Velká Cena – Dolní Němčí – z Vlčnova Vašek Číž, Max Misoga, Pavel Kašpařík, Lukáš Lorinc, Pavla Jančová, Markéta Holečková, Vojta Číž, Dominik Holeček!!

images

 

Dne 3.12. se náš oddíl vydal na Velkou cenu do Dolního Němčí,v pořadí třeti díl seriálu velkých cen. Dolní Němčí, na západě taky známé pod názvem Dolson Sity hrají šachy v ZKS s jejich nejlepší hráč je IM Pavel Zpěvák. Na druhé straně je pěkné, že nejenom dospělými šachy žije Dolson Sity a minulý víkend si dali sraz právě tady Zlínské šachové naděje. Vlčnov podruhé vyslal Vlčnovskou šachovou budoucnost a pojďme se slovy Peti Kadlčíka podívat na to jak to dopadlo.

 

 

Náš oddíl reprezentovali za mladší žáky:

Václav Číž uhrál 4 body obsadil 11 místo,Vašík byl z našich hráču nejlepší,přidat bodík,od medaile nebyl daleko.

Max Miosga 3 body,trochu zaostal za očekáváním.spousta hrubych chyb,hra mimo teorii ho stála lepší umístění.Max skončil 16.

Pavel Kašpařík %bodu.Pavel už konečně rozehrál některé partie solidne,ale pak bud ztratil material nebo si pozici zhoršil.trochu progres jsem videl,je třeba nabrat zkusenosti a vyhrat se.duležitá je soustředěnost,ta Pavlovi chybi nejvíc.

Tito kluci mají poslední možnost hrát za mladší kategorii,na rok už budou ve starších a tam už se hrají lepší šachy.kluci zabrat!!!!

Lukáš Lorinc uhrál body 3,obsadil místo 18.Lukimu turnaj uplne nevyšel podle jeho představ,ale to vubec nevadí.

Jančová Pavla 2 body,což jí stačilo na 3 místo mezi dívkami.Gratuluji k medaily Pajo!!!Ale Príště je třeba přidat,plakat je potom pozdě.

Holečková Marketa bod 1,byl to jeji 1 turnaj,tak i trochu prostředí a nesmělost trochu zapracovali.

Lukin,Pája a Makča mlaší kategorii mužou hrát ještě 2 až 3 roky,takže věřím že to bude lepší.Duležite je mit do šachu chut,chodit trénovat a chtít,což zatím plní vzorně.

Za starší hráli

Vojtěch Číž 1 bod.Vojta už přešel do kategoie starších a přesvedčil se,že šachy jsou hra logická.Neva Vojto,pracuj jak do ted a bude to lepší.

Holeček Dominik doby 4 obsadil 5 místo.Domča zahrál ve slabší konkurenci docela slušně,dodík navíc by byl supr,ale kde ho vzít?

Turnaje se zučastnilo celkem 44 dětí,což je pěkné.Horší je,což bylo videt na dětech,je chudy cenovy fond,opravdu je zklamání v mych očích,že pořadatele nezajistí i pro ty z konce pořadí aspon tatranku!!!

Ale to je kazdý rok stejné,takže tak.

Další turnaj nás čeká až v novem roce,tak uvidíme jak se nám bude dařit.

DEKUJI za pomoc z odvozem,Mirovi Žižkovi za pomoc s naším šachovým potěrem.

Další turnaj nás čeká v lednu v Kunovicích.

 

PS: z mého pohledu ( Petr Koutný) je obrovské dík klukům co dávají svůj volný čas právě šachové mládeži! Potom určitě z pohledu Vlčnova by nebyl špatný nápad se ucházet o pořádání takové akce doma!

1 komentář u „Velká Cena – Dolní Němčí – z Vlčnova Vašek Číž, Max Misoga, Pavel Kašpařík, Lukáš Lorinc, Pavla Jančová, Markéta Holečková, Vojta Číž, Dominik Holeček!!“

Napsat komentář