Foto World CUP – napětí jde krájet.

 

Bu Xiangzi si vybojoval šanci hrát s Magnusem v partii s Bacrotem a jak víme, tak první partii tento Čínský hráč šokoval celý svět, když smetl Magnuse Carlsena. Tohoto hráče si dobře zapamatujte, Bacrot býval označován za zázračné šachové dítě a jak dopadl….Jsou tady nové hvězdy a budou dlouho zářit!

 

 

 

 

 

 

Petr Svidler jednou dokonce reprezentoval Anglii v kriketu,  ale určitě by radši bral pořádný šachový úspěch. 

 

 

 

 

 

 

Jednou jsem byl svědkem, jak Honza Sosna říkal po bleskovém turnaji Petrovi Hábovi, jestli si nedají pár bleskovek a on řekl, že dnes už nepracuje. Při pohledu na Ivančuka jde vidět, že šachy na vrcholové úrovni už nejsou zábava ale tvrdá dřina. 

 

 

 

 

Li Chao a neb učte se tyto jména, někdo z nich může být příštím mistrem světa a ani by to nebylo překvapení a možná potom potrvá hodně dlouho, než je někdo porazí!

 

 

 

 

 

Dmitry Andreikin byl  prvních kolech označován za čaroděje, protože takové pozice které on dokázal zachránit se jen tak často nevidí. Ale platí to na každé úrovni, nejen na té TOP a to že koncentrace u partie je základ!

 

 

 

 

Boris Gelfland je stále ambiciózní hráč, na druhé straně věk nezastavíš a ani snad nejde zastavit tu Čínskou šachovou lavinu, jeho soupeřem byl Wang Hao, který řekl že tento rok dokončil školu, no tím chtěl asi říct, že teď konečně bude mít čas na šachy a bude ještě lepší!

 

 

 

 

Turnajový sál vypadá moc pěkně.

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář