Zápas Boršice C – Vlčnov C

 

 

 

 

Zdravím všechny milovníky šachu (Honza Moštěk) v dnešním článku se podívám na další víkendový zápas Vlčnova, tuto neděli 9.12 jsme jeli do Boršic, kde je vždy příjemná a přátelská atmosféra. V Boršicích hráli zároveň 2 týmy Borčice A a Boršice C, které hráli s námi. První po příjezdu a prozkoumání hrací místnosti Jenda Javor viděl na soupisce hrát Pavla Frýborta, který byl na soupisku Boršic dopsán před koncem roku. Takže menší zjištění pravidel této soutěže. A po zahájení jsme začali hrát…

Bohužel, jako vždy jsem byl plně zabrán do své partie a tak se pokusím stručně napsat co jsem zahlédl u jiných šachovnic, jelikož jsem neměl moc času se dívat, jak ostatní hráči týmu stojí.

 

 

 

Na 1. šachovnici jsem hrál já (Honza Moštěk) dneska opět s černými v této soutěži, ale zahájení jsem velmi dobře zvládl a dostali jsme se rychle do koncovky, kde měl soupeř visací pěšce a zdálo se mi, že jsem černými minimálně vyrovnal, ale spíše, že můžu stát o něco lépe, když se mi podaří pozici správně uchopit. Bohužel jsem hned 2.tahy za sebou udělal hrozné nepřesnosti a dal možnost soupeři protihry. Potom jsme se dostali do časovky, kde soupeř našel mou nastraženou léčku a pak nezahrál správně a pozici jsem remizoval. Zase jsem hrál, jako poslední.


Dneska jsem provedl rozbor své partie a v této pozici jsem nenašel v časovce vyhrávající motiv najdete správný tah za černého???

Na 2. šachovnici hrál bílými Jirka Kolouch, kterou jeho soupeř podle mě daroval skoro bod již v prvních 10 tazích, kde černý hrál pouze svými pěšci v před a za 10. tahů vyvinul jedinou figuru. Pak přišel šach na soupeřova krále a černý král zůstal ve středu šachovnici a Jirka tuto pozici zesiloval a aktivoval si figury a zvítězil.

 

 

 

Na 3. šachovnici hrál černými figurami Ondra Podškubka a tuto partii jsem v zahájení neviděl, ale ve střední hře se dostal pod tlak dvojice střelců soupeře, ale soupeř pozici nehrál podle mě správně a podařilo se Ondrovi pozici soupeře otupit nakonec se pozice dostala do věžové koncovky, kde si soupeři dali remis.

 

Na 4. šachovnici hrál Bomba našeho tým Vlastik Oharek, který v této soutěži jede zatím bez porážky a všechny 4 partie vyhrál. Dneska hrál vyrovnanou partii, ve které stál proti svému soupeři příjemněji. Věžka na 7. řadě a lepší střelec byly velmi citelní a nakonec ukořistil zdravého pěšce a tuto výhodu proměnil v pěšcové koncovce v celý bod.

 

 

 

Na 5. šachovnici hrál Jenda Ondrůšek, který se černými dostal do vyrovnané pozice a za stavu 2:0 pro nás nabídl strategickou remizu.

Na 6. šachovnici hrál bílými Jenda Javor, kterou se bohužel nedaří tak, jak by chtěl. Dneska se dostal bílými pod tlak a soupeř nakonec pozici zesílil a nakonec provedl taktický obrat a získal kvalitu a vyhrál.

Na 7. šachovnici hrál kapitán týmu Marek Kadlčík a tomu se povedlo ve střední hře získat pěšce více a i-když soupeř zkoušel nabízet remis, tak Marek ji nepřijal a partii dotáhl do vítězného konce.

 

 

 

 

Na 8. šachovnici hrál bílými Petr Kadlčík, který rozehrál partii dobře a získal bílými výhodnou pozici a zahrál na soupeře ve střední hře ve správný okamžik malou léčku, kterou mu soupeř skočil a náš hráč vedl o kvalitu a Petr zkušeně tuto partii dotáhl do vítězného konce.

 

Kde v dnešním zápase nás opět pořádně podpořili zadní šachovnice, kde jsme urvali 2,5 ze 4 možných a samozřejmě dále náš kulomet Vlastik bez porážky v této soutěži a díky patří samozřejmě dalšímu bodaři Jirkovi Kolouchovi!!!

SK Boršice C   TJ Vlčnov C
Frýbort Pavel V 1773 ½ ½ 1874 Moštěk Jan V Z
Volčík Stanislav Z 1752 0 1 1883 Kolouch Jiří H Z
Šaňák František V Z 1824 ½ ½ 1761 Podškubka Ondřej Z
Ludvíček Josef V Z 1738 0 1 1764 Oharek Vlastimil V Z
Tománek Pavel Z 1625 ½ ½ 1712 Ondrůšek Jan Z
Stodůlka Václav Z 1647 1 0 1824 Javor Jan Z
Hlúšek Michal 1206 0 1 1178 Kadlčík Marek
Hlúšek Martin 1087 0 1 1450 Kadlčík Petr
  2 ½ 5 ½

 

5 komentářů u „Zápas Boršice C – Vlčnov C“

Napsat komentář