Postoupky B – Vlčnov B – ZKS 3,5-4,5

Přátelský zápas, kde jsme byli favoritem a i když jsme vyhráli jenom těsně, z pohledu vedení zápasu a taktiky tak si dovolím říct, že jsme měli zápas pod kontrolou. Vedeme brzo 2-0, potom 3,5-1,5 a dohráváme 3 partie, z toho jedna ( moje horší) , Vlastíkova mírně lepší, ale má pozici která nejde prohrát a Emilova mírně nejasná, ale pevná. Dvakrát v krátké době soupeř nabízí remízu a bereme a tím jistíme naše tři body, potom prohrávám já, kde se mi nevyplatily experimenty v zahájení a celou dobu hrají nepohodlnou koncovku a po zásluze prohrávám. Prohra mě ale vůbec nevadí, protože jsme jako jeden tým přijeli pro 3 body a domů odjíždíme s tím, co jsme chtěli. Máme 11 bodů a možná jistou záchranu, ale i kdyby ne víme že máme sílu si o naší záchranu s kýmkoliv říct. Pojďme se ale podívat teď bez zbytečných slov na tento zápas, určitě pár kuriozit tady bude…….určitě se podívejte na komentář k partii Ondrůška…..:)

 

Brázdil Roman – Partyš Petr

Partie do 5ti tahů, Peťa ještě brzo po nemoci a tak remíza nám vyhovuje. 

Daněk Libor – Koutný Petr

Moje první prohra v soutěžích a statisticky bylo jasné, že musí někdy přijít, teda když připustím že musím někdy prohrát tak nejraději v zápase, který vyhrajeme a stalo se to dnes. Zahájení zahraji jak národní umělec a vynechám celou střední hru a jdu do koncovky, která určitě není lepší pro mě. Ambice mě stále drží a stojím hůř a hůř a jediné co mě uklidňuje je to, že zápas je celou dobu pod kontrolou a v okamžiku kdy se moje pozice dostává do kritického bodu, máme 4,5 bodů a vím že dnešní zápas bez ohledu na mojí partii vyhráváme. Prohrávám, podávám ruku a blahopřeji soupeři k pěkné partii, dnes byl lepší. 

Dvořák Petr – Emil Macura

Soupeř Emila hraje hodně s respektem a možná je pozice lepší pro Emila a možná je pozice lepší pro soupeře, rozhodující je ale okamžik, že soupeř s respektem nabízí remízu a Emil dostává příkaz jí vzít, vím že s emu moc nechtělo, ale jeho remíza dávala vývoj zápasu na 4-3 a Vlastík byl v pozici, kdy nemohl prohrát. Emil přijímá remízu, pochvala za týmovost!

Štefek Jan – Flekač Milan

Milan dnes vstoupí bojovně do partie, ale jak sám říká, přehodil ve střední hře nějaký tah a pozice je v rovnováze, může hrát dále a zkoušet soupeře, ale po poradě dostává příkaz vzít nabízenou remízu, vývoj zápasu nám to dovoluje a konečný výsledek jen potvrdí, že i tady jsme se rozhodli takticky správně. Milan si taky zaslouží pochvalu za taktický výkon a týmovost!

Vančura Jakub – Oharek Vlastík

Vlastík hraje rozumné šachy a staví příjemnou pozici, kterou když nepůjde dobrovolně do pěšcové koncovky a nechá si střelcovou koncovku nemůže nikdy prohrát. Vím, že to chtěl ještě zkoušet, ale jeho remíza znamenala vítězství v zápase a i tady pochvala za dobrou partii a za týmovost. 

Charčenko Valerij – Podškubka Ondřej

Partii jsem neviděl, jen vím že Ondra vyhrává hodně brzo a jeho bod umožňuje ostatním přemýšlet nad myšlenkou, že nemusíme lámat pozice a stačí držet pevné a solidní pozice, hlavně když tento výsledek podpoří další výhrou Honza, máme zápas pod kontrolou. 

Zavadil Filip  – Moštěk Honza

Honza taky poměrně brzo a upřímně nevím ani jak vyhrává a tím hodně rychle vedeme 2-0, tuto výhodu si už takticky nenecháme vzít a od této výhry je zápas pod kontrolou, nemusíme riskovat v partiích a víme, že každou neprohranou partií jsme blíž a blíž k našemu cíli a tím jsou dnes 3 body.

