Konečně nová DVD (videa) k prodeji Robert Cvek

Konečně nová DVD (videa) k prodeji 

 

Původně jsme měli v plánu udělat nová videa/DVD již 9. měsíc, ale víte jak to chodí… člověk míní pánbůh mění. Ale konečně je to tu ?

Natočil jsem nové tři videa k prodeji. Je to v podobném duchu jako předcházející. Když jsem se zamýšlel o čem by měla být nová videa, rozhodl jsem se pro tři různé oblasti šachu.

 

 

První video je plán hry a hodnocení pozice. Všiml jsem si už u mnoha šachistů, že nemají skoro vůbec vyvinut cit na hodnocení pozice a stanovení plánu hru. Přitom každý silný šachista vám potvrdí, že pozici nejenom počítá, ale také okamžitě hodnotí. K čemu vám bude dobrý výpočet pozice (propočet variant), když ji špatně ohodnotíte a půjdete do horší pozice? Všiml jsem si, že když mi na soustředěních někdo píše řešení, nebo obecně tah/tahy pozice, tak často ji zapomíná ohodnotit. To je chyba. Pamatuji si, jak neustále po mě pan Hora chtěl abych nejenom napsal variantu, ale i ohodnotil. Dobře dělal, jde o velmi důležitý návyk. Jak hodnotit pozici a obecně stanovit plán hry se dozvíte z videa.

Druhé video je tak trochu zvláštní, protože se zabývám překážkami ve zlepšování šachu. Jako první – a velmi závažnou – překážku vidím v používání šachových strojů. Není turnaj, abych neviděl, jak někdo po partii běží na pokoj a hned si partii prohlíží se strojem. To je ale (hrubý) omyl. Uvádím proč obecně doporučuji stroj vůbec nepoužívat, či ho značně omezit. Drtivé většině z vás co čtete tyto řádky bych doporučil (velmi vřele) stroj nepoužívat, smazat ho. Možná je to pro vás velmi radikální řešení. Podívejte se na video a posuďte sami. Dále se zaměřuji na škodlivost elo bodů a obecně na naladění na partii. Myslím si, že to jsou důležité věci, obzvláště v dnešní době, kdy se elo staví nesmyslně vysoko.

Ps.: Já jsem používání stroje zcela minimalizoval. Pokud vezmu posledních 14 dní, tak jsem ho měl zapnutého 1x

A poslední, třetí video je o důležitosti vzorových partií, aneb tajemství silných hráčů (pokud tedy silný hráč jsem ?). Rozhodl jsem se vám ukázat svoji „tajnou kuchyni“. Přiznám se, že jsem s tím trochu váhal (přece jen jsem profík/hráč…), ale jsem ten typ člověka, který se „odkrývá“ jak jde vidět na těchto stránkách a snažím se tak každému pomoci tím, že mu ukazuji svoji cestu, co je dobré a co ne (a pak je na každém z vás co si odnese a co použije a nepoužije na své vlastní cestě). Rozhodl jsem se tedy ukázat svoje tři vzorové partie na moji oblíbenou francouzskou obranu a to sice na konkrétní typ pozice. Partie docela podrobně vysvětluji a ukazuji jaká to je síla, když znáte dobře vzorové partie…pak pozici velmi rozumíte a víte co máte dělat. Každý kdo trochu hraje šachy ví, že to je velmi důležité. Je velmi nepříjemné a je jedno zda jste II.VT ne GM když máte pozici které nerozumíte a nevíte co s ní.

Co se týká ceny jednoho DVD, tak je 125 Kč. Tedy mírné navýšení oproti loňskému roku (nebo kdy vlastně ty první videa vyšla? ? už si to nepamatuji).  Ale stále si myslím, že cena je přijatelná pro každého. A jako speciální nabídku jsme se rozhodli dát všechny 3 videa + minulé video základy strategie (tedy 3+1) za cenu 300 Kč. Doufám, že tato akce potěší všechny fandy šachu.

Otázka je, kdy budou i klasická DVD k prodeji (vypálená), budou, ale až později – není to zase tak snadné to udělat + nějaký dobrý obal (minule mi je dělala neteř, ale ta teď odjela studovat do Liberce…nevím nevím jak to udělám já, respektive jak to bude vypadat ? ). Kdyby se chtěl kdokoliv na cokoliv zeptat, tak buď zde dole, nebo pak na můj email: sachycvek@seznam.cz

Na závěr bych chtěl moc a moc poděkovat Petrovi Koutnému a Honzovi Jílkovi, bez nich by tato a ani minulá videa nikdy nevznikla! Díky moc chlapi, jste borci!!!

Napsat komentář