jelikož vznikl skoro opět takzvaný střelec Oharek střelec, který je více pěšcem než střelcem. Vlastik měl horší spíše už prohranou pozici. Měl ovšem velké štěstí, že soupeř dobře nehospodařil s časem v lepší pozici a chybělo mu do časové kontroly zahrát něco kolem 13. tahů za cca 2. minuty ovšem bez přídavku. To se soupeři Vlastika nepovedlo a Vlastik tak po chybách soupeře v časové tísni se štěstím partii vyhrává a díky němu vyhráváme tento zápas a ne jenom ho remizujeme.

Na 5. šachovnici hrál bílými Ondra Podškubka, který po zahájení a špatném rozhodnutí soupeře stál ve velmi dobré koncovce, ale chtělo provést jedno přesné rozhodnutí, aby byla pozice opravdu na hraně vítězství to se však nestalo a nakonec soupeř Ondry udržel remis.

Na 6. šachovnici je hrdina zápasu Karel Bartoš, který na této šachovnici hrál černými a v průběhu své partie nabízí soupeři 2 nabídky remisi soupeř zatím nepřijmá a zahledí se do varianty, v které získává pěšce bohužel pro něj tento taktický obrat nevychází a soupeř zde za pěšce ztrácí figuru, kdyby v taktickém obratu pokračoval ztratil by dámu. Takže Karel už remis nebere a jde pomalu za vítěstvím a díky němu jsme mohli zápas zremizovat, jelikož jsme si mysleli, že Vlastik nakonec partii prohraje. Karel hraje jako poslední, ale výhru si nenechává ujít a ukončuje náš zápas.

Na 7. šachovnici hrál Železný Garry Ondrůšek, před kterým se soupeři třesou a nabízí mu remis, ještě před začátkem partie. Garry se zkušeně jde zeptat mě (kapitána) jestli ji má vzít a já mu říkám, aby hrál a nakonec se dostává do lepší pozice bílými, kde neviděl pěkný převod věže po 3.řadě se silným tlakem na slabý bod soupeře f7 a postupně partie dochází do remizi.

Na 8. šachovnici hraje černými zkušeně a pevně celou partii Marek Kadlčík, který drží rovnou pozici možná o něco málo příjemnější pro bílého, ale nic strašného a ve výhodný moment pro náš tým nabízí remis a partie končí remizou. 

 

Díky všem za super reprezentaci B-týmu hrdinou zápasu je hlavně Karel Bartoš a dále za odměnu a velkou bojovnost a pro nás vítěství v zápase i Vlastik Oharek

1 komentář u „Šachová bohyně Caissy na naší straně!!!“

Napsat komentář