PERFECT GAMES – Adventure golf – blog Vlastimila Chládka

Stejně tak jako Vám i mně se líbí dokonalé, precizní, funkční věci a záležitosti, čistá řešení. Samozřejmě se o ně také pokouším. Řídit dobře stavební firmu, využít svůj čas, zahrát čistou šachovou partii , hodit třístovku v bowlingu atakdále, atakdále, mohl bych dlouho pokračovat. Ale tak od sedmapadesáti let vnímám, že všechno již nejde dokázat jen silou a vůlí. Najednou cítím, že pokud věci moc přepínám, tak tělo se nemilosrdně vzepře. Podvědomě o tomto již dlouho přemýšlím; Chtít něco dokázat a neposlouchat tělo. Ale neštymuje to, již to nejde propojit. Náhle jsem si s tímto novým poznáním nevěděl rady; žiji přeci takhle už dlouhá léta. Ale nakonec jsem fungující řešení nalezl. Dal jsem si nový „dokonalý cíl“; a sice mít rád i Sám Sebe. Když se tělu nechce, tak třeba nejít večer na rotoped (!), nebát se zrušit ne úplně důležitou pracovní schůzku, jít neplánovaně do lesa se Sheilou a vůbec to nemít za časovou ztrátu. „A najednou to jde – stačil nový plán – Mít rád sám sebe. Pomáhá mi to. Takhle jednoduše napsané to zní možná divně, ale někteří z Vás mi určitě porozumí.

 

 

No, a ještě ten adventure golf. Osmého května otvíráme v areálu Bowlingu Brno nový osmnáctijamkový adventure golf. (viz fotogalerii) Napadlo mě, že dokonalou hrou – obdobou bowlingové třístovky – by mohlo být zahrát osmnáct jamek na osmnáct úderů. A aby to celé dnešní povídání nebyly jen takové rádoby zajímavé akademické řeči, tak kdo tuto minigolfovou perfect game – 18 jamek na 18 úderů – zahraje jako první, tak ten získá od Bowlingu Brno prémii 100 000 Korun českých.

Hezký dokonalý den Vám přeje Vlastík

P.S. Neodpustil jsem si dát do fotogalerie i dva obrázky od pana malíře Véla. Vznikly v době, kdy ještě nebyla ani čárka na projektu. Byly jen vize a fantazie….
A vlastně i dvě fotografie již takřka hotového adventure golfu ve mně vyvolávají představy; na jedné vidím mořského koníka a na té druhé přistávající UFO.

 

http://www.blog.praguechess.cz/

Napsat komentář