Mezinarodní mistrovství ČR tělesně postižených 2018 – vítězí Vít Valenta, druhý Vlčnovský Milan Babula

Mezinárodní Mistrovství ČR tělesně postižených v Horní Bečvě.

Obdobně jako v několika posledních letech se v září uskutečnilo Mezinárodní mistrovství ČR tělesně postižených šachistů, opět v hotelu DOU v Horní Bečvě. Hotel je svým vybavením, s množstvím bezbariérových zařízení, pro obdobné soutěže, kde startuje řada účastníků s vážnými pohybovými omezeními, včetně hodně vozíčkářů, vhodným místem. I jeho poloha, nad přehradní nádrží v nadmořské výšce asi 650 metrů s výhledy na protilehlé hřebeny Radhoště, je výhodná. Pro většinu účastníků již nějaké klasické horské túry nejsou dostupné. Mohou se alespoň, za pěkného počasí, kochat kvalitními výhledy. A počasí si letos, na rozdíl od loňského turnaje, dalo záležet. Po většinu pobytu svítilo slunce a bylo velmi příjemně. Možná to ovlivnilo hotelem požadované posunutí běžného termínu ve druhé polovině měsíce na úplný začátek září. Smutných z tohoto posunu bylo pouze několik, kteří chtěli hrát i turnaj ve Valašské Bystřici, který ale začínal 8.9., což znamenalo celé tři kolizní dny, neboť Mistrovství TP končilo až v pondělí 10.9.

 

 

 

Celkem se na startu 2.9. prezentovalo 46 hráčů v několika kategoriích. V kategorii vozíčkářů jich bylo 12, 9 pak bylo hráčů nesplňujících kritéria tělesně postižených. Ti byli hodnoceni v kategorii hráčů bez postižení, často tvořili vhodný doprovod osobám výrazně tělesně postiženým a určitě vhodně dotvářeli kolektiv v mimošachových aktivitách. Nepříliš početná byla účast žen, celkem pět, včetně jedné Slovenky. Kromě dvou tradičních účastníků z Maďarska, byla letos početná slovenská výprava, celkem přijelo sedm slovenských přátel.

Úvodní kolo se obešlo bez překvapení. Hned druhý hrací den však čekala, zejména na starší hráče, obtížná zkouška – jediné dvoukolo v turnaji. Mnozí z nich zde zaknihovali bodové ztráty, včetně nasazené turnajové jedničky IM Milana Babuly, věkem rovněž již kmetským. Obdobně jako vloni zde ztratil celý bod. Podaří se mu znovu ztrátu vyrovnat? Turnajová dvojka FM Vít Valenta nezaváhal ve dvoukole, ani v následujících kolech a po pěti kolech vedl s plným bodovým ziskem a náskokem celého bodu. Mnohé mohla vyjasnit partie obou nejvýše nasazených v šestém kole. Partii uvádíme v závěru článku. Valentovi se podařilo udržet remízu a bylo reálné, že náskok bodu v závěru neztratí, což se i stalo. Svůj náskok dokázal držet v dalších dvou kolech a zlato si pojistil minutovou půlkou se Zavarským v závěrečném kole. Valenta partie zakládal bez většího rizika, dokázal využít skoro všech nepřesností svých protivníků k plným bodovým ziskům. Kromě celkového prvenství vyhrál i kategorii T (tělesně postižených). Druhá příčka celkově i v T kategorii patří obhájci loňského prvenství Babulovi. Získal 7 bodů, stejně jako loni, kdy to stačilo na prvenství bez dělení. Letos mu však nepomohl ani nejvyšší B-H v turnaji, neboť Valenta vybojoval o půl bodu více. Ještě další faktory letos hovořily v souboji dvou nejkvalitnějších hráčů letošního mistrovství ve prospěch Valenty. Kromě podstatně mladšího věku, což se projevuje hlavně ve dvoukole, to bylo i hospodaření s časem, při neběžném hracím systému 1,5h na celou partii + 30s/tah. Babulovi zbývalo kolem 30. tahu zpravidla jen pár minut, Víťovi většinou desítky minut. Pak mohl lépe vymýšlet nejlepší tahy i po otočení partiáře (na mnohé nepříjemně působilo, že lícní strana vkusného, speciálně pro Mistrovství vydaného partiáře, byla pouze pro 30. tahů, rubová pro 45. tahů). Babula zato jistě potěšil vydavatele vlčnovského serveru, neboť znovu strávil při partiích za šachovnicí nejvíce času ze všech hráčů turnaje

