Pozvánka od GM Cveka na šachové soustředění v Senici.

Chtěl bych Vás tímto srdečně pozvat na soustředění konané v Senici (Slovensko) od 14.12. (středa) do 16.12.(pátek). Téma bude „Karlovarská pěšcová struktura a blokované pěšcové centrum„.

 

Je také (lákavá) možnost zůstat ubytován i přes víkend a sledovat naživo Slovenskou extraligu, kde bude hostit domácí ŠK Osuské týmy z Dunajova a Liptovského Mikuláše.

A o čem bude soustředění? Zde je malý popisek co nás čeká:

Na dalším soustředění nás čekají dvě typové pěšcové struktury a to sice karlovarská pěšcová struktura, kde se budeme hlavně zabývat minoritním útokem a pak blokované pěšcové centrum, které může vznikat například z královské indické, nebo francouzské obrany atd. Podíváme se docela dost podrobně na obě typové struktury, samozřejmě za obě strany. Víte například, že proti minoritnímu útoku máte tři možné obrany? A tak trochu se podíváme i na zahájení, například na minulé přednášce jsme měli 1.d4 d5 za bílé a právě tam jsme si ukazovali, že často může vzniknout karlovarská pěšcová struktura. Hlavní smysl přednášky bude, abyste těmto typovým pozicím rozuměli za obě strany (vše bude vysvětleno na vzorových partií).

Podrobnosti o akci jsou zde (včetně přihlášených): https://sustredko.jogo.sk/  (zde se můžete přihlásit)

Za sebe mohu napsat, že akce je velmi příjemná, řekl bych přímo v rodinném prostředí. Kde se trénuje se spí i jí (Penzion Atlas http://www.penzionatlas.sk/ ) . Je možnost si večer zahrát bleskový turnaj, nebo posedět u točeného piva, které mohu jenom doporučit. Zkrátka optimální prostředí na šachový trénink ?

Ps.: Pivo pil i Bobby Fischer, je fáma, že nepil alkohol. Samozřejmě ale deset piv si nedával ? Když se připravoval na Borise, tak po dlouhé procházce si dal vydatný oběd s pivem. Samozřejmě stále zírajíc do červené knihy…

Napsat komentář