Přerušení šachových soutěží

Přerušení šachových soutěží

Aktualizace 8. 12.:

Vládní nařízení si bohužel stále odporují, jak popisuje ve svém textu právník České unie sportu. Podle výkladu Národní sportovní agentury může být ve vnitřních sportovištích max. 10 lidí, což znemožňuje pořádání utkání kolektivních sportů, tedy včetně šachových lig. Přestože jsou v současné chvíli otevřené restaurace, kde může být lidí daleko více. Jsme nuceni odložit na neurčito:

– termíny soutěží družstev mládeže z 12. 12.
– 5. kolo 1. lig z 13. 12.

Naplánované turnaje mládeže řeší primárně jejich pořadatelé, aktuální informace budeme vždy publikovat i na našich stránkách. Vzhledem k tomu, že výše uvedené termíny byly posledními naplánovanými soutěžemi družstev v tomto roce, rádi bychom všem šachistům popřáli klidné prožití vánočních svátků a hodně zdraví!

V novém roce se snad v lepší situaci uvidíme za šachovnicí. Ohledně lednových termínů ligových zápasů Vás budeme včas informovat – včetně možného náhradního termínu v neděli 3. ledna pro 2. kolo 1. ligy podle zápisu ze schůze STK.

Aktualizace 16. 11.

K níže uvedeným soutěžím přidáváme další dvě odložené:

– 3. kolo 2. lig z 22. 11.

– MČR do 8 let z 28. – 29. 11. Organizátoři pro toto MČR plánují náhradní prosincový termín 19. – 20. 12. 2020.

Podle mechanismu opatření PES, který v pátek 13. 11. zveřejnilo Ministerstvo zdravotnictví, bude možné ligové soutěže družstev hrát, pokud se stupeň opatření v ČR sníží na číslo 3. Kdy to nastane, je prozatím nejasné. Další aktualizaci tohoto článku připravujeme na pondělí 23. 11.

 

Epidemie onemocnění covid-19 i nadále zpomaluje, což ukazují klesající statistické hodnoty, ale také příznivý index rizika podle systému PES. Vláda tedy bude v pátek rozhodovat o přesunu do stupně čtyři. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) nicméně upozornil, že stále není vyhráno, a proto bychom si na třetí stupeň měli počkat nejméně týden. „Rizikové skóre umožňuje přesun České republiky do kategorie číslo čtyři. Další posun, pokud vše půjde dobře, může nastat nejdříve za týden,” řekl na páteční tiskové konferenci Blatný s tím, že o přesunu do čtvrtého stupně bude rozhodovat vláda.

Tak uvidíme, jak se vše bude vyvíjet a jestli se tento rok ještě dostaneme za šachovnice.

Zdroj: novinky.cz a chess.cz

Napsat komentář