Bronzovou medaili v celkovém pořadí získal zaslouženě vícenásobný přeborník Slovenska a úspěšný účastník MS IPCA (= Mezinárodní organizace tělesně postižených) Jura Zavarský se 6,5b. Prohrál pouze jedinou partii, několik zato hezky vyhrál. Má i jeden primát v nejkratší rozhodnuté partii turnaje (viz. partiové ukázky). Stejný počet bodů měl nejlepší z kategorie bez TP Zdeněk Šnyta, který opět vykonával i rozhodčího turnaje. Rovněž prohrál jenom jednou, zřejmě v připravené variantě s vítězem turnaje. Jinak prokazoval dobrou techniku hry i v uplatňování převahy. Někdy jej podpořilo i štěstíčko, které zpravidla je laskavé k připraveným.

Určitě největšími příjemnými překvapeními byli : – Stanislav Staněk se 6b – pátý celkově, druhý v kat. bez TP, pro kterého to je jeden z největších úspěchů šachové kariéry

-Otto Nývlt 5,5b – šestý celkově , třetí mezi T ČR

a Karel Haderka – rovněž 5,5b na 10. příčce, které určitě nikdo v první desítce nečekal. Karel může navíc trochu žehrat na osud, který mu těsně „vyfoukl“ cenu pro nejlepšího z hráčů s Elem do 1800. Jeho startovní osobní koeficient byl totiž 1801! Zase tím ale udělal radost Janu Mikulenčákovi, který tak tuto kategorii vyhrál.

Stejně jako loni měl raketový start Michal Hanus 3,5(4), po porážce s Valentou v 5.kole, již do konce nevyhrál a spadl až na 12. místo s 5 body. Přišel tím i o prvenství v kategorii vozíčkářů, které nakonec uzmul Marcel Řezníček (5,5b, 7.místo), i když ani jeho závěr nebyl snový (1 ze 3).

V samém popředí se 6 kol pohyboval Milan Lízner, ale po tvrdém KO od Zavarského v 7.kole prohrál i na závěr a propadl s 5b až na 14. místo. Těsně před ním skončil Jaroslav Volf, který žehral na neúprosný los, který mu s třemi nejsilnějšími přisoudil černé kameny a vždy prohrál. Určitě zklamán je druhý FM v turnaji Vladimír Jacko (SVK), který zvítězil pouze ve dvou úvodních kolech a se šesti půlkami ohrožoval post „remízového krále“. Ten nakonec „vybojoval“ Josef Fendrych se sedmi remízami.

Mezi ženami obhájila své loňské prvenství Irena Badáčová se 4,5b, ale tentokrát jen „o prsa“ (snad mi toto nejvýstižnější přirovnání promine) před Slovenkou Katalin Engel.

Akci sponzorovalo cca 23 sponzorů, jejich loga byla celou dobu na čelní stěně vystavena, v čele s generálním sponzorem GENERALI pojišťovnou. V debatách s dalšími účastníky se občas i přetřásala otázka výše sponzorských příspěvků od takového velkého počtu sponzorů. Určitě nejvýrazněji byl pociťován sponzoring Hotelu DUO, v podobě značně snížených cen pobytu. Každý z TP účastníků ještě dostal dar v podobě dalších pobytových slev. Ceny v turnaji již několik let stagnují na neměnné úrovni. Kromě hezkého počasí bylo, viděno z mého pohledu, velkým kladem, že bylo upřednostněno pomocné kritérium B-H bez nejslabšího, před tzv. Středním B-H. To je ostatně i v souladu se Soutěžním řádem ŠSČR, platným od 1.9.2018 ‚čl.5.2.3).

