Začíná FIDE open Staré město – možná smutný hrdina tohoto léta mezi turnaji.

Býval to největší turnaj široko daleko. Býval to turnaj, na který se člověk celý rok a byl to turnaj, kde nebýt  a nehrát ani nešlo. Kdo uměl tahat figurkami v širokém okolí, kdo věděl jak táhne kůň i ten kdo měl velké ambice, prostě přijel a byl vždy spokojený a možná spokojení byli i organizátoři a až moc, protože jak šel čas a ročník za ročníkem, turnaj uvadal a bledl až došel do dalšího ročníku, který začíná tento týden.

Býval to turnaj, kde dojelo přes 200 hráčů, býval to turnaj kde dvě obrovské hrací místnosti nestačily a aby jste táhli figurkou a hráli jste  v druhé místnosti, tak jste se skoro musel podívat vedle sebe, jestli dalšího hráče nevyrušíte, to jak jste byli blízko a dnes? V A turnaji je 59 hráčů a kdo ví kolik jich nakonec dojede, tipuji že o trošku méně, to je cca 30 šachovnic v B turnaji je 30 hráčů a to je 15 šachovnic, to už skoro Vlčnovský oddílový přebor má víc hráčů. 

 

Proč tomu tak je? Proč tento kdysi velký turnaj tak upadá? Napadá mě jiná otázka a možná to bude i odpověď na mojí otázku! Co naláká hráče aby se na tento turnaj vrátil? Co nového organizátoři připraví za lákadlo pro hráče, aby je nalákali na tento turnaj? Čím je překvapí a řeknou jim, že to je turnaj který dělají šachisti a je pro šachisty? 

 

PO celou dobu stejný cenový fond, teda oprava menší. Vyšší startovné, vyšší cena za ubytování, nic nového co by lidem řeklo: Jsme tady a chceme aby jste u nás hráli! Jejich domácí šachové stránky o turnaji na hlavním místě ani nemluví, musíte hledat aby jste našli aspoň nějakou zprávu že se turnaj vůbec bude hrát! Na chess result je aktualizace startovní listiny až pár dní před turnajem. Prostě jako by nám organizátoři ani nechtěli říct, že mají turnaj. 

 

Ono doba, kdy jste napsali na web, máme turnaj a nebo doba kdy se propozice objevily na Megovi a měli jste plno je pryč. Lidi chtějí víc! Lidi chtějí zábavu po partií, lidi chtějí program, lidi chtějí za své peníze a svůj čas víc než jen odtahat pár tahů. 

 

Podívejte se na turnaj v Jeseníků, mají speciální stránky jen na turnaj, mají krásné prostředí, vidíte na Facebooku a na jejich stránkách jak oddíl turnajem žije a láká Vás pozitívní energie, není divu že mají plno a kapacita turnaje je naplněna!! 

 

Tady nejde o cenový fond, na ten si stejně šáhne jen pár lidí, ostatní si jdou jen zahrát! Tady jde o to, že když organizátoři ani na své stránky nenapíši že mají turnaj, nelákají Vás na turnaj, proč bychom tam měli vůbec hrát? Jenom protože to býval kdysi velký  akrásný turnaj? 

 

Mě to přijde málo, možná proto může být tento turnaj nejměnší turnajem Zlínského kraje a nejsmutnějším turnajem, protože ten pád z výšin je opravdu divoký. Škoda, býval to tak krásný turnaj!

 

http://www.sachysm.cz/

3 komentáře u „Začíná FIDE open Staré město – možná smutný hrdina tohoto léta mezi turnaji.“

  1. Jojo je smutný, možná světový rekord, ale i to je život, prostě nejde to. Doma rodina bojuje s rakovinou, nejde to i kdybych chtěl, ale smutný to ještě není, smutný to může být a asi bude, ale to už zůstane v mém soukromí. Tož to jen tak. Petr

    Odpovědět
    • Moje hodnocení se týká jen výsledků a následujícího losu.
      Jakékoliv zdravotní problémy jsou nepříjemné a smutné. Držím palce při boji s nimi.

      Odpovědět

Napsat komentář