Vlčnov nepostaví družstva do soutěží na tento víkend.

Zdraví našich hráčů je nám na prvním místě. Můžete snít o postupech a bojovat o sestupy, ale situace kde se zavírají hranice států, kde se vyhlašují Mimořádné stavy je vážná a i když Vlčnov miluje šachy, tak zdraví lidí je u nás na prvním místě. Proto oficiálně říkáme, že žádný oddíl TJ Vlčnova nenastoupí tento víkend k šachovým zápasům od druhé ligy níže! 

Jsme odpovědni za zdraví nejen hráčů, ale i rodin a příbuzných. Někdy jsou šachové výhry a prohry a jsme připraveni nést následky tohoto rozhodnutí. Nemůžeme hrát šachy a myšlenkami být v pandemii této nemoci. Máme své rodiny, své životy a šachy josu pro nás jen koníček. 

 

Máme hráče ze Slovenska, kteří můžou mít problémy s přechodem hranic, máme v družstvu hráče co mají nad 70 let a bereme situaci, která nastala jako vážnou. Jako mimořádnou a jako vyšší moc, se kterou neumíme bojovat. Žádáme tímto šachový svaz ČR o odložení soutěží, kdyby to nebylo možné o odpuštění pokut za nenastoupení k zápasům. Ano snili jsme o postupu do první ligy.

 

Kdokoliv se k nám přidá, podpoří nás, děkujeme.

 

Ale ne za každou cenu.

 

TJ Vlčnov – Petr Koutný, Marek Kadlčík, Petr Kadlčík

2 komentáře u „Vlčnov nepostaví družstva do soutěží na tento víkend.“

  1. Prušánky…
    Dobrý den všem, vážení šachoví přátelé,

    jménem SK Podlužan Prušánky z.s bych Vám tímto chtěla oznámit, že SK Podlužan Prušánky v rámci ochrany zdraví hráčů neodehraje domácí nedělní zápas 2. ligy sk.E proti družstvu Zlína.

    A to i přesto, že vyhlášený nouzový stav definuje hranici pro sportovní
    akce 30 a více lidí. Nicméně, toto opatření chápeme jako logický, zodpovědný a správný
    krok za současné situace.

    Děkuji za pochopení a těším se na brzké setkání nad šachovnicí za
    příznivějších (standardních) okolností.

    Oficiální stanovisko o ukončení či pokračování (přesunutí hracího termínu) soutěže družstev ze strany Šachového Svazu ČR očekáváme každým okamžikem.

    S pozdravem a přáním klidných dnů

    Ing. Taťána Šeráková,

    Odpovědět
  2. Kopíruji email Lipovce, děkuji Pavlu Davidovi..

    Dobrý večer všem,

    jménem Lipovce se připojuji k rozhodnutí Vlčnova zrušit víkendové zápasy družstev. V aktuální situaci je zdraví samozřejmě na prvním místě. Současně předpokládáme, že stejně jako další sportovní svazy, také šachový svaz ukončí nebo případně přeruší rozehrané soutěže družstev.

    Pavel David,
    Garde Lipovec

    Odpovědět

Napsat komentář