A ještě k mému vystoupení v turnaji: herně, zejména v zahájeních jsem se cítil asi lépe než ve výsledkově úspěšnějším loňském vystoupení. Ale občas mne pronásledovaly nečekané výpadky, mnohdy těžko vysvětlitelné. A se dvěma vystoupeními se s Vámi podělím – pro poučení i zasmání.

Ve 3. kole (odpolední partie dvoukola) jsem hrál se Staňkem, který měl hlavní cíl „vyměnit a remízovat“. Po 15. tahu B je pozice: B:Stanislav Staněk Kg1, Dc1,Va1,Vf1,Sa2,Sf4,Je5,Jg3,Pa3b2,c2,d3,e4,f2,g2,h3 Č:Babula Ke8,De7,Va8,Vh8,Sb7,Sg7,Jc6,Jf6,Pa6b5,c5,d4,e6,f7,g6,h6 Ode mne přišlo automatické 15…Jxe5? 16.Sxe5 a nyní jsem se zamyslel nad Jxe4, což zde nejde. A pak mne napadlo, že to šlo o tah dříve! Tedy 15…Jxe4! 16.Jxc6 Jxg3 17.Jxe7 Je2+ 18.Kh1 Jxc1 19.Vxc1 Kxe7 s pěšcem více k vítězství vstříce. Pochopitelně to není nic povzbudivého do dalšího průběhu partie! Postupně se však podařilo vybudovat nadějnou pozici. Po 38. tahu B tak vznikla pozice stejné partie: B:Kg1,Df3,Vf1Je2,Pa3,b2,d3,e4,g2,h3 Č:Kh7,De5,Vf8,Je6,Pa5,b5,d4,f4,g6,h5 Již z daleka jsem měl připraveno 38…Jg5 39.Df2 f3 40.40.Jxd4 fxg2 41.Dxf8 gxf1+ 42.Kxf1 Dxd4 se ziskem figury. Maje necelé 4 minuty do konce, bohužel jsem se ještě krátce zamyslil a našel za B remízu věčným šachem po 43.De7+ Kh6 44.Df8+ a vůbec mi nenapadlo, že má dáma, která přestala krýt pole e7, se ovšem může představit na g7! Okamžitá panika, blicl jsem údržbový tah 38…Kh6 a po 39.h4 remíza. Chápete to někdo? Snad že to bylo v sedmé hodině hry tento den!

A v posledním kole ještě jeden zkrat, možná z paranoidního prostředí? Po 13. tahu B vznikla pozice B:Michal Hanus: Kb1,Dc2,Vd1,Vh1,Sd3,Sh2,Jd2,Jf3,Pa2,b2,c3,d4,e3,f2,h3 Č:Babula Kg8,De8,Va8,Vf8,Sd8,Se6,Jc6,Jd5,Pa7,b7,c7,d6,f5,g7,h7 Využívaje nevhodně postavených B figur, jsem zahrál 13…Jdb4! Po 14.Db1 jsem dumal, zda po 14…Jxa2+ 15.Kc2 Jcb4+ 16.cxb4 Jxb4+ 17.Kc1 Dc6+ 18.Sc4 Sxc4 je lepší Dxc4, či Dxf3 nebo dokonce b5. A takto zamyšlený vzal jsem Pa2 a postavit tam střelce!! Důsledkem bylo prodloužení partie o asi 20 tahů a 2 hodiny!

