Vlčnov A – Vsetín B 3,5-4,5.

images

Vlčnov přivítal v prvním kole ZKP Vsetín B. Vsetín vyhrál 4,5-3,5 a celý zápas tahal za mírně lepší konec provazu, v závěru když Vsetínští hráči nevyužili dvě dobré partie k tomu, aby rozhodli jsem já ( Petr Koutný) nevyužil své šance a partii dokázal zremizovat, to vedlo za stavu 3,5-3,5 k rozhodující partie Milana, který ale hrál těžkou a možná prakticky nebranitelnou koncovku a zápas po krásném boji prohráváme tím nejtěsnějším výsledkem. Vlčnov podal pěkný výkon a pojďme se podívat v tomto článku na můj pohled, partie z tohoto zápasu budou na webu už brzo.

Šach. 4   TJ Vlčnov A ELO 9   ŠK Zbrojovka Vsetín B ELO 3½:4½
4.1 IM
Babula, Milan
2200 FM
Bělunek, Vladimír
2223 ½ – ½
4.2
Buráň, Jaroslav
2189
Malčánek, Jan
2052 ½ – ½
4.3
Koutný, Petr
2128
Smilek, Petr
1991 ½ – ½
4.4
Staňa, Marek
1975
Stančík, Jakub
2037 0 – 1
4.5
Partyš, Petr
2053
Kovařík, Matyáš
1848 1 – 0
4.6
Vlach, Karel
2104
Gabryš, Lukáš
1932 ½ – ½
4.7
Flekač, Milan
1988
Bosák, Jan
2126 0 – 1
4.8
Oharek, Vlastimil
1793
Hradil, Karel
1847 ½ – ½

1 šachovnice

img_2566

Milan Babula –  Belůněk Vladimír

Nejlepší hráči obou družstev a z rychlého pohledu zasloužená remiz. Na partii se v příštím článku podíváme, kdo by jí chtěl vidět dříve, tak na on-line přenosu je ta možnost.

 

2 šachovnice

img_2567

Buráň Jaroslav – Malčánek Jan

Jára měl takovou divnou pozici, nechtěl riskovat a výsledkem byla remíza. Pozice byla opravdu divná a remíz v pořádku.

 

3 šachovnice

img_2577

Koutný Petr – Smílek Petr

Skandidávská přešla do Francouzské, kde soupeř nestál hůře, udělal ale pár nepřesností a nabídl mi bod v koncovce, kde jsem ale já nakonec vymyslel jen tupou remízovou dámskou koncovku. Šanci jsem nevyužil a tím poslal náš zápas do prohry.

 

4 šachovnice

img_2569

Staňa Marek – Stančík Jakub

 

Marek uvařil polévku z příchutí Caro Cann, soupeř mu jí trochu osolil a jakoby chtěl ukazovat na této partii, jak moc je carocann pasívní zahájení. Přechod do prohrané pěšcovky byl vysvobozením pro našeho hráče.

 

5 šacovnice

img_2573

Partyš Petr- Kovařík Matyáš

 

Peťa v partii diktoval tempo a bod nebyl překvapením. Přišel poměrně brzo a hodně povedená partie!

 

6 šachovnice

img_2583

Vlach Karel – Gabryš Lukáš

Karel se dokonale zavinul, ztratil nebo obětoval kvalitu a když soupeř několikrát nechtěl vyhrát, nakonec hodně vydřená remíza pro Karla.

 

7 šachovnice

img_2579

Flekač Milan – Bosák Jan

Vsetínský hráč dostal Milana do těžké koncovky a partii vyhrál, tím vyhrál Vsetínu zápas a i když toto byla nejdelší partie dnes a hrálo se až na krev, po dlouhou dobu jsme tady tahaly za kratší provaz.

 

8 šachovnice

 

img_2578

Oharek Vlastimil – Hradil Karel

Vlastík podle mě šel do lepší koncovky, ze které udělal horší a dokonce několikrát prohranou koncovku, soupeř své šance nevyužil a nakonec vydřená remiz.

 

Když se podívám zpětně na tento zápas, tak Vsetín ukázal kvality. Mají mladé hráče, zadní šachovnice drží zkušení borci a určitě né náhodou toto družstvo vyhrálo minulý rok tuto soutěž. Objektivně jsme tahali většinu zápasu za kratší konec, ale vydrželi jsme a dostali jsme šanci zápas zremizovat. Tu šanci jsem měl já a nevyužil jí, potom druhá šance už nepřišla.  Vsetín hrál pěkně, my si vyzkoušeli prvním kolem tuto soutěž, která je jiné kafe od nižší soutěže a půjdeme dál, příště nás čekají Napajedla a pokusíme se tam urvat první body.

6 komentářů u „Vlčnov A – Vsetín B 3,5-4,5.“

  1. Přidávám se k Honzovi. Proti Vlčnovu jsme postavili to nejlepší, co šlo. Vlčnov je hlavní aspirant na celkové vítězství v soutěži, nepochybuju, že se to projeví.
    P.S.: Díky za korektní zápas.

    Odpovědět
    • Zápas byl parádní!! Vsetín byl lepší a to pravdu, ale jde o zábavu, jde o to si užít neděli s kamarády a se šachy a prožít pěkný čas a to se dnes povedlo. Vůbec nemrzí prohra oddílu, těší mě pěkné partie, napětí a sportovní výkon! Po takových zápasech se vždy těšíme na další! Díky Vsetíňákům za dnešní den, bylo mi potěšení s Vámi hrát i prohrát!

      PS: Vlčnov se chce zachránit, postupové ambice snad nemá, protože nevím kdo by za Vlčnov z Vlčnova hrál 2 ligu:), ale budeme chtít udržet soutěž a zapracovávat víc a víc domácích hráčů do sestavy…

      Odpovědět
  2. Díky Honzo…..
    Byli jste lepší, ale byl to pěkný zápas a hodně férový. My jsme dnes nebodovali, ale my to příště spravíme. Učíme se hrát tuto soutěž a budeme lepší a lepší:)

    Blahopřeji Vsetínu,

    Odpovědět
  3. Kolegové z Vlčnova, byli jste nám velmi dobrým soupeřem. Na výhru jsme se moc nadřeli a nedali jste nám nic zadarmo. Přeji hodně úspěchů v dalších kolech.

    Odpovědět
  4. Je to škoda, ale věřím klukům, že si v příštím zápase zlepší náladu. Je vidět, že je tato soutěž o jiných kvalitách. Hold tuto neděli neměl Vlčnov to potřebné štěstíčko na své straně. Ale na druhou stranu všichni uvidí, že kluci nedali svoji kůži lacino a musí se s nimi počítat.

    Odpovědět

Napsat komentář