World cup – foto

 

World cup – aneb nejde jen o peníze, i když proč se na ně nepodívat. Ten kdo prohraje a skončí v prvním kole dostane 6000 USD. Druhé kolo, kde čekáme i Davida Navaru, tak tady kdo skončí dostane 10 000 USD a jdeme dál, třetí kolo a posledních 16 hráčů, kdy ti co tady skončí dostanou šek na 16 000 USD a příjemné vánoce budou mít ti, co vydrží ještě o kolo déle,  protože posledních 8 hráčů a ten kdo tady skončí, tak si vydělá 25 000 USD.  NO a jde to dál a výš a výš a vítěz bere 120 000 USD.

 

 

 

 

Možná už nepatří k největším favoritům, ale Ivančukovi bych úspěch strašně přál. Je to šachový bohém a když jej šachy baví, pak na šachovnici se dějí zázraky.  Já jej řadím k velikánům jako byl třeba Korčnoj, tedy lidi co milovali šachy nade vše a šachy pro ně byli jejich život.

 

 

 

 

Radjabov bude mít příležitost ukázat, že se s ním musí počítat a já věřím, že to ukáže.  Dá se od něj čekat útok na první místa a nebo může vyhořet a doplatit na nebezpečí vyřazovacího turnaje. Při stavu 1-1 se hrají rapid partie a i když to nerozhodne pak budou bleskové partie. Šanci má každý, chce to jí jen využít!

 

 

 

 

 

Tygr je zpět a Anand bude patřit opět k velkým favoritům. Sice Anand prohrál s Carlsenem jeden zápas o titul Mistra Světa, ale ještě je to stále TOP hráč , který touží ukázat, že patří mezi nejlepší hráčem.

 

 

 

 

 

Griščuk a Svidler,  prostě turnaj, kde každý si najde svého favorita a bude mu fandit.

 

 

 

 

 

Kramnik  a jeho legendární sluneční brýle. Možná škoda, že v nich nehrál první kolo, ale kdo ví možná je má jako talismam a patří to k jeho rituálu.

 

 

 

 

 

Sledujte, fanděte, na našich stránkách poběží on-line přenos….

 

Napsat komentář