2 liga E – první kolo 14.10.

Začínáme společně otáčet kolotoč s názvem 2.liga E! Je před námi první hrací víkend a čekají nás krásné zápasy, Prušánky se Zlínem, Veselí s Prostějovem, Kroměříž s Starým Městem, Kunovice s Grygovem, Vlčnov s Losinami, Vsetín s Lipovcem. Co zápas, to příběh. Co příběh to osudy spoustu lidí, co se potkají v jeden den u jedné partie, v jednom zápase, podají si ruky a pokusí se najít ty nejlepší tahy. Začínáme….Ať se Vám všem daří….

 

 

 

SK Podlužan Prušánky z.s. 0 0 ŠK Zlín

Prušánky a jejich sestavu si rozkliknete klikem na název oddílu budou doma určitě favoriti. Alois Lanč posila Prušánek a stále výborný šachista na první šachovnici a na druhé šachovnici hvězda minulého ročníku Jan Mikeš budou hlavními faktory zápasu, když tady získají domácí dva body zápas určitě vyhrají, ale když se podaří Zlínu udržet první dvě šachovnice, zápas může být hodně vyrovnaný. Můj tip je výhra Prušánek, ale jak jsem psal rozhodnou první dvě šachovnice. Zajímá mě i jakou docházku ze základní sestavy bude mít Zlín na první zápas, ono to taky může být Zlín a Zlín a den a noc, no uvidíme a těším se na výsledky tohoto zápasu.

Podle mě 50% – 50% a zápas může dopadnout jakkoliv.

 

ŠK Veselí nad Moravou 0 0 SK Prostějov

Hned v prvním kole a souboj nováčků této skupiny. Co říct? Dva největší adepti na boj o záchranu, první kolo, boj o šest bodů a hodně důležitý zápas hned v prvním kole! První rok při postupu do 2.ligy je v týmu vždy euforie a tak každý hráč hraje mnohem lépe, než jindy a tak toto bude řežba a krásný zápas. Neumím tipnout výsledek, u mě je to troj-tip i když věřím, že ostatním družstvům které budou bojovat o záchranu by se tady líbila remíza.

Možná kritický zápas pro každé družstvo, výhra bude dlouho hřát a i tady tipuji troj tip 50%-50%.

 

Slavia Kroměříž B 0 0 ŠK Staré Město B

Krásný zápas, Kroměříž je hodně zkušené družstvo a třeba minulý rok je táhlo duo Petřík – Kašík, kteří hráli opravdu výborně a byli často rozhodujícím faktorem zápasu, takže tady jsem zvědavý jak to klukům půjde. Samozřejmě na první šachovnici Karel Malinovský to bude hodně silný argument a faktor zápasu. Staré Město má pěkně postaveno družstvo, kde zkušenost a mládí staví zajímavý tým, ale čekám tady vítězství domácích.

Favorizju domácí družstvo, hlavně díky bombérovi na první šachovnici, to může být hned z výkopu jedna – nula a proto můj tip: 65%-35%

 

ŠO Kunovice 0 0 A64 PROCLIENT Grygov

Krásný zápas, Kunovice poprvé v 2. lize a proti nim Grygov, který má zkušenosti z extraligy, první ligy a teď i z druhé ligy. Pro Kunovice mluví silné první šachovnice a proti nim zase papírově slabší druhé čtyři šachovnice, kde právě Grygov může získat rozhodující body. Určitě bude důležité jak dopadne souboj na prvních stolech, když tady získají Kunovice náskok můžou bodovat, ale i tak bude rozhodovat jak obvykle rozhodují poslední šachovnice a tady musí Kunovice zabrat. Můj tip je, že vyhraje Grygov, ale rád bych se mýlil.

 

Grygov tipuji na černého koně soutěže, druhá polovina Kunovic nemá zkušenosti z 2. ligy proto tipuji výsledek: 30% – 70%

 

TJ Vlčnov 0 0 ŠK Velké Losiny

Takže Vlčnov a Losiny. Máme 8.on-line šachovnic, tedy zápas můžete vidět v přímém přenosu, nebo si můžete partie  v klidu večer přehrát. Těším se na zápas, protože můžeme a tipuji že uvidíme ve Vlčnově Štěpána Žilku a tedy další krásný zápas, kdy do Vlčnova přijede hrát proti nám velmistr, to je vždy svátek. Losiny jsou v základu hodně silným družstvem, takže rozhodne v jaké sestavě k nám přijedou, počítáme že když není extraliga a ani na Slovensku nejsou ligy, tak to bude u nás hodně tvrdý  a krásný zápas. Losiny mají velmistra, my jsme vlci a budeme kousat.

 

Když nastoupí Štěpán, budou Losiny favoritem, když ne bude to možná vyrovnaný zápas, počítám ale že nastoupí a proto 40% – 60% pro Losiny

 

Zbrojovka Vsetín 0 0 ŠK GARDE Lipovec

Největší favorit Lipovec si jde pro první body do Vsetína. Ono, to není nedůvěra v sílu borců ze Vsetína, ale když dojede Lipovec v plné síle kamkoliv, tak to bude často podobné. Ale , ale je to sport  a kdyby Vsetín bodoval, tak věřím že by udělal ostatním družstvům velkou radost.

Tady se bojím že ocel bude roztavena……..20 %- 80%

 

 

Je před námi kolotoč s názvem 2.liga E – první kolo. Všem přejeme hodně štěstí, favoritům ať papírové přepoklady potvrdí a těm ostatním ať favority potrápí a třeba i porazí. Je to sport a krásná hra a pojďme si jí užít!

 

 

 

Napsat komentář