Šachový turnaj – Velká Cena Vlčnova

 

 

 

 

 

Dne 9.11.2019 náš oddíl pořádal 2. turnaj, ze seriálu Velkých cen okresu Uherské Hradiště. V 9 hodin,se prezentovalo 62 dětí, nejen z našeho okresu, dokonce turnaj může mít kategorii mezinárodní, díky oddílu ŠK Staré Město,který přivezl 3 děti z Mongolska. Vzhledem k tomu, že se žádný z jejich rodičů nehlásil k svým předkům, si myslim, že Mongolsko jako Vlčnov je blbost. Ale k turnaji. Přes téměř už standartní zdržení 20 minut se nám podařilo turnaj rozehrát díky pomoci Pavla Růčky. Z našeho oddílu s zúčastnil velice slušný počet ,17 žáků a žaček. Teď k jejich výsledkům:

Holečková Markéta 2 body. K její smůle jí chyběl půl bod na medaili mezi dívkami, je možné, že jeden pat který soupeř nahlásil jako výhru ji právě to tu bednu stál. Marki se ukázala poprvé letos na tréninku i turnaji, takže zázrak se nekonal.
Mentzl Matouš uhrál body 4 a prohra v posledním kole už na bednu nevzala i tak 9.místo beru kladně.
Popelka Svatopluk, jeho mokré vlasy dávali tušit aktivitu, ale ne za šachovnicí. Uhrál body 3,bral místo 17 a tady hodnotím lehce mínus ,rychlá ruka i nohy, nesoustředěnost ho stojí lepší výsledky.
Kapustová Ema,body 3 a 2.místo mezi dívkami, zvlášť, když mladší může hrát i napřesrok je supr. Nejen tátovi udělala radost. Gatuluji k medaili Emo!!!

Lörinc Lukáš bodů 5 a nejlepší z domácích. Mladší může hrát i napřesrok a pokud ne letos, tak na rok to cinkat bude!!! Luki máš to ve svých rukou!!

Moravec René,náš supr mladší žáček a talent. Je, ročník 2014  3 body,první turnaj.Tady je budoucnost! Jen se více soustředit, ale to s pomocí Honzy dopiluje.

Pavelčík Josef 2 body,jedna prohraná partie,která byla 7xvyhraná a to se podepsalo.Pepík k Nám chodí 2 měsíce a určitě je na čem stavět.Honza pomůže.
Překvapení turnaje,Standa Tomek.body 4 a opravdu milé překvapení,Standa má zájem  a oddíl s ním počítá.Další velké plus ze skupiny Honzi Moštka,vybojoval místo na přebor škol.
Zpěvák František 2.5 bodu.Franta je trochu trémista,jeden pat ho rozhodil,určitě příště bodú bude víc.
 
To byla kategorie mladších,ted se podíváme na starší:
 
Blaha Martin, 3 body 18 místo,trochu jsem čekal  více, ale Marťa vyloženě,trénuje jen v pátek.
Blahová Tereza, 2 body měla možnost brát 3 místo,ale odmítla. Terka trénuje ještě mín než Martin a je to znát. Otazník s nominací na přebor škol!
Jančová Pavla Julie,body 4 a 2 místo mezi dívkami!! 1 partii tak dlouho vyhrávala,obětovala materiál, až ji prohrála. To byla škoda. Pak mákla a nejen mě udělala radost. Pájo příště bodů 5!
Kašpařík Pavel,0.5 bodu je opravdu málo, co jsem viděl tak ve vyhrané pozici. Účast na tréninku za 1,výsledky za 5.
Miosga Maxmilián body 4,příště přidá a bude to lepší,tady je třeba přidat v taktice.
Juráková Kateřina body 3, remíza v posledním kole ji připravila o medaili. Katka zatím principy šachu hledá a věřím, že s pomocí trenéra najde.
Kočica Josef body 3, jeho první turnaj. Jožka je přemýšlivý a jen to,že začal se šachem později,mu bere lepší umístění.tady je tak možnost se vypracovat.
Vašáková Kristýna,do Honzovi skupiny chodí chvilku a 1 bod a jedna prohraná partie, která šla vyhrát,což jsem jí ukáže jak vyhrávat. Zájem má otázka nominace na přebor škol.
 
Nakonec bych chtěl poděkovat p.Beilovi, České Zbrojovce a obci Vlčnov,za ceny do turnaje a KSK Vlčnov za sál.
(Petr Kadlčík)
 
Dále uvádím celkové výsledky v odkaze:
 
 

Napsat komentář