Příloha – Partiový materiál: i letos zůstali pořadatelé věrni mnohaleté zvláštní tradici, že v každém kole sbírali pouze partie z prvních pěti šachovnic, takže je partiového materiálu k dispozici nemnoho. Navíc průběžně k dispozici třeba na internetu zřejmě nebyl.

Následující partie se hrála v 6. kole, kdy měl Valenta 100% a bodový náskok. Zřejmě to byla rozhodující partie v boji o prvenství. B: IM Milan Babula Č: FM Vít Valenta C29 6.kolo 1.e4 e5 2.Jc3 (nyní se znalostí věcí, se lze pouze dohadovat, zda by Jf3 s pravděpodobnými hlavními variantami španělské, nepřineslo bílému větší šance na celý bod) 2…Jf6 3.f4 d5 4.fxe5 Jxe4 5.Jf3 Sc5 6.De2 Sf2+ 7.Kd1 (sice nevzhledná, ale plně hratelná a hlavně neobehraná varianta) 7…Jxc3+ 8.dxc3 Sc5 (vynuceně přichází o pěšce, za kterého ale bude mít Č určitou a dlouhodobou kompenzaci. Po možná lepším 8.Sb6 9.Sg5 Dd7 10.Kc1 si B po dalším b3 bezpečně uschová svého krále a bude se snažit postupně budovat útok na královském křídle) 9.Db5+ Jd7 10.Sg5 Se7 11.Sxe7 Dxe7 12.Dxd5 0-0 13.Sd3 (bezpečnější 13.Kc1vede po Ve8 14.Sd3 Jxe5 ke zploštění hry, což není v zájmu B) 13…Jc5 14.b4 Jxd3 15.cxd3 Sf5 16.d4 c6 (Č má za piona kompenzaci, zejména po bílých polích. Prvotním úkolem B je konsolidace postavení, jako nezbytná příprava k uplatňování jeho menší materiální převahy) 17.Db3 a5 18.a3 Vfd8 19.Kc1 axb4 20.cxb4 Se4 21.Vd1 Vd7 22.De3 Sg6 (ponechání S v centru na blokádovém poli d5 bylo určitě lepší. Nyní se začíná pozice Č pomalu zhoršovat.) 23.Kb2 Vad8 24.Vd2 De6 25.Ve1 h6 26.h3 Ve7 27.Db3 Vd5 (věž není na blokádovém poli tak dominantní,jako střelec, což se za pár tahů ukáže) 28.Vdd1 Df5 29.Vc1 Df4 30.De3 Dg3 31.Ve2 (skončila fáze konsolidace postavení B a měla by následovat fáze postupného uplatňování převahy pěšce) 31…Sh5 32.Vc5 Vd8 (ne ovšem 32…Sxf3 33.Vxd5 cxd5 34.Dxf3 s vyhranou koncovkou) 33.Vc4 f6!? (Č chápe, že nic nedělání povede do záhuby. B bude postupně vylepšovat pozici, např. a4-a5, pak Kc3, vytěsnění nebo výměna Č dámy atd.) 34.Df2? (Zde vlastně ani otazník nepatří. Tomuto tahu totiž předcházela rychlá pragmatická kalkulace ze strany bílého: mám pouhé 2 minuty na zbytek partie, soupeř má skoro půl hodiny, k výhře je zapotřebí možná 40 i více tahů, což při mých zdravotních indispozicích může být nerealizovatelné. Proto raději vynutit půlku i s vědomím pravděpodobné ztráty šance na prvenství v turnaji.) 34…Dxf2 35.Vxf2 Sxf3 36.Vxf3 fxe5 37.dxe5 remíza

