Unaveni ligou, aneb pohled na zápas Vlčnov – Prostějov

Možná jsme unaveni ligou a možná bychom si víc vážili krajského přeboru, možná jsme málo bojovní a zasloužíme si přestávku, teda ještě že jsou ty Vánoce a musíme nabrat energii, toto nebyl od nás povedený zápas a po zásluze prohráváme, nu uvidíme jak nám to sedne v druhé polovině soutěže, ale už teď je tady otazník, jestli nejsme unavení ligou a jestli jí chceme hrát, protože jak se říká když to nejde, je to těžké…ale dá se s tím něco dělat, ale když se ……., pak ne.

 

 Partie jsou ve článku s on-line a tak se každý na to může podívat, nu co říct o zápase, kde mlčet je lepší? Papírově jsme byli obrovským favoritem, dokonce takovým že jsme nehali Tomáše stát a postavili Peťu Kičmera a těšili se na před Vánočnítři body, no soupeř hrál moc dobře a jako tým se mi moc líbil, takto jsem znával před pár lety Vlčnov, nebál se a bojoval, věřil si a měl ducha, dnes toto všechno měl tým Prostějova, my bohužel ne.

 

Mudrák – Zázvurka.

Neumím ohodnotit tuto pozici, remíza asi ano, možná to chtělo nechat první šachovnici déle ve hře, ale neumím posoudit první šachovnici druhé ligy, věřím že výsledek, který posunul rozhodnutí zápasu na šachovnice, kde jsme byli výrazně lepší byl asi v pořádku.

 

Babula – Adamčík

Trošku divoký průběh a asi dobrá remíza, i tady to vypadalo ještě že je svět ve Vlčnově pohledem Vlčnova v pořádku, eliminijume dvě šachovnice a jdeme se těšit na šachovnice, kde papírově jsme jasně lepší, ale…..

 

Kičmer – Londin

Toto se hodně nepovedlo a Peťa to ví, bylo to opravdu nepovedená partie, stane se…..nic s tím neuděláme, stále to vypadá ok.

 

teď přeskočíme pořadí šachovnic a půjdeme podle toho jak šel zápas….

 

Kapusta – Sýkora

Peťa obětuje pěšce, za hodně příjemnou aktivitu a soupeř určitě nezahraje ty nejlepší tahy a je po partii, tedy v tomto okamžiku pěkný bod a srovnáno stav v zápase na 2-2.

 

Vlach – Vláčil

Tady se nám nepovede další partie, stane se, Karel hraje tento rok moc dobře a na každého přijde slabší den, škoda že to bylo dnes, ale jak říkám…zápas vypadal ještě zdravě.

 

Koutný – Tichý

No, celou partii si říkám, že je to pod kontrolou, až do pozice…kterou jsem nezvládl….

 

 

v této pozici po db jsem zahrál Db7 a získávám pěšce…..soupěř zavře oči a zahraje f5..

 

 

 a stačí trochu víc počítat a zahrát Dxd5 s pěšcem více, ano je nepříjemne f6 Kf8, ale pro slabost pěšce na e5 je to určitě přivyhrané, no nic…zahraji to opravdu neuvěřitelně a jsme v pozici, která musí být na tomto vebu…. ( kupodivu dle PC Dxd5 je remíza , f6+Kf8 Db4+ Dc5 a De4 a dle PC 0,00), ale zahraji h6 a je to + 5 za soupeře, krásná varianta f6 + Kf5 Db4 +  a pak dxe6 a Dd6….) jediné asi bylo gxf5…ale to nejde spočítat….

 

 

kdy bílý zahraje d7a já zahraji Jc5+ šach a dobírám na d7….soupeř měl 15 sekund a už neuděal ani tah a spadl…přitom….Kf5 Jxd7 e6 a bílý vyhraje…..

 

Nu kopec štěstí a jdeme na poslední dvě partie, 3-3 a obě dvě dohráváne partie jsou pro nás lepší, věřím že vyhrou v mé partii, zápas vyhrajeme, ale…

 

Dubina – Hrabal

Když budu diplomatický, tak nebudu komentovat. V lepší pozici, Jára třikrát opakuje pozici, proč? To ví jen on…..

 

 

podle mě volný pěšec dává hodně dobré možnosti pomalu bez rizika to hrát, asi bych zahrál  d5 a šel s tím pěšcem dopředu, no toto je přesně pozice, kde jde čekat jak dopadne zápas, taková nekonečná a bezpečná koncovka, ale proč Jára dobrovolně opakoval pozici? To ví jenom on….

 

Dubina – Hrabal

 

Pavel Dubina asi stojí lépe, 

 

 

v této pozici Pavel přemýšlí nad b6 a Vd8, Vd8 určitě jde do pozice kde odhadem 70% výhra a 30% remíza, žádná šance na prohru, nakonec ale Pavel pozici nezvládne a škoda, hrál do konce, do posledního tahu a poctivě, ty chyby se staly v jiných partiích.

 

Co říct, opět jen to že soupeř byl lepším a zaslouženě vyhrál a my? Uvidíme jestli nás ještě druhá liga baví….

 

 

Šach. 6   TJ Vlčnov ELO 11   SK Prostějov ELO 3½:4½
4.1 FM
 
Mudrák, Josef
2251  
 
Závůrka, Roman
2154 ½ – ½
4.2 IM
 
Babula, Milan
2222  
 
Adamčík, Martin
2113 ½ – ½
4.3  
 
Kičmer, Petr
2186  
 
Londin, Šimon
2056 0 – 1
4.4  
 
Buráň, Jaroslav
2152  
 
Zbořil, Tomáš
2097 ½ – ½
4.5  
 
Kapusta, Petr
2217  
 
Sýkora, Jan
2056 1 – 0
4.6  
 
Koutný, Petr
2231  
 
Tichý, Miroslav
1989 1 – 0
4.7  
 
Dubina, Pavel
2114  
 
Hrabal, Matěj
1661 0 – 1
4.8  
 
Vlach, Karel
2104  
 
Vláčil, Vladimír
1966 0 – 1

 

 

No, není nutno aby bylo přímo veselo, hlavně není snutmo a jede se dál…je to jenom hra a teď se soustředíme na záchranu, kterou musíme uhrát a pak se uvidí…..

 

 

 

 

 

Napsat komentář