První pátek v měsíci – trénink!!! 5. 5. 2017 v 19:00

 

 

 

 

Je tady první pátek měsíce května a začneme tréninkem, který je otevřený a jsou vítáni všichni ti, kdo chtějí hrát lépe šachy! Co bude hodně příjemné, tak celý trénink bude běžet v klubovně na televizi, tedy graficky zvýrazním hlavní plány, tahy, chyby a půjde to pěkně vidět a hlavně bude to hodně názorné a dobře a dlouho pamatovatelné!  Začínáme v 19:00 a kdo přijde, tak garantuji to, že dobře potrénuje. O čem to bude? Více uvnitř v článku…..

Části tréninku:

1)Diagramy – taktika (45.minut)

Aktivita je hlavním principem šachu. Největším a nejvěrnějším přítelem aktivity je taktika! Dostanete čas a několik diagramů, budete trénovat taktiku, ale i správné hospodaření s časem a mnozí pravděpodobně i časovou tíseň. Zde jako ukázka něco jednoduchého na zahřátí…


2)Strategie – Steinitzovo pravidlo (1.hodina)

 

 

 

 

 

 

Podíváme se na ukázkovou tréninkovou pozici na téma: Steinitzovo pravidlo (pěšci jsou nejsilnější v základním postavení), dále 2 krásné partie, Caruany a Carlsena, jak dokáží pracovat a využít soupeřových oslabených pěšců. Budeme hádat správné tahy! Budeme odpovídat na otázky a sami sobě dokážeme, že i my umíme hrát šachy!

 

Sebou si vemte něco na psaní a papír, samozřejmě dobrou náladu, začínáme 5. 5. 2017 v 19:00! 

Těším se na vás Honza…

Napsat komentář