Robert Cvek vysvětluje jaký je rozdíl mezi 1.d4 , 1.c4 a 1.Jf3

Byť jsem měl původně v úmyslu napsat o zahájení článek, rozhodl jsem se raději natočit video na YouTube. Přiznám se, že šlo hlavně o úsporu času a také o to, že je to lépe přímo ukazovat na šachovnici, než psát tahy.

Jak se mi to povedlo či nepovedlo uvidíte za chvíli sami ? Povídám o tazích 1.d4 1.c4 a 1.Jf3 Jenom bych k videu doplnil, že 1.Jf3 má stejnou výhodu jako 1.c4, že se vyhýbá všem gambitům a různým BenOni a variacím na Volhu (tam to tak jasně řečeno není), což právě 1.d4 dopouští a v tom je nevýhodný (musíte toho více znát a něco dost nazpaměť).

 

 

 

 

 

 

Náš šachový kanál na youtube má zatím 489 odběratelů, 30 000 zhlédnutí za měsíc a je to největší Česko-Slovenský šachový youtube kanál, kde pravidelně publikuje své videa i GM Robert Cvek.  Věřím, že díky Robertovi toto je to nejlepší co je na internetu zdarma k dostání a je jen na Vás, kolik si z toho co nabízí tento kanál vezmete!! Protože, pak je to jen na Vás…….materiálu je dost…..Když budete chtít mít veškeré novinky jako první, odebírejte…..komentujte…trénujte…..tento kanál je tady pro Vás!!

 

 

Napsat komentář