Holešov A Vlčnov A – poměrně jasně, poměrně nespravedlivě jasně, poměrně blízko postupu…..

 

 

 

 

 

Bereme každý zápas s respektem k soupeři, víme že každý má svojí sílu a že šachy hrát umí. Nedíváme se na postavení v tabulce, nepodceňujeme soupeře a jdeme na každý zápas s vědomím, že to bude boj. Vlčnov hrál jenom 2x ZKP a dvakrát spadl, Vlčnovští kluci mají sen si zahrát jednou druhou ligu a našim úkolem je jim ten sen splnit. Soupeř ale dává přednost jinému zápasu, tedy ve stejný den, ve stejné místnosti hrál další tým Holešova a co jsem zaslechl, hraje o postup a tak náš soupeř proti nám nastupuje jen v 7 hráčích a poměrně v nekompletní sestavě………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beneš Miroslav – Babula Milan

Milan se pomaličku smiřuje s remízou, ale nenabízí jí, čeká co udělá soupeř. Mira cítí že by mohl možná stát lépe a zahraje možná dobré a možná nepřesné h4, nemám sílu na to abych posoudil jaký je tento tah a vlastně proč o něm píši……To byl tah, který Milan označil jako velkou nepřesnost a partiepotom nabrala poměrně rychlý směr. Milan zahrál možná , tedy minimálně podle mě nejlepší partii ve Vlčnově a pěkně pozičně Miru přehrává.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lukša Zdeněk – Buráň Jaroslav

Jára si může vzít figuru ale vidí něco lepšího, tedy něco lepšího co v pozici nebylo. Potom ještě bojuje a snaží se opravdu partii vyhrát, ale nejde to a partie končí remízou. Jára hraje poslední partie hodně bojovně a po takové/ dnešní remíze nemám žádné připomínky. Byla to pěkná partie, kde byla nevyužitá jedna velká šance, potom se soupeř pěkně bránil a nakonec remíza.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rafaja Marek ml – Kičemer Petr

Peťa nabídne Francouzskou a soupeř bez milosti jde do výměnné Francouzské, tedy zahájení nemilosrdně statisticky remízové. Peťa se snaží pozici hrát a mirně hrotit, ale dostává se do mírně horší pozice a protože už vedeme 3-0 nabízí remízu, podle očekávání soupeř bere. Nedá se nic dělat,  výměnná Francouzská obrana je opravdu hodně tupé a remízové zahájení a dnes se to jen potvrdilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chutný Aleš – Koutný Petr

Jak to už tak bývá, potká se den, kdy máte hrát šachy a hlava nechce přemýšlet. Zahájení se vyhrotí tak, že je těžké roumět tomu kdo jak stojí a chce se to jen pořádně zamyslet, potom je pozice, kde můžu mít o figuru víc ale to by musela chtít i moje hlava a ta dnes si chce zahrát mírně horší věžovou koncovku, až sem to soupeř hraje moc dobře a mě nezbývá nic jiného než opravdu přinutit hlavu k nějakému výkonu. V hlavě se začínají zjevovat obrazce pozic, kde se staví dámy, kde jsou pěšcové průlomy a kde je aktivita věžky víc než pěšec, marně se peskuji za to, že jsem takto nemakal ve střední hře a že se snažím až v horší pozici. Soupeř v kritické pozici si z velkého množství tahů vybírá ten nejslabší a partii vyhrávám. Soupeř hrál moc dobře a zaslouží respekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vymětal Milan   – Staňa Marek

Pěkná partie Marka, zahájení možná trochu riskantní manévr dámou, ale pak co jsem okem viděl Marek svého zkušeného a opravdu silného soupeře přehrál a mám z jeho výhry velkou radost! Už v pátek jsem ale na tréninku cítil, že Marek má formu, že jej šachy baví a že chce vyhrát. V každé naší společné partii jsem cítil silného soupeře, ambiciózního soupeře a jsem rád, že Marek se sám v sobě našel, protože když chce, tak je to pan šachista! Jsem rád, že dnes chtěl….

 

 

 

 

 

 

 

 

Prachař Mojmír – Partyš Petr

Partii jsem moc neviděl, ale moc dobře jsem si všimnul, že Peťa u partie makal. Pozice, teda ta konečná byla už lehká a rozhodující věci se musely stát mnohem dříve, na druhé straně peťa opět potvrdil, že je jeden ze základních kamenů našeho družstva a těším se na hru s ním v příštím roce!

 

 

 

 

 

 

 

Krajcar Pavel – Vlach Karel

Karel, v pátek nasadil antibiotika, v pátek mi volá, že neví jestli bude hrát. Moje odpověď , možná byla lehce morbidní, ale odpověděl jsem mu, něco ve smyslu že jestli neplánuje o víkendu umřít, musí hrát a Karel i když mu nebylo zrovna nejlépe a možná měl být v posteli a léčit se, přijel a vyhrál! Když říkám rád větu, na kterou jsem hrdý – My jsme Vlčnov! tak jsem stranšně rád, že Karel je v tom s námi!

 

 

 

 

 

 

 

 

Milan Flekač – neměl soupeře.

 

Ano, naše soupiska přesahuje letošní krajskou soutěž, ale soupisky sami o sobě nic nevyhrají. Co mě těší nejvíc, že se nám opět podařila skvělá parta lidí, co ví co chtějí, co mají rádi šachy a co chtějí hrát za Vlčnov! Na dnešním výsledku je to i vidět. Není to jen o ELU, protože to je vždy o lidech a i když mám k našemu soupeři respekt, vím že mají silné hráče a že mají na to se v této soutěži zachránit, tak dnešní zápas ukázal naší silu. Soupeř zaslouží uznání za bojovnost, naší kluci pochvalu za odhodlání si splnit náš tentoroční sen.

 

 

 

ŠK Holešov A   TJ Vlčnov A
Beneš Miroslav (ZH) 2029F 0 1 2246F Babula Milan (ZH)
Lukša Zdeněk (ZH) 1912F ½ ½ 2197F Buráň Jaroslav (Z)
Rafaja Marek ml. (Z) 1945F ½ ½ 2194F Kičmer Petr (ZH)
Chutný Aleš (Z) 1921F 0 1 2171F Koutný Petr (Z)
Vymětal Milan 1905F 0 1 1940F Staňa Marek (Z)
Prachař Mojmír (H) 1878F 0 1 2056F Partyš Petr (Z)
Krajcar Pavel 1716N 0 1 2128F Vlach Karel (H)
    0 1 1947F Flekač Milan
  1 : 7

Napsat komentář