Střetnutí dvou aktuálních přeborníků svých zemí proběhlo v 5. kole. Byla to jediná porážka mnohonásobného přeborníka Slovenska, který jinak ale odehrál kvalitní turnaj. B:Juraj Zavarský (SVK) Č:IM Milan Babula B06 5.kolo 1.e4 g6 2.d4 Sg7 3.Jc3 d6 4.f4 c6 5.Jf3 Sg4 6.Se2 (6.Se3 s upevněním centra a bodu d4 mělo dostat přednost. Po 6…Db6 jde 7.Dd2 Sxf3 8.gxf3 a nyní je Dxb2 9.Vb1 Da3 10.Vxb7 pro Č značně riskantní. Jinak ale B udělá 0-0-0 s výhodou.) 6…Db6 7.e5 Jh6 (rychle pospíchá do boje o bod, resp. pěšce d4, kolem kterého se již bude točit celý zbytek partie.) 8.Je4 Jf5 9.c3 Jd7 10.Jf2? (zbytečně vynucuje výměnu, ke které by stejně přišlo. Hlavně ale odvádí jezdce od krytí polí c5 i d6) 10…Sxf3 11.Sxf3 dxe5 12.fxe5 (po 12.dxe5 je sice 0-0-0 nepříjemné, ale po 13.De2 hratelné) c5! (začíná boření a pozdější likvidace vratkého B středu) 13.Sg4 (jedině 13.g4 dávalo šance na plnohodnotný boj) 13…cxd4 14.Sxf5 gxf5 15.cxd4 Vd8 (nedopřává B oddechu. Hrozbou Jxe5 současně s tempem přivádí další figuru do boje o Pd4) 16.Da4 0-0 17.0-0 Jb8! (převod J na c6 je předzvěstí konce nejen Pd4, ale celé partie.) 18.Vd1 Jc6 19.Sg5 h6 20.Sh4 Vd5! (Pěšec nikam neuteče, ani nejde pokrýt. Č si jej vezme v nejpříhodnější okamžik) 21.Dc4 Vfd8 22.Sg3 Jxe5! (drobná elegance díky vazbě Jf2 a matu na první řadě) 23.Dc2 Jc6 (Nešťastný bílý Pd4 je nyní napaden hned pěti figurami Č!) 0-1 Ze strany černého metodicky čistá partie.

Jako spíše kuriozita, ale i pro poučení, nechť slouží následující nejkratší rozhodnutá partie turnaje. B:Juraj Zavarský (SVK) Č:Milan Lízner (ČR) B34 7.kolo 1.e4 c5 2.Jc3 Jc6 3.Jge2 g6 4.d4 (odsunutím tahu d4 se B chytře vyhnul řadě oblíbených variant soupeře.) 4.cxd4 5.Jxd4 Sg7 6.Se3 a6?? (tragicky oslabuje pole b6, čehož B ihned využívá) 7.Jd5! (hrozí zejména Jxc6 s dalším Sb6) 7…Je5?! (Odejdu jezdcem z výměny, tak logicky uvažuje Č) 8.Jf5!! (obligátní blesk z čistého nebe je asi nejvýstižnější. Hrozí ztráta dámy, příp. věže a8, doplňkově výměna silného Sg7) Proto 1-0

/mb/

 

Konečná tabulka po 9 kolech – kliknutím na hráče, uvidíte jeho individuální výsledky

