Krásný diagram, který potrápí mozek a potěší srdce…..krásný Nový rok 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mám pro Vás oříšek a skoro takový jaký musela rozlousknout Popelka, ale tá měla tři oříšky a já mám pro Vás jenom jeden. Bohužel a možná i bohudík, nejsou v nich střevíčky a plesové a svatební šaty, ale jen jeden diagram, který určitě potrápí hlavu a potěší srdce. 

 

 

 

Na tahu je černý, nehledejte v tom taktiku, ale vyřešení otázky, co by jste hráli Vy, kdyby jste byli na tahu a byli jste černými? 

 

Je to z partie Oll – Hodgson z roku 1993 a Hodgson je opravdu hráč, který si rád hraje…..

 

Jestli chcete nápovědu, tak jí máte mít……největší problém černého je Vd8, která nehraje a bez které černý nemůže nehrát, prostě vymyslíte jak dostat tuto věž do hry? Dám sem ten diagram ještě jednou…pro jistotu…:)

 

 

Jestli je to těžké a připadáte si jako Popelka, která neví jaké šaty si má vzít na ples, tak další nápověda, přeci každý ví, že věž potřebuje volné a nebo polo-volné sloupce…..pomohl jsem Vám?

 

Tak napotřetí, naposledy dám sem ten diagram….prostě stojí to za to….řešení je h sloupec…..už to máte? A kdyby ne, tak si přehrajte partii a mrkněte na 34. tah….to je ten tah, který potěšil srdce a potrápil mozek.

 

Tímto článkem Vám přeji krásný Nový rok 2019. Ať se Vám v něm splní Vaše přání, ať se plní Vaše sny a zdraví ať Vám slouží. Užívejte si života, věřte že čas je největší bohatství které máte, tak ať tento rok stojí za to jej žít a prožít!

 

Petr

Napsat komentář