První pátek v měsíci – trénink! 6.1.2017 v 19:00

Je tady první pátek roku 2017 a začneme tréninkem, který je otevřený a jsou vítáni všichni ti, kdo chtějí hrát lépe šachy! Co bude hodně příjemné, tak celý trénink bude běžet v klubovně na televizi, tedy graficky zvýrazním hlavní plány, tahy, chyby a půjde to pěkně vidět a hlavně bude to hodně názorné a dobře a dlouho pamatovatelné!  Začínáme v 19:00 a kdo přijde, slibuji mákne si na své dno, potrénuje a zažije pěkný šachový trénink! O čem to bude? Více uvnitř v článku…..

 

45 minut – taktika

Aktivita je hlavním principem šachu. Největším a nejvěrnějším přítelem aktivity je taktika! Dostanete čas 45 minut a několik diagramů, budete trénovat taktiku, ale i správné hospodaření s časem a mnozí pravděpodobně i časovou tíseň.

45 minut – rozbor  GM partie

Podíváme se, jak jde rozumět nesrozumitelným šachovým partiím, když budeme respektovat šachová pravidla a šachové zákony. Uvidíme že i Velmistři respektují zákony správné šachové hry ! Budeme hádat správné tahy! Budeme odpovídat na otázky a sami sobě dokážeme, že i my umíme hrát šachy!

45 minut – rozbor Vašich partií!

Na Vašich partiích si ukážeme stejné věci jako na partiích Velmistrů! Budete řešit stejné otázky, budete řešit stejné pravidla a uvidíte že rozdíl mezi hráči dělají maličkosti a hlavně respekt k šachovým zákonům! Bude příjemné vidět naše slabší tahy, poučit se z nich a vědět, že příště zahrajeme lépe!

 

Sebou si vemte něco napsaní a papír, samozřejmě dobrou náladu, začínáme 6.1.2017 v 19:00! 

Těším se na Vás 

 

Petr

Napsat komentář