Jaké ambice napovídají soupisky v ZKS Západ?

chess-set-clipart

3IM, nejlepší hráč s ELEM přes 2400. Soupisky jsou připravené, body čekají. Podle soupisek se pojďme podívat na družstva, které můžou mít ambice na postup a které se budou držet zuby nechty míst, zaručující záchranu? Otázek je spoustu, mě zajímá třeba jestli se Bojkovice konečně zachrání a nebo po 3 za sebou spadnou? Jak dopadne ambiciózní družstvo Kunovic? Nebo jestli Malenovice postoupí zpět do ZKP?

 

Slavia Kroměříž D Rtg prům.:2052

Průměr hodně zvedá IM Malinovsky s elem 2446, ale nevěřím že zahraje více než dvě partie, tak co dál napovídá jejich soupiska?  Souhlasím, Kroměříž byla vždy silným družstvem, tento rok má hodně silnou soupisku a já tento tým řadím na tři největší adepty na postup. Spoustu kluků hrají na víc, než jaké mají ELA a jsou opravdu silným družstvem. S Kroměříží to bude mít každé družstvo těžké!

 

Výsledek obrázku pro dolní němčí logo

 

ŠK Dolní Němčí A Rtg prům.:1989

Dolní Němčí, se opírá o IM Pavla Zpěváka a je obrovský rozdíl jestli Pavel nastoupí a jestli nenastoupí. Tato loterie může zamíchat konečným pořadím v celé tabulce a může mít vliv na postupové mužstvo i sestupové. V loni se o tom dobře přesvědčil Uherský Brod. Symerský Petr a Čechál Martin jsou stabilními hráči a už bych řekl že i domácími hráči. Toto družstvo tipuji na horní polovinu, ale v postup nevěřím. Sestup se jim určitě vyhne.

 

Výsledek obrázku pro zlin logo

 

ŠK Zlín-Malenovice A Rtg prům.:1981

Sympatické družstvo, které sestoupilo z ZKP. Spoustu družstev v ZKS má lepší soupisky a lepší hráče než několik mužstev v ZKP a tento rok si to na vlastní kůži vyzkouší i Malenovice.  Určitě silné družstvo, ale v postup zpátky do ZKP moc nevěřím. Určitě, ale můžou bodovat s kýmkoliv. Uvidíme tipuji první pětku.

 

Výsledek obrázku pro bojkovice logo

 

4. TJ Bojkovice Rtg prům.:1816

Bojkovice to budou mít opět těžké. Kdyby hráli v ZKS východ určitě by neměli starosti se sestupem, ale jak jsem psal tato soutěž je sílou podobná ZKP a Bojkovice tipuji na družstvo bojující o záchranu, jestli se jim to podaří nebo ne budou rozhodovat maličkosti a hlavně zápasy s tými, co bojují o záchranu. Tam se nebude hrát o 3 body, ale o 6 bodů. Držím Bojkovicím palce!!

 

Výsledek obrázku pro napajedla logo

5. TJ Fatra-Slavia Napajedla B Rtg prům.:1891

Napajedláci hrají hodně ve stabilní sestavě, střed tabulky a pohodové zápasy to jsou dle mě jejich ambice. Bude určitě záležet na začátku soutěže, který když chytnou nebudou ohroženi sestupem. Věřím, že sestup jim nehrozí a střed tabulky bude jejich.

 

Výsledek obrázku pro uhersky brod logo

 

6. TJ Spartak Uherský Brod Rtg prům.:1936

Uherský Brod, v minulém ročníku ambicemi nabité družstvo má dlouhodobě problémy s nízkou základnou. Určitě se budou opírat o Mikulčíka Ladislava a právě on bude tou hlavní miskou, jestli Brod se zachrání nebo ne.  Brod a Vlčnov jsou velcí rivalové a nechci aby to znělo v tomto tónu, ale ambice letošního roku bude pro Brod záchrana a bude se muset snažit, nebude to mít lehké.

Výsledek obrázku pro staré město uherské hradiště logo

 

7. ŠK Staré Město E Rtg prům.:1931

Silné družstvo SM, které se opírá o své odchovance a mládež. Kluci už mají zkušenosti z vyšších soutěží a každý rok hrají lépe a lépe.  Mají na to postoupit a mají na to vyhrát tuto soutěž.  Jestli to ale bude tento rok a jestli mládí vyhraje nad zkušeností se uvidí, podle mě silné družstvo které hraje na víc než jaké mají ELA a nedivil bych sem se, kdyby tuto soutěž vyhráli! Na druhé straně, kdybych si měl vsadit, tak tento rok to ještě nebude…..

 

Výsledek obrázku pro boršice logo

 

8. SK Boršice B Rtg prům.:1929

Záloha Boršic, zkušené družstvo které by se neztratilo ani ve vyšší soutěži . Určitě mají na to porazit každé družstvo, protože to je co do věku nejzkušenější družstvo, mají na to vyhrát tuto soutěž a mají na to hrát klidný střed. Nikomu se nebude lehce bodovat s Boršicemi a tipuji je do prvních třech míst této soutěže.

 

Výsledek obrázku pro sokol logo

 

9. Sokol Postoupky B Rtg prům.:1936

Postoupky B jsou družstvem, které budou hrát klidný střed tabulky. Mají zkušenosti z vyšší soutěže, ale tato soutěž je opravdu silná a jak znám Postoupky, dnes jsou spokojené se stavem jaký mají. Jedno družstvo v ZKP a jedno v ZKS, to budou dle mě jejich ambice a tak to i po tomto roce by mělo zůstat.

 

vlcnov-znak-cvs

10. TJ Vlčnov B Rtg prům.:1905

Ajaj. Bude to tuhý, bude to těžký. Vlčnov B minulý rok postoupil do této soutěže a jediné amnbice je záchrana této soutěže. Bude to těžký, bude to tuhý, ale věřím že družstvo je připravené. Věřím v záchranu a hlavně věřím tomu, že kluci z B družstva zahrají pěkné partie a budou bojovat o místo v A týmu!

 

Výsledek obrázku pro zborovice logo

 

11. ŠO TJ Zborovice A Rtg prům.:1881

Zborovice, stabilní družstvo. Tento rok tipuji druhou polovinu tabulky,  když chytnou start soutěže nemusí mít záchranářské problémy, ale budou družstvem na kterém se každý bude chtít chytit. Nebudou to mít lehké a budou rozhodovat maličkosti.

 

Výsledek obrázku pro kunovice logo

12. ŠO Kunovice A Rtg prům.:1975

Kunovice – můj TIP na vítěze soutěže. Možná nemají největší ELA, ale vím že jsou lepší než jak vypadají na papíře. Možná se pletu, ale věřím jim.  Dvořák, Beil, Beil, Knotek, Rojar to je síla a když se jim bude dařit,  můžeme je vidět o ligu výš…..Inu, uvidíme ale toto je můj tip na vítěze!

 

Už tento týden uvidíme jaké ambice jaké družstvo doopravdy má, tato soutěž je tvrdá a těžká, ale hrát se dá s každým. Bude to zajímavý ročník a sám jsem zvědav na výsledky prvního kola.

Napsat komentář