Šachová bohyně Caissa nám nechtěla dopřát udržení v soutěži ZKS-západ

Dneska se podíváme na další zápas ZKS-západ náš tým jel 17.3 do Postoupek. Domluvili jsme se, že pojedeme, celý tým jedním autem a tak hráči z UB přijeli do Vlčnova a vyrazili jsme směr Postoupky, kde jsme v Babicích chtěli nabrat našeho posledního hráče Tomáše. Nakonec se nám tam bohužel nepodařilo přijet jedním autem, když se nám stala závada na vozidle a museli jsme zůstat stát ve Starém Městě a já volal do Postoupek, že se opozdímea pak e kluci posilnili a oslavenec Vlastik koupil něco malého pro lepší náladu.

Museli jsme zapřemýšlet, jak to vymyslíme, aby nás někdo odvezl, ale bohužel někdo byl pryč a měl své plány, někdo nebral telefon a tak jsme se domluvili s Tomášek, aby přijel do Starého Města a odvezl Petra Kadlčíka do Vlčnova pro auto a nakonec jsme tedy jeli 2 auty. Do hrací místnosti jsme dorazili cca v 9:43 a na našich hodinách zbylo tedy na partii pouze 01:17:00 na 40. tahů a to může být problém mít na celou partii jen polovinu času.

Na 1. šachovnici jsem hrál černýmifigurami já (Honza Moštěk) a pokusil se co nejrychleji odehrát zahájení, což se i povedlo, ale ve střední hře je potřeba mít na plán dostatečný počet času a to jsem neměl když jsem měl na 22. tahů už jen 13. minut a soupeř začal tlačit a musíte hledat obranné tehy to se prostě nedá a partii jsem prohrál

Na 2. šachovnici hrál bílými Milan, který rozehrál normální zahájení bílými a snažil se získat nějakou výhodu. Jeho pozice byla o něco málo lepší, ale ne až tak, aby šla partie vyhrát, ale měli jsme štěstí Milan zahrál nenápadně tah, ve kterém byl taktický obrat, soupeř si ho nevšiml a po tahu Milana se vzdal.

Na 3. šachovnici hrál černými Libor, kde po zahájení se pozice dostala do symetrické pěšcové formace a na šachovnici se vyměnilo hodně materiálu. Partie skončila remizou.

Na 4. šachovnici hrál bílými Vlastik, kde soupeř po zahájení nerošoval nechal krále v centru a všechno hrnul na Vlastikovu malou rošádu. V této partii ještě s horším časem hned z úvodu partie se těžko brání a nakonec soupeř vytvořil spoustu hrozeb a Vlastik všechny nespočítal a partii prohrál.

Na 5. šachovnici hrál černými Tomáš vyrovnanou partii, kde jistě ze zahájení vyšel černými dobře a vyrovnal. Postupně se měnili pěšcové převahy a nakonec se pozice dostala do vyrovnané věžové koncovky a partie skončila remizou.

Na 6. šachovnici hrál bílými Ondra, který ze zahájení vyšel pěkně a nakonec pomocí malého taktického obratu získal v zahájení pěšce. pak postupně zvyšoval svůj tlak a soupeř byl nucen nakonec partii vzdát.

Na 7.šachovnici hrál černými Garry Jenda Ondrůšek, na kterého začal soupeř již po zahájení tlačit a začal útočit na jeho král, kdy Jendovi vyměnil domovníka. Nakonec se jenda ubránil se ztrátou jednoho pěšce v jezdcové koncovce, kterou měl soupeř lepší při správné hře podle nás přivyhranou. Jenda, ale zabojoval i s malým časem a 40.tah zahrál, když měl na hodinách už jen 7 vteřin, takže těsně. Nakonec po pár nepřesnost soupeře svou pozici udržel.

Na 8.šachovnici hrál bílými Petr, který rozehrál dobře zahájení bílými a měl štěstí, jelikož v zahájení nebo na začátku střední hry se jeho mladý soupeř dobře nekoncentroval a v taktické zápletce ztratil figuru. Ještě chvilku partii hrál a nakonec vzdal.

Nakonec i při nepřízni osudu se nám podařilo vyhrát těsně 4,5 – 3,5 a díky celému týmu, že jsme to společně nějak zvládly dneska a hlavně celou sezónu a už skoro jasně by jsme se měli v této soutěži udržet i na přístí rok a příští rok jim ukážeme!!!
(Děkujeme hráčům Postoupek, že na nás počkali a zápas nebyl nějak kontumován)

 

Napsat komentář