Vánoční turnaj v Mařaticích

 

 

 

 

Dnes 26.12 jsme se domluvili, že si můžeme zajet do Mařatic na hraní klubového (kamarádského) bleskového turnaje ve Vánoční atmosféře hospůdku u Šarika. Tak jsem se přihlásil a řekl si, že to zkusím, jelikož na tento turnaj jsem chtěl jet už delší dobu, ale vždy jsem na něj zapomněl, protože se hraje 27.12 po Štěpánském turnaji ve Vlčnově. Bohužel přes svátky kvůli dokončení studia nemám moc času tak jsem si řekl, že se pokusím si zahrát Vánoční turnaj, ale ten co bude trvat co nejkratší dobu a tak jsem rád, že mi tento turnaj připomněl Marek Kadlčík. Nakonec jsme teda z Vlčnova vyjeli v sestavě Kadlčík Petr, Kadlčík Marek, Podškubka Ondřej a já (Honza Moštěk).
Turnaj se hraje v přátelské atmosféře, jako by jsme hráli třeba páteční blicákoví turnaj na tréninku ve Vlčnově. Tento Vánoční turnaj se hraje v útulném místečku hospody u Šarika. A jak jsem psal přijeli jsme v následující sestavě, kde se můžete podívat na soustředěné výrazy našich reprezentantů v fotkách.

 

 

 

 

Předseda Petr Kadlčík

 

 

 

 

 

Marek Kadlčík

 

 

 

 

Ondra Podškubka

 

Bohužel fotil jsem já a tak mou soustředěnou fotku zde neuvidíte. Hned na úvod jsme měli vlčnovský souboj, když jsme hráli já a Ondra Podškubka a partie skončila nakonec ve věžové koncovce remisou. 

 

 

 

 

Všichni z našeho oddílu makali nad šachovnicí a snažili se každé kolo vždy urvat celý bod, někdy se dařilo více a v některé partii zase méně, ale hrálo se vždy až do konce v přátelské atmosféře bez hádek. Tento turnaj se hrál tempem 5 minut pro každého bez přídavku a hrálo dohromady 16. hráčů. Nakonec po domluvě jsme hráli každý s každým.

 

 

 

 

V polovině turnaje jsme měli s Ondrou stále shodně na svém kontě jedinou remisu a to  prvním kole mezi sebou a tak se jen čekalo, jestli to vydrží celý turnaj a na konci budeme hrát třeba Armagedon každý jen 1 minutu.

 

 

 

 

Zde je vidět sveřepí pohled našeho předsedy, který se snaží porazit a možná zhypnotizovat našeho kamarád Tomáše Psotku, který za nás parádně hraje v B-týmu. Nakonec v druhé polovině turnaje jsem měl více štěstí já a udržel jsem všechny partie i ty horší a soupeřům jsem povolil 2 remizi, takže nakonec 14 bodů z 15. V druhé polovině turnaje nevyšla jedna partie turnaje Ondrovi a prohrál svou jedinou partii, která ho nakonec stála vítězství a získal 13,5 bodu z 15. Na 3.místě se umístil pan Burda, bohužel nevím z jakým hodnocením. Souboj bratrů Kadlčíků byl opět nevraživí a nakonec skončil lépe Petr Kadlčík a to na 9. místě. Všem gratuluji k pěkně odehranému turnaji, bylo to pěkné odpočinkové zpestření od práce na mé diplomové práci. Děkuji…

Napsat komentář