Huňa Rostislav   – Ondrůšek Jan

To byl zážitek dne, Honza dostává nabídku remízi a říká mi, že by chtěl hrát dál, protože má pěšce víc, ale já mu říkám že má o figuru méně a nato se Jenda začne malinko čertit, že to není možné že on ví že nemá figuru méně. Uklidňuji ho a nechám mu čas aby napočítal u sebe do tří a u soupeře do čtyř a sám sebe přesvědčil, že je to právě on, kdo má figuru méně a né pěšce více. Jenda si ani neuvědomil, že hrál několik tahů s figurou méně a jediné štěstí bylo, že jeho soupeř měl respekt a nebo spěchal domů, Jenda samozřejmě remízu vezme a možná ještě ani dnes neví, kde o tu figuru přišel. Jeho remíza dávala stav zápasu na 2,5-0,5 pro nás a tady jsme už cítili, že dnes vyhrajeme tento zápas. 

 

 

Sokol Postoupky B   TJ Vlčnov B
Brázdil Roman (ZV) 2123 ½ ½ 2052 Partyš Petr (ZV)
Daněk Libor (ZH) 2000 1 0 2099 Koutný Petr (ZV)
Dvořák Petr (Z) 1744 ½ ½ 1917 Macura Emil (H)
Štefek Jan (Z) 1620 ½ ½ 1911 Flekač Milan (Z)
Vančura Jakub 1527 ½ ½ 1750 Oharek Vlastimil (Z)
Charčenko Valerij 1000 0 1 1754 Podškubka Ondřej (Z)
Zavadil Filip 1596 0 1 1696 Moštěk Jan (Z)
Huňa Rostislav 1119 ½ ½ 1729 Ondrůšek Jan
  :

Postoupky jsou sympatickým družstvem, nepochybuji o tom, že v této soutěži se zachrání a přeji jím jistotu záchrany co nejdříve. Postoupky mají bohužel generační problém, kdy kluci co tady vyrostli se odstěhovali z Postoupek a ještě pár let potrvá, než budou Postoupky tak silné a nebezpečné jak je znala druhá liga! Vlčnov z mého pohledu pěkný zápas, parádně takticky zvládnutý a tyto body nám dávají statistickou jistotu záchrany, sice matematicky ještě nejsme zachráněni, ale statisticky už ano a dalším a dalším kolem by se měla statistika přeměnit i v matematickou jistotu. 

 

5 komentářů u „Postoupky B – Vlčnov B – ZKS 3,5-4,5“

  1. Ahoj do Kunovic / samozřejmě i do Vlčnova/ ,
    tak za prvé vám bude určitě KP slušet. Bylo by hezké kdyby v tom předposledním kole se svedl rozhodující boj o postup. Máme ještě dva těžké soupeře. Postoupky a Vlčnov. A jestli si někdo myslí že by nám Slávinka v posledním kole něco darovala tak to se krutě mýlí a je to správné. Když člověk vidí co se dnes děje ve sportu i na nižších úrovních / fotbal, hokej atd./ tak je člověku nevolno – slušně vyjádřené. Nám to letos jde ne proto, že bychom byli nějací Navarové nebo Lázničkové ale proto, že jsme úžasná parta. Z každého byť sebetěsnějšího vítězství máme radost – a votom to je!

    Odpovědět
  2. To Zborovčák ? : Já vám dám fandit Vlčnovu ! Kunovicím i Vlčnovu stejně! Jinak posílám pozdrav do Zborovic a jen kluci hrejte šachy dál ? a ať 12 února vyhraje ten lepší !

    Odpovědět
  3. Teda pane jo 12 února se bude upínat naše mysl nejen na zápas s Postoupkami, ale i do Kunovic. Určitě zápas kola ne-li sezony. Komupak asi budeme držet palce? Žertuji – ať vyhraje lepší – tedy Vlčnov.

    Odpovědět
  4. nebudou:) před zápasem s KUnovicemi jedeme TOP Secret:) , čekají nás dva důležité víkendy a chceme uspět…..:), teď vážně, nestihl jsem to včera udělat, partie nebyly moc zajímavé a spíš byly hodně taktické, myslím taktické zhlediska vývoje zápasu…..stejně by Vám moc neřekly:)

    Odpovědět

Napsat komentář