Šachy – Ďablovi střelci – Liren Ding a Magnus Carlsen

Je to nejlepší hráč všech dob a nebo ještě mu kousíček k tomuto chybí? Nevím, ale určitě je to šachista, který přepisuje dějiny. Dnes učebnicově, partie aktuální z Chorvatská, dvojice střelců a partie, která může být učebnicí, jak hrát podobné partie.

 

Moc tomu nerozumím. Nechápu jak je to možné, že ty partie Magnuse jsou takové čisté, takové jednoduché. Třeba tato partie, zahájení které umí každé dítě, dvojice střelců, tedy poučka kterou zná každé dítě, slabina o které mluvil Nimcovič a koncovka, kde se ví, že dvojice střelců mají největší sílu.

Toto přeci každý ví, ale snad jen Magnus takto umí hrát!

Je tady krásná partie, je to partie která se hrála v těchto dnech, takže i aktuální partie, krásná partie a partie, která krásně ukazuje sílu dvojici střelců, partie která umí naučit a ukázat jednoduché šachové kroky, zákony a poučky a možná i partie, která může motivovat hrát podobné šachy. Vidíte to, nic na tom není!!

Ding je možná budoucí mistr světa, Magnus je určitě už dnes legendou a nejlepším hráčem všech dob. Máme štěstí, že jak čteme o velikánech šachové historie, například Aljechin, Lasker, Réti, Capablanca, Euwe, Tal , že žijeme v době a můžeme prožívat dobu Magnuse Carlsena.

Tato partie, věřím bude se líbit!

Děkuji za každý komentář, za každý lajk, za každý odběr a za to, že jste s námi. Společně děláme ty šachy zase o kousek krásnějšími a jsem za to rád!

Dík Petr

www.sachycvek.cz
www.sachyvlcnov.cz
Facebook: Robert a Petr šachy

Napsat komentář