MČR 1. kolo – on line

Největší hvězdou nadcházejícího domácího šampionátu šachistů bude David Navara, aktuálně 24. hráč světa. Mistrovství je stejně jako loni součástí mezinárodního šachového festivalu Ostravský koník, který v Domě kultury města Ostravy se koná od 29. dubna do 7. května.

Mezi největší soupeře Navary bude patřit třetí nejlepší český šachista Zbyněk Hráček a úřadující mistr republiky Vojtěch Plát, nováček poslední šachové olympiády v Baku. Turnaj má kvalitní obsazení. Celkem je přihlášeno 14 velmistrů a 14 mezinárodních mistrů.

Ženy už tradičně hrají stejný turnaj s muži. Mistryní republiky se stane nejlépe umístěná žena v celkovém pořadí. Zlato bude obhajovat Joanna Worek, která v loňském roce přestoupila z polské šachové federace do české a stala se tak posilou našeho ženského reprezentačního týmu. Účast na mistrovství přislíbila celá první trojice našich nejlepších šachistek.

Kromě titulu mistra České republiky si vítěz odveze prémii ve výši 50.000 korun, vítězka ženské části turnaje získá 10.000 korun.

Fanoušci se mohou těšit nejen na tradiční online přenosy a živé komentáře probíhajících partií, ale i na 7 simultánních partií Vojtěcha Pláta konaných těsně před začátkem šampionátu.

 

 

Ostravský koník online

Napsat komentář