RP-UH Polešovice – Tj Vlčnov C

Ve 4.kole RP jsme zajížděli do Polešovic, domácí měly po 3.kolech jen jeden bod, ale měly těžký los a 1x měly volno. Na to jsem upozorňoval před začátkem zápasu. Mají dobré a zkušené hráče, v letošní sezoně doplněné o nejlepší z O.N.Vsi. (J.Javor) Napíši stručný komentář ke své partii, protože myslím, že se mi povedla a zatím je to moje partie této sezóny s výborným soupeřem s výkonností na úrovni FM Petrželka Josef 2259. (Honza Moštěk)

Na 1.šachovnici jsem hrál já černými figurami a v zahájení se mi podařilo získat dobrou pozici černými s menším časovým náskokem, který jsem si myslel, že se bude dále v partii hodit. Podle mého názoru jsem v zahájení velmi rychle vyrovnal a mohlo se začít hrát. Já tlačil soupeře na dámském křídle, kde jsem měl otevřený c-sloupec a soupeř pěšce na c2 a soupeř logicky hrál na královském křídle a vrhl se na mého krále. Dařilo se mi dobře královské křídlo správně krýt a už jsem jenom čekal, kdy provedu svou aktivní hru na dámském křídle. Bohužel jsem se k aktivní hře nedostal, jelikož jsem viděl oslabené královské křídlo soupeře, kde měl i bílý svého krále. Ovšem danou možnost jsem neshodnotil dobře a měl aktivně hrát na dámském křídle bílý rychle převedl věže na h-sloupec a situace se obrátila, kde teď stojí bílý na výhru. V dané pozici mi soupeř nabízí remis, kde Polešovice vedou o 1 bod a pozice Karla Bartoše byla remizová a Petr Vávra ml. nestál moc dobře a tak byla výhra týmu Polešovic skoro jistá, ale byl jsem pod matovým útokem a tak jsem remis musel vzít. Velmi pěkná partie pokoušel jsem se zabojovat a v dobré pozici hrát na výhru. Soupeř hrál velmi dobře a děkuji za pěknou partii.

Naši kluci na předních šachovnicích, zahráli velmi dobře, měli těžké soupeře, se kterými udrželi remízy.

Vyhráli Jara Hala, který pěkně přehrál pana Botka a Petr Vávra, i-když se téměř celou partii bránil, využil špatný propočet soupeře.

Prohráli kluci ze hřbitovní ulice. Jara Pavelčík nestačil na pana Pavlase, a já, když jsem měl partii dobře rozehranou, jsem zase zpackal koncovku.

U Karla Bartoše byla velmi dobře provedena obrana v otrochu horší koncovce s pěšcem méně, která byla, při správné hře remis.

Remízu v posledním letošním zápase bereme, soupeř byl dobrý.

Na závěr části sezóny roku 2019 se držíme na předních pozicích.

 

Šach. 1   TJ Polešovice ELO 4   TJ Vlčnov C ELO 4 : 4
4.1  
 
Petrželka, Josef
2259  
 
Moštěk, Jan
1876 ½ – ½
4.2  
 
Míša, Stanislav
1905  
 
Kolouch, Jiří
1865 ½ – ½
4.3  
 
Bernatík, Lubomír
1767  
 
Oharek, Vlastimil
1774 ½ – ½
4.4  
 
Hlaváček, Petr
1763  
 
Bartoš, Karel
1637 ½ – ½
4.5  
 
Náplava, Michal
1743  
 
Javor, Jan
1607 1 – 0
4.6  
 
Hlaváček, Tomáš
1637  
 
Vávra, Petr ml.
1524 0 – 1
4.7  
 
Botek, Jan st.
1611  
 
Hala, Jaroslav
1597 0 – 1
4.8  
 
Pavlas, Miroslav
1671  
 
Pavelčík, Jaroslav
1506 1 – 0

 

 

 

6 komentářů u „RP-UH Polešovice – Tj Vlčnov C“

  1. Nechci pisatele omlouvat,ale zřejmě mu vypadlo zamýšlené slovo Polešovice…pak by y bylo spravne…Ale i tak to považuji za 1 opakující se chybu

    Odpovědět
  2. Je skvělé mít v oddíle někoho, kdo po zápase napíše článek a doplní jej i fotodokumentací. Takoví členové se vždy hledají velmi těžce.
    Ale proč jsou hned v první větě 3 hrubé chyby? Nestálo by za úvahu dát článek před uveřejněním někomu zkontrolovat?

    Odpovědět
    • Upřímně Vám řeknu, že si více vážím Vaší první věty než nějaké pravopis. I vzdělání lidé jsou dis a neřeší nějaké písmena, takže jsem rád, že se tady každý den něco dozvím a rád na tyto stránky chodím. Držím palce a fandím Vlčnovu.

      Odpovědět
      • Být nejčtenějším webem v kraji a přitom mít takový pravopis je ostudné. Svádět něco na „dis“ je alibistické. Strkání hlavy do písku před nedostatky není rozhodně správnou cestou pro další zlepšování.

        Odpovědět
        • Dobrý nápad,sám vím o čem mluvím,nechci to svádět na dnešní dobu,ale prostě všechno je tak uspěchané,že i kontrola není tak jako dříve.najit slohare a gramatika v jednom je někdy problém.ja jsem rád,že někdo aspoň píše,někdy je to,ale do očí bijící.

          Odpovědět
        • Nevím co je a nebo není alibistické. Jen jsem jako vy napsal svůj názor. Ale upřímně Vám řeknu, že si raději přečtu článek s chybama než načíst nic. Ale už se k tomu nebudu více vyjadřovat, protože svůj názor může mít každý. ŠACHU ZDAR.

          Odpovědět

Napsat komentář