Místo dramatu rychlá remíza. O šachovém šampionovi rozhodne tie-break

Magnus Carlsen a Sergej Karjakin v souboji o titul šachového mistra světa.

 

Čekal se nápor norského obhájce titulu, jenže dvanáctá a poslední plnohodnotná partie zápasu o titul šachového mistra světa mezi Magnusem Carlsenem a ruským vyzývatelem Sergejem Karjakinem skončila v New Yorku rychlou remízou. Za nerozhodného stavu 6:6 tak určí šampiona středeční tie-break, v němž se budou hrát partie se zkráceným časem.
 

 

V poslední klasické partii měl obhájce titulu Carlsen výhodu bílých figur, ale kdo od něj čekal rozhodující útok, byl zklamán.

Soupeři až do devátého tahu přesně kopírovali zahájení z třetí partie. Znovu se tedy pustili do španělské hry, ale tentokrát to nebyl žádný šachový maraton. Nikdo nechtěl riskovat a už po třiceti tazích a 35 minutách hry bylo rozhodnuto.

Dvanáctá partie tak byla z celého seriálu jasně nejkratší, za což se Carlsen příznivcům královské hry hned omluvil.

Tie-break začne čtyřmi partiemi v rapid šachu s limitem 25 minut pro každého hráče. Pokud po nich zůstane stav nerozhodný, bude zápas pokračovat partiemi bleskového šachu s pětiminutovým limitem.

Těch se může hrát až deset a po nich by případně následoval takzvaný armagedon. V něm má bílý na své tahy pět minut, černý jen čtyři, ale k vítězství mu stačí ubránit remízu.

Takže ve Středu v 20:00 tady na webu ! O Mistra Svěrta rozhodnou možná rapid partie!

pouzijte-tlacitko-sdilets pouzijte-tlacitko-sdilet pouzijte-tlacitko-sdileta pouzijte-tlacitko-sdiletd pouzijte-tlacitko-sdiletf pouzijte-tlacitko-sdileth pouzijte-tlacitko-sdiletj pouzijte-tlacitko-sdiletk pouzijte-tlacitko-sdiletlindexdindeximagesg

Napsat komentář