Partie z Chess Festivalu – Koutný

60 minut na partii a bonus 30 sec za každý tah není zrovna málo a není zrovna moc. Jedno dlouhé váhání a nebo jeden dlouhý propočet a jste v časové tísni a z té se už leze opravdu těžko pryč. Takže musíte si rozvrhnout které pozice budete hrát citem, které pozice na jistotu a kdy půjdete do rizika, kde si necháte víc času. další faktor jsou dvě partie denně a tedy ubývá Vám sil, energie a turnajový stress  a tlak si bere svojí daň. Možná toto jsou důvody, proč tyto partie se mi moc nepovedli a možná z výsledkem v turnaji jsem spokojený, ale se hrou asi méně ale i to je informace, kterou se pokusím využít. Pro ty co to zajímá, mám tady mých 7 partiíí  s mým rozborem.

 

 

 

1 kolo:

Mám za sebou cca 350 km v autě, brzké vstávání a neznámého soupeře. Hraje se Caro Cann a pozice ze zahájení se mi moc nepovedla, ale mám co jsem chtěl, protože jsem chtěl hrát neobehrané pozice a tuším, že soupeř měl víc šancí a příležitostí, než jsem si myslel před partií že mu dovolím. Nakonec to budu já, kdo chytne správný vítr do plachet a první kolo je úspěšně za mnou.

 

 

2. kolo

Opět stejný cíl mám černé a tak chci mít neobehranou pozici a když to půjde jít brzo do koncovky, kde věřím že bych mohl soupeře přehrát, partii jsme vedl podle předem stanovené taktiky na partii a druhý bod v turnaji.

 

 

3 . kolo 

Neuvěřitelně slabě zahraji zahájení, popřeházím několik variant a jsem v 5 tahu s pěšcem méně a v bezvýchodné pozici! Soupeř za pár tahů neopatrně zahraje a6 a dostanu šanci, kterou už nepustím, ale ten varovný prst nad mou hrou v zahájení mě začíná děsit.

 

 

4 kolo:

Zahájení soupeř zahraje divně a já partii považuji za pohodovou. Soupeř ale začne hrát neuvěřitelně dobře a krásně a já jsem opět na pokraji porážky. Nakonec vymyslím jedinou šanci na záchranu s tím, že obětuji kvalitu za pěšce a pokusím se v koncovce postavit pevnost, kterou soupeř spolu s krajním pěšcem neprolomí. nakonec jsem to udržel, ale bylo to opravdu těžké. Pozor, tento soupeř uhrál v turnaji 6,5 bodů ze 7 partií a toto byla jeho jediná remíza!! I tím chci ukázat, jakou parádní formu měl tento hráč!

 

 

 

5kolo:

Hraji tvrdě, odmítám možná v rovné pozici remízu, ale chci vyhrát, daří se a mám šanci bojovat o první místo.

 

 

6kolo

Takovou pecku jsme dlouho nedostal. Padám nohama na zem a o všem bude poslední partie, dnes byl soupeř o parník lepší a já tuším, že moje hra neodpovídá mým výsledkům v totmto turnaji.

 

 

7 kolo

Zahájení je další moje komedie, opravdu snad divněji to nejde. Odmítám remízu a jdu si vylepšovat pozici. Soupeř se rozhodne couvat a já svojí šanci nepustím. Konec dobrý – vše dobré.

1 komentář u „Partie z Chess Festivalu – Koutný“

  1. Diagramy, znalost koncovek ! Potom se může hrát na risk v zahájení, odvážnému a připravenému štěstí přeje. To platí o všech sportech, kdo je připravený , má natrénováno , má dobrou fyzičku, pak je to hračka…. Toto Petr na turnaji názorně ukázal , ještě 1x blahopřání .

    Odpovědět

Napsat komentář