Šachisti Vlčnova na CzechOpenu 2016

Dne 14.7.2016 jsme se vydali reprezentovat vlčnovský šachový oddíl na CzechOpen 2016. Jedná se o velký festival turnajů v šachu, bridži a dalších stolních her.

Vyjeli jsme ráno ve složení Petr Koutný, Marek Staňa, Emil Macura a Honza Moštěk.  V brzkých odpoledních hodinách jsme dorazili do TipSport arény, ve které se hraje. Po registraci a ubytování jsme si sedli k prvnímu kolu. Naším soupeřem byl jeden z favoritů na vítěze turnaje. Každý z nás měl soupeře o 300 elo silnějšího.

Ačkoli konečný výsledek je až příliš jednoznačný a soupeř měl celý zápas pevně v rukou, na jednotlivých šachovnicích to tak rozhodné nebylo. Petr sice byl přehrán poté, co neznal velice zajímavý obrat v zahájení. Ale Marek na druhé z lehce pasivní pozice vydoloval první poziční výhodu a nakonec i materiální. Bohužel z nabízených možností na výhru vybral naprosto tu nejhorší a musel také kapitulovat. Pan Macura byl také zatlačen a nucen vyměnit dámu za střelce a věž, ale neustále bojoval. V koncovce, která z pohledu některých byla remizová se pokusil vytvořit tlak, ale soupeř ho za to ztrestal a pan Macura musel kapitulovat. Honza se stejně jako Petr dostal po zahájení do nezáviděnihodné pozice a soupeř tuto pasivitu dokázal zpracovat do vítězství.

Dnes nás čeká první z dvojkol a doufáme, že druhé kolo soupeře přejedeme a třetí, kde nejspíš dostaneme opět silného soupeře, připravíme soupeře o co nejvíce bodů.

O dalším vývoji turnaji budeme psát, bohužel ale se zpožděním, protože přístup k internetu je zde omezený. Kdo nerad čeká zde je odkaz na stránky turnaje na chess-results.

9 komentářů u „Šachisti Vlčnova na CzechOpenu 2016“

  1. dnešní druhé kolo vypadá bídně, jsme vážně chytli houpačku a dostali 14. nasazené, zatím 1-1 dohrává horší pozice honza a petr

    Odpovědět
  2. tak dopolední povinnost jsme splnili 3.5 – 0.5 remizoval Honza, aby šetřil síly na odpoledne, zkusím pak nahodit další fotky, pokud dohraju dřív

    Odpovědět
  3. Taková partie mrzí, ale Marek určitě ukazuje, že se lepší. Proto jsem zvědavý v jakých výkonech bude pokračovat. Jinak pěkné fotečky 🙂 a všem držím palce. Kluci bojovat ……….

    Odpovědět

Napsat komentář