Nové knížky od Galerie Dolmen

Martin Beil: Malé představení šachových kouzel, Galerie Dolmen, 128 stran, formát A4, 200 Kč
Tato kniha je současně učebnicí i cvičebnicí šachu, je průvodcem začínajícího šachisty po kouzelném šachovém světě. 1. díl sedmidílné série pojednává o základních pravidlech šachu – o šachovnici, o způsobu pohybu šachových figur, o základních pravidlech. Vysvětlí důležité prvky šachové hry, jakými jsou braní, útok na figury, krytí či výměna figur. Všechno je zpracováno hravou formou a s řadou příkladů a procvičování. Cvičebnice je vhodná pro práci v kroužcích, oddílech i samostatnému studiu. Základy šachu se z ní mohou naučit i dospělí zájemci o šachovou hru.

 

Martin Beil: Tři části šachové partie, Galerie Dolmen, 128 stran, formát A4, 200 Kč
Tato kniha je současně učebnicí i cvičebnicí šachu. Provede čtenáře třemi částmi šachové partie – zahájením, střední hrou a koncovkou. 2. díl sedmidílné série se věnuje hlavním zásadám pro hraní šachové partie. Jak správně zahajovat své partie? Jak útočit na soupeřova krále? Jaké jsou potřeby šachových figur? Na tyto a mnohé další otázky najdete v knize odpovědi hravou formou s řadou příkladů a procvičování, názornými ukázkami a s množstvím obrázků. Cvičebnice je vhodná do kroužků pro děti i k samostatnému studiu dospělých zájemců o šachovou hru.  

 

 

 

 

Hodně zajímavé jsou i nové šachové testy http://sachy-dolmen.cz/testy – nejen děti si tam mohou procvičit názvy šachových zahájení, základní koncovky a další. Cvičebnice i testy mohou být super i k tomu, aby děti přes letní prázdniny něco šachového dělaly, aby z toho úplně nevypadly. Prostě i přes léto můžou šachovat samostatně s cvičebnicí a tužkou v ruce, anebo i na počítači, mobilu nebo tabletu.

 

Koupit můžete zde: 

http://sachy-dolmen.cz/kniha/martin-beil-male-predstaveni-sachovych-kouzel-1-dil

 

http://sachy-dolmen.cz/kniha/martin-beil-tri-casti-sachove-partie-2-dil 

 

a nebo i v našem Vlčnovském obchůdku, tím podpoříte i náš oddíl:), děkujeme! 

 

http://www.sachyvlcnov.cz/obchod/?orderby=date

 

Martin Beil: Tři části šachové partie,

 

www.sachyvlcnov.cz/produkt/martin-beil-male-predstaveni-sachovych-kouzel/ 

 

 

 

Galerie Dolmen bude věnovat ceny do přímého komentovaného přenosu z Mistrovství Evropy družstev, který bude živě na našem kanále a tak, věřím že když budete hledat dobrou knížku, tak toto je výborná adresa!

 

http://sachy-dolmen.cz/

 

Napsat komentář