Šachy – Stoleté chyby

První zápas o prvního Mistra světa, komentuje Robert Cvek a pojďme se podívat na druhou část. Chyby, chyby a zase jen chyby. Ale neodsuzujme, byl to zápas, který nabízel vstupenku do dějin, jízdenku do nesrmtelnosti a co je pro nás dnes základem šachové hry, bylo pro tyto hráče ještě tajemství a neobjevená země. Doba to byla krutá, vítěz bere vše a poražený se odsune do prachu dějin. M0 slova potvrzuje i to, že poražený z tohoto zápasu, se z té porážky nevzpamatoval a říká se, že umřel hlady… Tak dnes pěkné video pro Vás, se vzpomínkou na legendy světového šachu, pěknou sobotu. Petr

Steinitz a Zukertort, první zápas o prvního oficiálního mistra světa. Dnes nám to může přijít jako jeden z mnoha zápasů a jen pár partií, ale to psychické vypětí a vlastně systém vítěz bere vše nakonec odsoudila poraženého k tak silným problémům, že údajně nakonec umřel hlady. Souhlasím, zní to šíleně hlavně v dnešní době, kdy máme vše po ruce, ledničky plné a myslíme si, jak žijeme obtížné životy a v tomto pohledu Vás zvu se podívat na toto video.

Ano, jsou v těch partiích chyby a možná lehké chyby, ale představ te si jaký musel být tlak na hráče, když si domyslíte jak Zukertort skončil, ten obrázek musí být opravdu šílený.

S respektem k oboum velkým hráčům, s respektem k těžké době ve které žili a krásným komentářem Roberta Cveka mám pro Vás dnes pokračování videí, které nás zavede právě do dob, kdy se hrálo o vše a to do slova a do písmene.

Děkujeme za to, že se na naše videa díváte. Jsou tady pro Vás a společně děláme ty šachy zase o kousíček krásnějšími.

Tým RP šachy.

Napsat komentář