Poř.   Jméno Rtg FED 1.Rd 2.Rd 3.Rd 4.Rd 5.Rd 6.Rd 7.Rd 8.Rd 9.Rd Body  PH 1   PH 2   PH 3 
1 FM Valenta Vít 2117 CZE 25w1 22b1 13w1 4b1 12w1 2b½ 7w½ 8b1 3w½ 7,5 45,5 50,0 0,0
2 IM Babula Milan 2236 CZE 23b1 14w½ 5b½ 6w1 3b1 1w½ 4b½ 13w1 12b1 7,0 47,0 51,5 0,0
3   Zavarsky Juraj 1987 SVK 21b1 11w1 6b½ 15w½ 2w0 10b1 14w1 9b1 1b½ 6,5 46,5 51,0 0,0
4   Šnyta Zdeněk 2024 CZE 29b1 33w1 20b1 1w0 9b½ 13w1 2w½ 7b1 5w½ 6,5 44,5 48,0 0,0
5   Staněk Stanislav 1904 CZE 32w1 7b½ 2w½ 8w1 13b0 19b1 12w½ 6w1 4b½ 6,0 44,5 48,5 0,0
6   Nývlt Otto 1914 CZE 46w1 19b1 3w½ 2b0 7w0 26b1 10w1 5b0 14w1 5,5 44,5 48,5 0,0
7   Řezníček Marcel 2054 CZE 30b1 5w½ 12b0 38w1 6b1 20w1 1b½ 4w0 9b½ 5,5 44,5 47,5 0,0
8   Razsits Geza 1972 HUN 24w1 10b0 29w1 5b0 25w1 33b1 15b1 1w0 11b½ 5,5 42,5 46,0 0,0
9   Novák Jiří 1929 CZE 19w0 27w1 21b1 16b1 4w½ 14b½ 20b1 3w0 7w½ 5,5 42,0 46,0 0,0
10   Haderka Karel 1801 CZE 39b1 8w1 15b½ 12w0 30b1 3w0 6b0 34b1 31w1 5,5 39,5 43,0 0,0
11   Zámečník Jan 1803 CZE 42w1 3b0 24w½ 19b0 34w1 29b1 22w1 12b½ 8w½ 5,5 38,0 40,5 0,0
12   Hanus Michal 1994 CZE 31w1 16b½ 7w1 10b1 1b0 15w½ 5b½ 11w½ 2w0 5,0 47,0 51,0 0,0
13   Volf Jaroslav 1970 CZE 37b1 18w1 1b0 33w½ 5w1 4b0 17w1 2b0 15b½ 5,0 45,5 49,0 0,0
14   Lizner Milan 1913 CZE 34b1 2b½ 16w½ 35w1 15b½ 9w½ 3b0 18w1 6b0 5,0 43,0 46,5 0,0
15 FM Jacko Vladimir 2033 SVK 26w1 17b1 10w½ 3b½ 14w½ 12b½ 8w0 16b½ 13w½ 5,0 42,5 47,0 0,0
16   Trávníček Jaroslav 1808 CZE 41b1 12w½ 14b½ 9w0 23b½ 21w½ 38b1 15w½ 17b½ 5,0 37,5 40,5 0,0
17   Jaroš Bohumil 1852 CZE 28b1 15w0 35b0 34b1 26w½ 23w1 13b0 24b1 16w½ 5,0 36,5 40,0 0,0
18   Mikulenčák Jan 1785 CZE 44w1 13b0 19w½ 24b1 20w0 31b½ 33w1 14b0 29w1 5,0 34,5 35,5 0,0
19   Majzlan Blazej 1629 SVK 9b1 6w0 18b½ 11w1 33b½ 5w0 27b0 23w½ 35b1 4,5 40,0 43,5 0,0
20   Holovčák Jiří 1921 CZE 38b1 45w+ 4w0 30w½ 18b1 7b0 9w0 31b½ 25w½ 4,5 40,0 43,0 0,0
21   Múdrý Jan 1668 CZE 3w0 40b1 9w0 36b1 22w½ 16b½ 31w½ 25b½ 26w½ 4,5 38,0 41,0 0,5
22   Belak Stefan 1867 SVK 35b1 1w0 38b½ 23w½ 21b½ 30w½ 11b0 28w½ 36b1 4,5 38,0 41,0 0,5
23   Körber Antonín 1769 CZE 2w0 36b½ 42w1 22b½ 16w½ 17b0 26w½ 19b½ 38w1 4,5 37,0 39,5 0,0
24   Felegyi Karoly 1661 HUN 8b0 43w1 11b½ 18w0 38b½ 32w1 30b1 17w0 27b½ 4,5 37,0 39,0 0,0
25   Bainhofner Jiří 1768 CZE 1b0 34w½ 37b½ 32w1 8b0 35w½ 36b1 21w½ 20b½ 4,5 36,0 39,5 0,0
26   Badačová Irena 1714 CZE 15b0 35w0 41b1 28w1 17b½ 6w0 23b½ 33w1 21b½ 4,5 36,0 39,0 0,0
27   Hoch Václav 1860 CZE 36w½ 9b0 34w0 31b½ 40w½ 42b1 19w1 29b½ 24w½ 4,5 32,5 35,0 0,0
28   Engel Katalin 1502 SVK 17w0 29w0 44b1 26b0 36w0 40b1 42w1 22b½ 34w1 4,5 30,5 31,5 0,0
29   Kouba Petr 1713 CZE 4w0 28b1 8b0 37w½ 35b1 11w0 32b1 27w½ 18b0 4,0 39,0 42,5 0,0
30   Chovanec Karel 1741 CZE 7w0 32b1 36w1 20b½ 10w0 22b½ 24w0 38b1 -0 4,0 36,5 39,5 0,0
31   Žák Roman 1691 CZE 12b0 41w1 33b0 27w½ 37b1 18w½ 21b½ 20w½ 10b0 4,0 35,5 38,5 0,0
32   Odvárka Ladislav 1572 CZE 5b0 30w0 39w1 25b0 42w1 24b0 29w0 43b1 40w1 4,0 32,5 34,5 0,0
33   Strakoš Jiří 1832 CZE 40w1 4b0 31w1 13b½ 19w½ 8w0 18b0 26b0 39w½ 3,5 38,5 41,5 0,0
34   Sabo Jozef 1584 SVK 14w0 25b½ 27b1 17w0 11b0 41w1 35b1 10w0 28b0 3,5 38,0 41,0 0,0
35   Barčik Peter 1568 CZE 22w0 26b1 17w1 14b0 29w0 25b½ 34w0 41b1 19w0 3,5 35,5 38,5 0,0
36   Slunský Petr 1529 CZE 27b½ 23w½ 30b0 21w0 28b1 37w½ 25w0 39b1 22w0 3,5 35,0 38,5 0,0
37   Fendrych Josef 1639 CZE 13w0 42b½ 25w½ 29b½ 31w0 36b½ 39w½ 40b½ 43w½ 3,5 30,0 32,0 0,0
38   Klimeš Jan 1613 CZE 20w0 44b1 22w½ 7b0 24w½ 39b1 16w0 30w0 23b0 3,0 36,0 37,0 0,0
39   Vaněk Jakub 1040 CZE 10w0 -0 32b0 44w1 43b1 38w0 37b½ 36w0 33b½ 3,0 29,5 30,5 0,0
40   Mikulenčáková Jana 1394 CZE 33b0 21w0 43b½ 41w½ 27b½ 28w0 44b1 37w½ 32b0 3,0 29,5 30,5 0,0
41   Vejpustková Ivana 1369 CZE 16w0 31b0 26w0 40b½ 44w1 34b0 43w½ 35w0 42b1 3,0 28,0 29,0 0,0
42   Pirhala Ladislav 1334 CZE 11b0 37w½ 23b0 43w1 32b0 27w0 28b0 44w1 41w0 2,5 31,5 32,5 0,0
43   Wollner Bohus 0 SVK 45w0 24b0 40w½ 42b0 39w0 44b½ 41b½ 32w0 37b½ 2,0 29,0 30,0 0,0
44   Ivanov Jiří 0 CZE 18b0 38w0 28w0 39b0 41b0 43w½ 40w0 42b0 -1 1,5 26,5 27,0 0,0
45   Tóth Václav 1771 CZE 43b1 20b- -0 -0 -0 -0 -0 -0 -0 1,0 30,0 32,0 0,0
46   Ševčíková Blanka 1613 CZE 6b0 -0 -0 -0 -0 -0 -0 -0 -0 0,0 26,5 27,5 0,0

Napsat komentář